Dikke Jay Friday: Twister Joint

Oh Jee, Oh Jee, alweer een Dikke Jay! Elke vrijdag posten we om 4:20 de instructies voor het draaien van een speciale, extra grote joint. Zo maken we van elke vrijmibo een vrijmiJO en ga je vol inspiratie het weekend tegemoet. Met deze week: De Twister Joint!


Foto: The Joint Rolling Handbook ©

Deze week een enorme kletser waar je bijna van gaat tollen. Twee of drie om elkaar heen gevouwen joints. De Twister Joint laat niet veel van je over. Hij ziet er misschien wat overdreven uit, maar hij is heel makkelijk om te maken en roken is net als een normale joint. Alleen dan wel met drie keer zoveel rook. Klinkt goed, toch? Dit is wat je nodig hebt.

  • Een berg wiet en misschien tabak (genoeg voor 2 of 3 joints)
  • Tips (minimaal 5)
  • Voldoende vloei (minimaal 4 vloeitjes)

Twister Joint Draaien

In deze instructies leggen we je uit hoe je een Twister Joint van drie joints kan maken. Je kunt ook een Twister Joint van twee joints maken. Dit is stukken makkelijker, maar wel minder uniek.

  1. Draai drie joint die precies even groot zijn. Bouw geen enorme toeters, dat is het eindresultaat namelijk al. Draai ze bij voorkeur lekker luchtig. Tip: draai met verschillende wietjes voor een smaakexplosie!
  2. Leg de joints op een rij en vlecht ze aan elkaar. Doe tijdens het vlechten voorzichtig. Joints zijn kwetsbare wezens. Weet je niet hoe je moet vlechten? Haal je vriendin, moeder, zusje, buurvrouw, tante of paardentrainer erbij.
  3. Vlechten: pak de rechter joint en stop hem tussen de twee andere joints. Je rechter joint is nu je middelste joint geworden. Pak vervolgens de linker joint en stop hem tussen de andere twee. Herhaal dit keer op keer. Tip: onthoudt dat de buitenste joint altijd door de andere twee heen moet. Links en rechts, om en om.
  4. Ga door met vlechten tot je niet meer verder kan. Scheur één plakrandje van een vloeitje af en wikkel deze om het uiteinde van de joints heen om ze bij elkaar te houden. Lik de plakrand extra goed. Laat hem vervolgens drogen voor meer stevigheid.
  5. Drie tipjes rookt niet fijn, dus maken we er één grote van. Pak een tipje en vouw hem om de andere drie heen. Plak hem vast met een plakrandje.
  6. Je Joint is klaar. Steek het uiteinde aan en genieten maar! Je kunt dit ook doen met twee joints, dat is iets minder heftig.

Gelukt? Post een foto van jouw Twister Joint in de reacties.

 

Deel op: