Ontdek de Wereld van de Medicinale Paddenstoelen

Wiet is voor velen hét wonder van de natuur, maar wat gebruikers van het groene goud vaak niet weten is dat Moeder Natuur nog veel meer pareltjes heeft achtergelaten. In deze blog daarom aandacht voor andere natuurlijke juwelen: medicinale paddenstoelen.

Paddenstoel

Over de hele wereld wordt wiet geroemd om zijn helende werking, medicinale eigenschappen en heerlijke effect. We roken grammen op van een kruid dat tot jaren geleden nog overal illegaal was. Dan te bedenken dat er ook soortgelijke, legale groeisels zijn die ook een grote natuurlijke kracht hebben. Paddenstoelen zijn er in alle soorten en maten. Het leuke is: sommige groeien gewoon op de bomen naast je huis, terwijl andere juist zeer moeilijk te vinden zijn.

Medicinale Paddenstoelen

Er zijn heel veel soorten medicinale paddenstoelen. Iedere soort heeft zijn eigen geneeskrachtige werking. Wij gaan je een beetje helpen. Bij Dutch-Headshop weten ze namelijk wel raad met de paddenstoelen, schimmels en zwammen. Ze namen de drie meest waardevolle op de proef en schreven er blogs over. Kom alles te weten over de Reishi, Chaga en Lion’s Mane paddenstoel en ervaar ze zelf. Je kunt namelijk thee en extracten kopen van je favoriete paddenstoel! Ga je mee op mushroom hunt?

Reishi Paddenstoel

In Azië is de Reishi paddenstoel al eeuwenlang een begrip. De mensen gebruiken Reishi Extracten en maken er thee van. Reishi heeft een gunstige invloed op je algemene gezondheid en welzijn. Specifiek goed voor bijvoorbeeld je geheugen, lever, huid, energieniveau, immuunsysteem en hart- en bloedvaten.

Lees het verhaal over een paddenstoel die zich heeft ontwikkeld van een Oosters recept tot een hoogwaardig voedingssupplement.

Reishi paddenstoel

Reishi

Chaga Paddenstoel

Dagelijks struinen mensen de bossen af op zoek naar deze paddenstoel. Dat is niet zonder reden. Chaga staat bekend als de diamant van het bos. Het is rijk aan vitamine, mineralen en antioxidanten waardoor het een paddenstoel is die terugkomt in heel veel producten. Bijvoorbeeld Chaga Thee of Chaga Extract. Het mooie is: Chaga paddenstoelen groeien veel aan berken. En laat die bomen nou net in menig perkje staan in wijken en parken. Waardevolle voedingsmiddelen zijn dichterbij dan je denkt. Lees meer over Chaga.

Chaga paddenstoel

Chaga

Lion’s Mane

Een beroemde paddenstoel uit de Oosterse geneeskunde. Lion’s Mane, ook wel pruikzwam genoemd vanwege z’n vorm, is een ideale ondersteuning voor lichaam en geest. In tegenstelling tot Chaga, moet je om dit groeisel te vinden beter je best doen. De Lion’s Mane is namelijk zeer zeldzaam. Lees meer over de pruikzwam en wat het extract van deze paddenstoel voor je kan doen.

Pruikzwam

Pruikzwam / Lion’s Mane

Deel op: