Goedkope Vaporizers rond de 100 euro Getest voor Jou!

Vandaag gaan we 3 goedkope vaporizers vergelijken. Alle drie om en nabij de 100 euro! Als je wil beginnen met vaporizen, zie je vaak door de bomen het bos niet meer. Er zijn zoveel verschillende vaporizers. Welke is goed? Maar ook prijs is natuurlijk een belangrijke factor. Je wilt natuurlijk niet teveel geld uitgeven, daarom zijn de goedkope vaporizer zo enorm populair. Wij hebben deze goedkope vaporizers getest op elk aspect, zodat jij aan de hand van dit artikel een keuze kan maken welke het beste bij jou past!


X-MAX V2 PRO

De X-MAX V2 Pro is een hele mooie, goedkope vaporizer, geprijsd op 89 euro. Qua looks is hij een stuk minder dan bijvoorbeeld de FocusVape. Nee, dit zwarte aluminium dingetje heeft geen luxe uitstraling. Maar, laat je niet misleiden. Het is echt een top apparaat! Er zit wel wat gewicht aan. Deze vaporizer maakt als enige van de drie gebruik van conductie. Dat houd in dat je wiet direct op het verwarmingselement zit. Hoewel je meestal bij duurdere vaporizers gebruik maakt van convectie, is het bij de XMAX zeker geen minpunt. Convectie betekent dat de lucht die je langs je wiet zuigt verwarmd wordt. Op lagere temperaturen (denk aan 180/190 graden) is de smaak van de damp precies zoals de wiet ruikt. Dus: pak je favoriete wietje en ‘see it for yourself’! Wij hebben hem zelf uitgetest met een Super Lemon Haze en het was net alsof je een citroentaart aan het dampen bent. Ja, deze goedkope vaporizer doet zeker zijn werk. Boven de 200 graden wordt hij wel wat scherp op de keel en de damp is dan een beetje te warm, naar ons idee.

V-max V2 Pro

Bij deze vaporizer zitten alle benodigde accessoires om je favoriete kruiden te dampen! Hij is zeer gebruiksvriendelijk en door de 5 verschillende temperatuurstanden is het alleen maar een kwestie van aanzetten en temperatuur kiezen. Een kind kan de was doen! Ook al raden we dit wel af 😉

Flowermate Aura

Dan de Aura van Flowermate Technology. Ook een pen-vormige en goedkope vaporizer. Hij is gemaakt van stevig zwart plastic wat niet zomaar stuk gaat (als je er normaal mee omgaat niet tenminste). Hoewel dit de goedkoopste van de drie is, heeft hij wel een digitaal display. Iets wat niet veel goedkope vaporizers onder de 150 euro hebben. Op dit display kan je zonder probleem de temperatuur op de graad nauwkeurig instellen. Even opwarmen en het vapen kan beginnen. Het kunststof mondstukje vinden we zelf een beetje goedkoop aanvoelen. Naar onze mening hadden ze dit beter van glas of rubber kunnen maken. Toch blijft hij lekker vapen en is het een hele goedkope vaporizer die voor 69 euro zeker het geld waard is. Het design is heel clean; zwart met rode accenten. De dampkwaliteit is zeker niet verkeerd. Een beetje vergelijkbaar met de FocusVape. Ook is de Flowermate, net zoals de FocusVape, een vaporizer die gebruik maakt van convectie. Dit en de bijgeleverde accessoires maken deze goedkope vaporizer een top keuze voor onder de 75 euro!

Flowermate Aura

FocusVape Pro-S

De FocusVape Pro-S is de duurste van de drie met een prijs van 109 euro. Zodra je hem vast hebt voel je gewoon dat dit een kwaliteitsproduct is. Hij heeft een robuuste buitenkant met een stevige textuur. Dit geeft de FocusVape een zeer luxueuze uitstraling. Persoonlijk ligt hij (met name door het robuuste ontwerp) fijner in de hand dan de vergelijkbare modellen. Deze goedkope vaporizer heeft ook een display en is heel gebruiksvriendelijk. Wat ons positief verbaasde is hoe snel dat dingetje opwarmt. Binnen een halve minuut gaf hij al het trilsignaal; klaar om te dampen.

FocusVape Pro

Er komen natuurlijk geen rookwolken vanaf zoals met een dikke joint, maar een dunne smaakvolle damp. Door het glazen mondstukje proef je de wiet goed en ook echt alléén de wiet. Wat fijn is aan deze vaporizer is dat hij ondanks de lage prijs toch de prestaties levert en de features heeft van vaporizers in hogere prijsklassen. Wat ik zelf heel fijn vond tijdens het dampen is dat de FocusVape een verstelbare luchtinlaat heeft. Door de draaibare ring om de hals van het apparaatje kan je zelf kiezen of je wat harder of zachter moet hijsen, voor een dikkere of dunnere damp. Met de bijgeleverde accessoires hoef je niet bang te zijn om nog extra spulletjes erbij te kopen, alles wat je nodig hebt zit erbij!

Wat meer budget?

Is jouw budget wat groter en heb je liever gelijk een high-end vaporizer? Dan is de Boundless CFX met een prijs van 149 euro een zeer goede keuze voor de korte- en lange termijn. Je zal er nog jaren vape-plezier aan hebben! Of wil je lekker van je favoriete “groenten” genieten zonder al te veel op te vallen? Neem dan eens een kijkje bij de ArGo van Arizer, geprijsd op 185 euro. De dampkwaliteit die je gewend ben van Arizer op een formaat van een luciferdoosje!

Deel op: