Dikke Jay Friday: Pipe Joint

Oh Jee, Oh Jee, alweer een Dikke Jay! Elke vrijdag posten we om 4:20 de instructies voor het draaien van een speciale, extra grote joint. Zo maken we van elke vrijmibo een vrijmiJO en ga je vol inspiratie het weekend tegemoet. Met deze week: de Pipe Joint!


Foto: The Joint Rolling Handbook ©

Vandaag hebben we een makkelijk klusje. De Pipe Joint draaien is namelijk zo gebeurd. Ideaal voor mensen die geen zin hebben in rare fratsen met Tulpjes, Twister Joints of Cross Joints. De Pipe Joint is met een kleine toevoeging aan je normale joint zo gedraaid. Klaar om weer lekker te knetteren op de vrijdag? Dit heb je nodig:

 • Genoeg wiet voor 2 joints
 • 3 vloeitjes
 • Tip
 • Schaar
 • Een aansteker (BIC is het beste)

Pipe Joint Draaien

 1. Draai een lekkere dikke, groene, heftige en overheerlijke joint. Gewoon zoals je normaal ook altijd doet.
 2. Pak een vloeitje en draai hem om je aansteker heen. Het beste is om een ovale vorm te krijgen. Een BIC aansteker werkt daarom het best (bekijk het filmpje onderaan de pagina).
 3. Scheur een plakrandje van een vloeitje af en maak je vloeitje vast zodat het zijn ovale vorm houdt.
 4. Knip het uiteinde van je joint schuin af. Zorg dat je een open vlak hebt aan het einde van je joint dat zo groot is als het ovale vloeitje.
 5. Zet het ovale vloeitje op je joint en maak hem vast met een ander plakrandje. Je zult zien dat het ovaal wel érg groot is. Knip het stuk door de helft.
 6. Vul je vloei met wiet en/of tabak en je Pipe Joint is klaar!
 7. Steek hem op en geniet.

Is het je gelukt? Post dan een foto van jouw Pipe Joint in de reacties 🙂

Deel op: