Tulp Joint Draaien: Instructies & Tips

De Tulp Joint is ongekend populair onder Nederlandse smokers. Zou het bijvoorbeeld komen vanwege het feit dat je zo intens stoned wordt van die bloembol op een stickie? Of omdat het er gewoon vet uitziet? Hoe je het wendt of keert: je moet het een keer geprobeerd hebben. Gelukkig vind je op deze pagina instructies en tips voor een tulp joint draaien. Dus leg je draaigereedschap maar alvast klaar.


Wat heb je nodig voor een Tulp Joint?

De Tulp Joint, wie kent hem niet. Veel jonge stoners maken kennis met deze kanonskogel. Bijvoorbeeld op school of in het parkje. Stel je voor dat je er nog nooit van gehoord hebt, dan wil je natuurlijk niets liever dan hem zelf draaien. Het is immers de bekendste speciale joint die er bestaat. Overal ter wereld wordt hij gedraaid. Dat is niet zo gek, want van die ganja bloembol word je knetter stoned. Laat dat nou net de bedoeling zijn. Dit heb je nodig:

 • Tip
 • Genoeg Vloei (sowieso 5 stuks)
 • Een berg wiet (voor een tulp heb je Ć©cht veel nodig)
 • Eventueel tabak

Draaien jullie mee, bollenpellers?

Tulp Joint Draaien

 1. Allereerst draai je een grote joint met een stevige tip. Draai hem bij voorkeur niet binnenstebuiten. Je hebt de stevigheid van de vloei nodig. Dit is immers je basisjoint.
 2. Zorg dat de joint tot het eind toe gevuld is, omdat je de volledige lengte wilt gebruiken. Laat hem vervolgens even liggen.
 3. Maak van 1 vloeitje een soort touwtje. Doe dit door beide uiteinde te draaien als een toffee papiertje. Net zo lang tot je een dun, stevig papieren touwtje hebt. Laat deze ook liggen, je hebt hem straks nodig.
 4. Tulp: plak 3 vloeitjes aan elkaar vast. Leg twee vloeitjes boven elkaar, lik de plakrand van het onderste vloeitje en leg de andere er bovenop zoals op het voorbeeld. Doe dit nog een keer met het derde vloeitje.
  vloeitjes op elkaar plakken
 5. Je hebt nu een vierkant stuk vloei. Leg het vervolgens voor je neer en zorg dat de plakrand aan de linkerkant zit en naar boven wijst. Pak daarna het puntje rechtsboven en vouw hem naar het puntje linksonder toe in de vorm van een puntzak (zie voorbeeld). Plak het vast door middel van het plakrandje en laat even drogen.
  patatzak vouwen
 6. Je hebt nu een soort patatzak. Vul de zak nadat je de stevigheid hebt gecheckt met wiet en eventueel tabak. Je zult merken dat je aardig wat nodig hebt om de tulp voldoende te vullen.
 7. Houdt de tulp vervolgens rechtop met de open kant naar boven. Pak je basisjoint die je gedraaid hebt bij stap 1 en druk de bovenkant in het midden van de tulp. Draai daarna het overige vloeipapier om de joint heen en houdt het geheel stevig vast.
 8. Als laatste pak je papieren touwtje dat je hebt gemaakt bij stap 3. Daarmee maak je namelijk de tulp aan je basisjoint vast. Zorg dat het stevig vast zit. Niet stevig genoeg? Maak op dezelfde manier nog een papieren touwtje en verstevig je joint.
 9. Je tulp joint is nu klaar om opgerookt te worden. Om te beginnen steek je het puntje aan. Geniet!

Andere Speciale Joints

De Tulp Joint is zeker niet de enige speciale joint die je kunt draaien. Wij schreven eerder namelijk al blogs met instructies voor andere pareltjes. Bijvoorbeeld de Crossjoint of Twister Joint. Kortom: bekijk het onderstaande lijstje en laat je vingers het werk doen!

Deel op: