Dikke Jay Friday: de CrossJoint

Oh Jee, Oh Jee, alweer een Dikke Jay! Elke vrijdag posten we om 4:20 de instructies voor het draaien van een speciale, extra grote joint. Zo maken we van elke vrijmibo een vrijmiJO en ga je vol inspiratie het weekend tegemoet. Met deze week: de CrossJoint.

Foto: The Joint Rolling Handbook ©

In de eerste week van de Dikke Jay Friday serie trappen we af met de CrossJoint. Het plaatje ziet er misschien ingewikkeld uit, maar hij is vrij eenvoudig te maken. Rol m’ zelf en begin je weekend met het heilige cannabis kruis. Je hebt nodig:

 • Tip (het liefst breed)
 • Lange vloei
 • Een prikker (bijvoorbeeld metaaldraad, pen of een dartpijl)
 • Een flinke berg wiet

CrossJoint Draaien

 1. Draai een grote, brede tip. De joint kan uiteindelijk zwaar worden. Dus een beetje stevigheid is zeker niet overbodig. Je kunt ook meerdere tipjes om elkaar heen draaien. Zo krijg je écht een brede en stevige tip.
 2. Gebruik de tip en draai er een grote joint mee. Het liefst zo recht en groot mogelijk (met rolvloei ongeveer 11,5 cm afscheuren). Dus geen conische vorm. Dit is de basis van je CrossJoint. Draai niet inside-out of binnenstebuiten, je kunt de vloei goed gebruiken.
 3. Draai een iets kleinere joint zonder tip. Maak beide uiteinden dicht door de vloei te draaien. Zorg dat de diameter van de joint klein genoeg is om door je basisjoint heen te steken.
 4. Prik voorzichtig een gaatje in je basisjoint met een prikker. Prik het gaatje op ongeveer ¾ van de joint. Gebruik bijvoorbeeld een metaaldraadje, pen of een dartpijl. Maak het gaatje vervolgens wat groter door de prikker heen en weer te bewegen. Net zo lang totdat je denkt dat de kleine joint er doorheen past.
 5. Prik voorzichtig een gaatje in de kleine joint. Dit doe je alleen zodat de lucht dan ook door de kleine joint kan. Maak het gaatje dus niet al te groot, maar zorg wel dat er lucht doorheen kan.
 6. Haal de kleine joint door de grote joint. Neem je tijd. Dit is het moeilijkste gedeelte van de draaisessie. Merk je dat het niet lukt? Maak dan het gaatje in je basisjoint wat groter of draai de tweede joint iets dunner.
 7. Als de joints elkaar mooi kruisen, maak ze dan aan elkaar vast door middel van plakrandjes. Hiervoor kun je het beste 2 vloeitjes gebruiken en de complete plakrand afscheuren. Lik de plakrandjes en vouw ze voorzichtig om het deel heen waar de joints elkaar kruisen.
 8. Laat de joint rustig drogen.
 9. Je CrossJoint is klaar om opgerookt te worden! Steek de drie uiteinden tegelijk aan en geniet van het heilige cannabis kruis! HALLELUJAH!

Laat ons weten of het je gelukt is! Post een foto van jouw CrossJoint in de reacties.

 

Deel op: