Furna Vaporizer Review

Welkom bij een nieuwe vaporizer review. De nieuwe, wel heel bijzondere Furna Vaporizer ligt dit keer voor ons klaar. De eerste vaporizer met verwisselbare ovens. Het was even uitvogelen hoe dit precies werkt, maar wat een vape! Als je het leuk vindt om je vaporizer tot in de puntjes te personaliseren en graag snel wilt switchen tussen allerlei wiet, hasj of dabs, moet je de Furna geprobeerd hebben. 


We maken de doos open en er valt meteen iets op. Vaporizers in deze vorm kom je niet zo vaak tegen. Het lijkt op een vaporizer pen maar hij is iets dikker. Je kunt een oven eruit schuiven en verder is hij helemaal dicht. Merkwaardig, maar wel heel interessant. Op de doos lezen we +2 dry herb ovens. Dus we gaan meteen kijken wat we daarmee kunnen doen. Verder zitten er enorm veel spullen bij die vragen om uitleg. Vandaar dat we meteen maar even een filmpje hebben bekeken.

De Furna Vaporizer koop je hier!

Portable Vaporizer met Verwisselbare Ovens

Zoals je kunt zien in de video zijn de ovens verwisselbaar. In de ovens stop je de wiet, dabs of hasj. Je kunt dus in elke oven een andere soort wiet doen en super snel wisselen. Dat is uniek. Wij hebben het nog nooit eerder gezien. Dat is dus sowieso al een groot pluspunt. Want steeds meer nieuwe vaporizers lijken op elkaar. De bouwers van de Furna hebben écht iets nieuws. Toen we een ander filmpje keken op het Youtube kanaal van Furna zagen we dat er in de ovens een siliconen inzetstuk zit. Die noemen ze Nibs en ze zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren. Heel vet! Je kunt dus, als je meerdere ovens hebt, elk voorzien van een andere kleur. Zo weet je dat kush in de oranje oven zit en je skunk in de groene bijvoorbeeld. 

furna vaporizer

Het werd helemaal te gek toen we zagen dat je elke oven een ander symbool kan geven in het menu van je vaporizer. Als je een oven in je Furna Vaporizer doet en via het menu naar ‘Symbols’ gaat, kan je de oven een uniek symbool geven. Als je hem er daarna in doet weet je meteen welke het is. Super origineel en heel vet als je graag dingen personaliseert. Maar goed. Uitstraling is leuk. Eerst eens kijken wat de Furna in huis heeft.

Gebruiksgemak Furna Vaporizer

De Furna Vaporizer blinkt uit op een aantal punten. Op de website van Dutch-Headshop valt te lezen dat je zowel wiet, hasj als concentraten kunt verdampen met de Furna. Dan moet je alleen wel een concentraten oven kopen. Die zit niet bij de vaporizer. Daar zitten alleen twee ovens in waarmee je wiet en kruiden kunt vapen.

Er zit een grote 3500 mAh batterij in. Je kunt tot wel 20 sessies doen met een volledig opgeladen batterij. Dat is écht heel erg veel! Al moeten we zeggen dat je niet 20 sessies kunt doen op de maximale temperatuur van 215 graden celsius. Wij kwamen, als we telkens de temperatuur opbouwen, op ongeveer 14 sessies uit. Op lage temperaturen haal je waarschijnlijk wel de 20. De meeste vapes halen nog niet eens de 10 sessies, dus het is al een hele grote plus. Hij warmt ook nog eens binnen 30 seconden op tot de hoogste temperatuur. Lekker snel.

Zoals bij veel luxe vaporizers in deze prijsklasse is ook de Furna voorzien van een isolated airpath. De dry herb ovens zijn van RVS en de concentraten ovens van keramiek. In elke oven zit wel een keramisch koelelement (zie bovenstaande plaatje). 

Je krijgt ontzettend veel accessoires bij je vaporizer. Een handige multitool, oplaadkabel, extra screens, twee verschillende kleuren nibs, een oplaadkabel en een hele handige vulhulp. We zijn erg gelukkig als er een vulhulp bij zit. Zo’n ding scheelt je zoveel gedoe. Kijk maar eens hoe makkelijk het werkt op de onderstaande video. En ohja: je krijgt natuurlijk een extra oven. Dat is sowieso al luxe. Als klap op de vuurpijl zit er een siliconen hoesje bij zodat je oven niet beschadigt.

Hoe werkt de Furna Vaporizer?

Eerlijk is eerlijk: je moet wel even goed kijken om te zien hoe de Furna Vaporizer precies werkt. Er zit een knopje aan de zijkant (B1) en een verborgen knopje aan de onderkant (B2). Zoals bij de meeste vapes druk je 5x op B1 om hem aan te zetten. Dan kun je met B2 naar de verschillende menu’s navigeren. Ga bijvoorbeeld naar “Temperature” of het eerder genoemde “Symbols”. Als je in het menu zit kun je met knop B1 de instelling wijzigen. Als hij goed staat druk je op B2 om op te slaan. 

Je kunt van alles instellen. Naast temperatuur en symbolen voor je ovens heb je ook nog taalinstellingen, schermhelderheid en Celsius/Fahrenheit. Het is even wennen. Maar als je het eenmaal doorhebt is het super makkelijk.

furna vaporizer portable

Prima smaak en een hele beleving

We hebben de vaporizer natuurlijk getest. Je kunt de Furna Vaporizer instellen van 160 °C tot 215 °C en je kunt stappen zetten van 5 °C. We beginnen altijd op een lage temperatuur om geleidelijk omhoog te gaan en met de maximale temperatuur te eindigen. Dan haal je het meeste uit de wiet en kun je langer genieten dan wanneer je hem gelijk op maximaal zet.

Als je eenmaal weet hoe het werkt is het echt een hele belevenis. Mooi symbooltje gekozen en een paarse nib in de oven zodat je weet welke van jou is. Vullen met de vulhulp. Temperatuur instellen. Oven erin klikken en je kunt gaan. 

De smaak van de wiet is erg goed. We zijn er zeker over te spreken. De conductie verwarmingstechniek zorgt voor een hele volle smaak. Het mondstuk voelt ook lekker aan bij je lippen. Dat is best belangrijk. Verder kun je geen gigantische dampwolken uitblazen. Het gaat bij de Furna echt om de smaak en de belevenis. 

Natuurlijk is onze review niet compleet zonder hasj te vapen. Dutch-Headshop heeft ons gelukkig ook de concentraten oven gegeven en een beetje vape wool. Op de website valt te lezen dat je dit beter wel kunt gebruiken als je hasj gaat vapen. Anders koekt het residu aan op het keramiek in de oven. Dat hebben veel vapes. Gebruik daarom vape wool! 

Ook de hasj smaakt erg goed. Je doet wel erg lang met je stukje hasj omdat hij niet hoger kan dan 215 °C. Dat is vergelijkbaar met de Storz & Bickel Mighty en Crafty+. Dat je er wat langer mee doet is helemaal prima. Je proeft de hasj deste beter. De dampproductie van zowel wiet en hasj is gematigd, maar dat is juist wel fijn. Helemaal als je beseft dat de smaak juist heel erg goed is bij de Furna. 

furna wiet vaporizer

Conclusie: een hele bijzondere vaporizer

De Furna Vaporizer is ons goed bevallen. Het is de eerste vaporizer waarbij we echt op onderzoek uit moesten. Hij werkt net even anders dan alle andere vaporizers. Zeker als je al één of meerdere vaporizers hebt gehad, is dit een hele goede keuze. De verwisselbare ovens en de bijbehorende siliconen nibs en symbolen zijn simpelweg awesome. De batterij is een enorm pluspunt. Tot 20 sessies is echt heel veel. Het sliden en klikken met de ovens geeft een beetje een inspector gadget gevoel. 

Voor zowel wiet als hasj is hij prima geschikt. Met hasj ben je even bezig, maar de smaak is erg goed. Als wij hem zouden kopen, zouden we sowieso investeren in extra ovens. Een dagje strand of festival en telkens een oven met een andere soort wiet of hasj pakken, dat lijkt ons wel wat!

  • Unieke vape dankzij de ovens
  • Zeer sterke batterij
  • Door allerlei instellingen helemaal te personaliseren
  • De smaak is prima
  • Voor zowel wiet als hasj

Dit is niet de enige vaporizer de we reviewed hebben. Bekijk ook eens onze reviews van de Zeus Arc GT, Wolkenkraft Äris, AirVape Legacy of de Utillian 722.

Deel op: