Dikke Jay Friday: Tulp Joint

Oh Jee, Oh Jee, alweer een Dikke Jay! Elke vrijdag posten we om 4:20 de instructies voor het draaien van een speciale, extra grote joint. Zo maken we van elke vrijmibo een vrijmiJO en ga je vol inspiratie het weekend tegemoet. Met deze week: de traditionele Tulp.


Foto: The Joint Rolling Handbook ┬ę

De Tulp Joint, wie kent hem niet. Misschien wel de bekendste speciale joint die er bestaat. Overal ter wereld wordt hij gedraaid. Dat is niet zo gek, want van die ganja bloembol word je knetter stoned. Laat dat nou net de bedoeling zijn ­čÖé Dit heb je nodig:

 • Tip
 • Genoeg Vloei (sowieso 5 stuks)
 • Een berg wiet (voor een tulp heb je ├ęcht veel nodig)
 • Eventueel tabak

Draaien jullie mee, bollenpellers?

Tulp Joint Draaien

 1. Draai een grote joint met een stevige tip. Draai hem bij voorkeur niet binnenstebuiten. Je hebt de stevigheid van de vloei nodig. Dit is je basisjoint.
 2. Zorg dat de joint tot het eind toe gevuld is en laat hem even liggen.
 3. Maak van 1 vloeitje een soort touwtje. Doe dit door beide uiteinde te draaien als een toffee papiertje. Net zo lang tot je een dun, stevig papieren touwtje hebt. Laat deze ook liggen, je hebt hem straks nodig.
 4. Tulp: plak 3 vloeitjes aan elkaar vast. Leg twee vloeitjes boven elkaar, lik de plakrand van het onderste vloeitje en leg de andere er bovenop zoals op het voorbeeld. Doe dit nog een keer met het derde vloeitje.
 5. Je hebt nu een vierkant stuk vloei. Leg het voor je neer en zorg dat de plakrand aan de linkerkant zit en naar boven wijst. Pak het puntje rechtsboven en vouw hem naar het puntje linksonder toe in de vorm van een puntzak (zie voorbeeld). Plak het vast door middel van het plakrandje en laat even drogen.
 6. Je hebt nu een soort patatzak. Vul de zak met wiet en eventueel tabak. Je zult merken dat je aardig wat nodig hebt om de tulp voldoende te vullen.
 7. Houdt de tulp rechtop met de open kant naar boven. Pak je basisjoint die je gedraaid hebt in stap 1 en druk de bovenkant in het midden van de tulp. Draai het overige vloeipapier om de joint heen en houdt het geheel stevig vast.
 8. Pak je papieren touwtje dat je hebt gemaakt bij stap 3. Maak de tulp hiermee aan je basisjoint vast. Zorg dat het stevig vast zit. Niet stevig genoeg? Maak nog een papieren touwtje en verstevig je joint.
 9. Je tulp joint is nu klaar om opgerookt te worden. Steek het puntje aan en geniet!

Deel op: