Licht en Kweek Lampen

Kweek je buiten dan heb je geen kweek lampen nodig, je gebruikt immers de zon. Probeer er voor te zorgen dat de planten veel in de zon staan, hoe meer zon hoe beter de opbrengst. Kweek je binnen dan heb je lampen nodig, de rest van de pagina gaat dan ook over binnen kweken.

De eerste paar weken hebben de plantjes 18 uur licht nodig per dag, het is voor hen immers zomer, dit word de groeifase genoemd. Na 3 tot 6 weken geef je de wiet plantjes nog maar 12 uur per dag licht, hierdoor denken de plantjes dat de dagen korter worden en dat betekent dat ze gaan bloeien, de zogenaamde bloeifase dus.

De Beste Kweek Lampen

Het beste voor de planten zijn natriumlampen (HPS lampen) welke door de meeste kwekers gebruikt worden, dit is echter niet persee nodig, kweken kan ook onder TL-lampen of spaarlampen in combinatie met daglicht, alhoewel de opbrengst dan minder groot zal zijn.

Meer over online winkelen voor huis & tuin? Bekijk de informatie van onze partner.

Groei fase en Bloei fase

Er zijn twee soorten kweek lampen verkrijgbaar 1 voor de groeifase en 1 voor de bloeifase. De groeifase is de fase waarin de plantjes 18 uur licht per dag krijgen. In deze fase heeft de plant behoefte aan blauw licht. Hier kan je in voorzien door middel van een HPI lamp. Dit is niet persee nodig, de groeifase is vaak maar 1 to 3 weken. Je kan dus ook een HPS lamp gebruiken in de groeifase of TL lampen met kleurcode “cool white”.

De bloeifase is de fase waarin de plantjes 12 uur licht krijgen per dag. In deze fase hebben de planten wat meer behoefte aan licht met wat meer rood in het spectrum. Hiervoor worden de HPS lampen gebruikt, High Presure Sodium oftwel Hogedruk Natrium lampen. De Bloeifase duurt 6 tot maximaal 14 weken afhankelijk van de soort cannabis. De HPS lampen zijn verkrijgbaar in 250 watt, 400 watt en 600 watt.

Deel op: