Een Heilige CrossJoint Draaien Leer Je Hier

Heb je er ooit één gezien? Een jonko in de vorm van een kruis? Dat is een CrossJoint en vandaag gaan wij je leren hoe je die moet maken. Je hebt een flinke berg wiet nodig, voldoende vloei en een scherp voorwerp zoals bijvoorbeeld een sate prikker of dartpijl. Dus pak het bij elkaar en lees onze duidelijke instructies. Dan kun je binnen no time je eigen CrossJoint draaien en roken.


Wat is een CrossJoint?

Een CrossJoint is een joint in de vorm van een kruis. In principe zijn het twee joints die elkaar kruizen. Je kunt de 3 uiteinden vervolgens aansteker en tegelijk roken. Dat is bijvoorbeeld leuk voor een feestje of om eens wat anders te roken dan je dagelijkse jonko. De moeite waard dus! Het plaatje ziet er misschien ingewikkeld uit, maar hij is vrij eenvoudig te maken. Rol m’ zelf en begin je weekend met het heilige cannabis kruis. Je hebt nodig:

 • Tip (het liefst breed)
 • Lange vloei
 • Een prikker (bijvoorbeeld metaaldraad, pen of een dartpijl)
 • Een flinke berg wiet

CrossJoint Draaien

 1. Draai als eerste een grote, brede tip. De joint kan namelijk zwaar worden. Dus een beetje stevigheid is zeker niet overbodig. Je kunt ook meerdere tipjes om elkaar heen draaien. Zo krijg je immers écht een brede en stevige tip.
 2. Gebruik de tip en draai er vervolgens een grote joint mee. Het liefst zo recht en groot mogelijk (met rolvloei ongeveer 11,5 cm afscheuren). Dus geen conische vorm. Dit is de basis van je CrossJoint. Draai niet inside-out of binnenstebuiten, je kunt de vloei goed gebruiken.
 3. Draai daarna een iets kleinere joint zonder tip. Maak nadat je dit gedaan hebt beide uiteinden dicht door de vloei te draaien. Zorg er tegelijkertijd voor dat de diameter van de joint klein genoeg is om door je basisjoint heen te steken.
 4. Prik voorzichtig een gaatje in je basisjoint met een prikker. Prik het gaatje op ongeveer ¾ van de joint. Gebruik bijvoorbeeld een metaaldraadje, pen of een dartpijl. Maak het gaatje vervolgens wat groter door de prikker heen en weer te bewegen. Net zo lang totdat je denkt dat de kleine joint er doorheen past.
 5. Prik voorzichtig een gaatje in de kleine joint. Dit doe je alleen zodat de lucht dan ook door de kleine joint kan. Maak het gaatje dus niet al te groot, maar zorg wel dat er lucht doorheen kan.
 6. Haal de kleine joint door de grote joint. Neem je tijd. Dit is het moeilijkste gedeelte van de draaisessie. Merk je dat het niet lukt? Maak dan het gaatje in je basisjoint wat groter of draai de tweede joint iets dunner.
 7. Als de joints elkaar mooi kruisen, maak ze dan aan elkaar vast door middel van plakrandjes. Hiervoor kun je het beste 2 vloeitjes gebruiken en de complete plakrand afscheuren. Lik de plakrandjes en vouw ze voorzichtig om het deel heen waar de joints elkaar kruisen.
 8. Laat de joint rustig drogen.
 9. Je CrossJoint is klaar om opgerookt te worden! Steek de drie uiteinden tegelijk aan en geniet van het heilige cannabis kruis! HALLELUJAH!

Laat ons weten of het je gelukt is! Post een foto van jouw CrossJoint in de reacties.

Andere Grote en Gekke Joints

Hoewel je een mooie CrossJoint hebt gedraaid, ben je nog niet voldaan. Bovendien heb je nog genoeg wiet over voor nog zo’n grote, gekke joint. We willen je op dezelfde manier leren om een andere speciale joint te draaien in een aantal andere artikelen. Bijvoorbeeld die over de Pipe Joint of Tulp! Dus klik op één van de onderstaande links. Denk aan voldoende vloei en wiet, want dat zal je nodig hebben.

Deel op: