Zo Draai Je Een Diamond Joint

Een Diamond Joint kun je draaien door meerdere joints aan elkaar vast te maken. Het is beslist niet de makkelijkste speciale joint om te draaien. Maar met onze instructies gaat het lukken. Pak er dus een schaar bij en natuurlijk tip en vloei. In een handomdraai ben je klaar.


Rode Ogen van je Diamond Joint

Ben je al klaar voor het weekend? Kom er nog lekkerder in met één van onze speciale joint. Bijvoorbeeld deze Diamond Joint. Eenmaal opgerookt zit je gegarandeerd een paar uurtjes met rode ogen voor je uit te staren! Het zal je echter niet al te veel moeite kosten om deze te draaien. Het is zeker geen Easy Peasy Lemon Squeezy. Maar, de Cross Joint van vorige week was makkelijk. Als deze Diamond Joint af is, heb je echt een pareltje in handen. Oh nee, wacht…. een diamantje natuurlijk. Dit is wat je nodig hebt:

 • 3 Tipjes
 • +- 7 vloeitjes
 • Een schaar
 • Wederom een flinke berg wiet (genoeg voor 3 grote joints)

Draai je mee?

Diamond Joint Draaien

 1. Als eerste knip met je schaar een aantal plakrandjes van vloeitjes af. Ongeveer 4 plakrandjes moet voldoende zijn. 
 2. Draai twee joint die precies even groot zijn. Laat de tipjes iets uitsteken zodat je ze later uit je joint kan trekken, want dat is essentieel bij een Diamond Joint. Als de lengte van de joints verschilt krijg je een scheve Diamond Joint, dus doe hier een beetje je best voor.
 3. Leg de joints precies naast elkaar en maak de bovenkanten aan elkaar vast door middel van een plakrandje. Gebruik zoveel plakrandjes als jij denkt dat nodig is. Maak maximaal een centimeter van de bovenkanten aan elkaar vast.
 4. Houd je schaar dicht en zet de punt in het midden tussen de twee joints. Maak een hoek in de joints door ze om de schaar heen te vouwen. Je kunt de joints op de plek waar je ze buigt eventueel een klein beetje nat maken. Als ze vervolgens opdrogen houden de joint hun gebogen vorm beter vast. Je kunt eventueel ook iets tussen de joint in leggen zodat ze gebogen blijven. Zorg dat de onderkanten tegen elkaar aan gedrukt zijn.
 5. Draai een grote joint (basisjoint) met een extra stevige tip. Laat de bovenkant open, draai het vloeitje niet dicht. Dit wordt het onderste gedeelte en daarmee de basis van je Diamond Joint.
 6. Trek voorzichtig de tipjes uit de aan elkaar gemaakte joints. Knip een klein stukje van de onderkant af totdat je ongeveer 0,5 cm vloei overhoudt waar geen wiet in zit. Je kunt er ook voor kiezen om de tipjes te laten zitten. Dit is stukken makkelijker draaien, maar je kunt de joint niet in 1 keer oproken. Of je moet de smaak van verbrand karton lekker vinden natuurlijk.
 7. Houd de onderkanten van de gebogen joints bij elkaar en duw ze voorzichtig in de open bovenkant van je basisjoint. Probeer de inhoud van de joint vervolgens een beetje te verdelen in het lege gedeelte van de joints.
 8. Maak met de overige plakrandjes de basisjoint aan de 2 gebogen joints vast. Gebruik genoeg plakrandjes. Dit gedeelte moet erg stevig zijn. Laat na het plakken de joint goed drogen voor optimale stevigheid.
 9. Je Diamond Joint is klaar om opgerookt te worden! Steek de bovenkant aan en geniet!

Laat ons weten of het je gelukt is! Post een foto van jouw CrossJoint in de reacties.

Diamond Joints Op Instagram

Michelangeroll

Andere Gekke Joints

Niet alleen de Diamond Joint, maar ook andere gekke joints zijn eenvoudig te maken. Bijvoorbeeld de Tulp- of Twister Joint. Hoewel je daar ook even je best voor moet doen, gaat het je zeker lukken als de Diamond Joint ook gelukt is. Zie ook de onderstaande blogs. Zodra je de instructies hebt gelezen, staat niets je meer in de weg.

Deel op: