Utillian 722 Vaporizer Review

Dutch-Headshop heeft opnieuw een goed scorende vaporizer uit Amerika gehaald! En wij mochten hem gelukkig weer testen: de Utillian 722! Een strakke vaporizer die ons veel doet denken aan de Crafty van Storz & Bickel. Het is een 100% convectie vaporizer en super handig omdat je hem kunt instellen op 4 verschillende temperaturen. Om nog niet te beginnen over de geweldige Boost Mode! We hebben hem uitvoerig getest – wat wil zeggen dat we weer als een kanarievogel waren – en we kunnen je er alles over vertellen. Nouja, wat we er nog van weten dan.


Bij het zien van de doos kunnen we gelijk zeggen dat je weet dat je kwaliteit koopt voor je dure geld. Het ziet er allemaal weer gelikt uit. Ik kijk mijn maat wat vreemd aan als ik de wiet vaporizer uit het doosje pak: hij is extreem licht. Ergens voelde ik een beetje argwaan, maar toen we eenmaal aan het vapen waren was dat gevoel snel weer weg. We lazen ook dat de Utillian 722 een prijs heeft gewonnen. Bij de O’Cannabiz Industry Awards. We kregen alleen maar meer zin om hem aan te zetten. Alles zit er trouwens bij: extra screens, afdichtringetjes, extra mondstukje, pincet, borsteltje, oplader en jawel: een concentraten dingetje. 

De Utillian 722 Vaporizer kopen doe je hier!

Booster Modus en Convectie Vaporizer

Top, die concentraten kamer. Je kunt er dus alles mee vapen. Helaas hadden we geen dabs liggen, maar wel hasj. Maaaar wij zouden onszelf niet zijn om eerst een paar wiet sessies te doen. Het vullen van de vaporizer is lekker makkelijk. De magnetische dop klik je er zo af (net als bij de Crafty) en de kruidenkamer is lekker groot. Geen gepiel en getwijfel of je het spul niet te hard aandrukt dus. De pincet hielp ons een beetje. 

Hij warmt redelijk snel op. Het is geen Schumacher, maar het is ook geen wachtkamer bij de tandarts. We moesten zo’n 30 / 40 seconden wachten totdat ie op temperatuur was. We hebben hem gelijk op blauw gezet. De tweede temperatuurstand. Dit is 190 graden. Dat vinden wij altijd fijn om mee te beginnen. De eerste haaltjes waren erg aangenaam. Je krijgt net zoveel damp als bij de meeste vaporizers. Geen immense wolken, maar wel zeker het gevoel dat je wat ‘rookt’. We moesten even wennen aan het mondstukje van de Utillian 722, maar hij doet het gewoon prima en de smaak is helemaal top! We denken dat de goede smaak ook komt omdat het een convectie vaporizer is. In onze ogen misschien wel de beste soort. Normaal is een convectie vaporizer erg duur. Maar dat valt bij deze Utillian wel mee.

Bij het lezen van de info op Dutch-Headshop zagen we de ‘enhanced modus’, die wij lekker makkelijk booster noemen. En serieus: dit is echt het grootste pluspunt van deze vaporizer. Nadat we hem op paars hadden gezet (200 graden) en een paar hijsjes hadden genomen, wilde we hoger omdat we merkte dat de wiet ‘bijna op was’. Om zo’n moment kun je een vaporizer het beste voluit zetten. Het mooie aan de booster is dat hij – op welke temperatuurstand je ook zit – de vaporizer gelijk op volle toeren laat draaien. Het is echt een verrijking. Altijd, wanneer je maar wilt naar de 225 graden Celsius. Voor de mensen die vapen niet hetzelfde vinden als roken: probeer dit eens. Het komt het dichtste in de buurt van een joint. Dit is ook de eerste vape die wij testen die zo’n booster heeft. Moeten ze vaker doen, was onze conclusie.

Verdamper of Vaporizer Kopen in België? Bekijk de Belgische website van Dutch-Headshop!

Utillian 722

Niet alleen een Wiet Vaporizer

Op filmpjes van vaporizer reviewers uit de VS werd de Utillian 722 ook geroemd om de temperatuurinstellingen. Net als tijdens de Awards in Toronto. Het is een van de beste vaporizers van 2019. Maar zoals we al vertelde, is het niet alleen een wiet vaporizer. Je kunt met het concentraten kamertje dus ook dabs en hasj vapen. Op Dutch-Headshop wordt aangeraden dat het wel verstandig is om er Vape Wool bij te gebruiken, dus dat advies hebben we maar aangenomen.

De vape sessie liep eerst niet helemaal zoals gepland. We kwamen er na een paar vette haaltjes achter dat je met de hasj die wij hadden hem toch wel op een hogere temperatuurstand moest zetten. De rode (vierde) stand en de boost modus waren pas genoeg. Anders komt er weinig damp uit, leek het. Gelukkig dat de vaporizer zo hoog kan komen, want toen we hem eenmaal op de juiste stand hadden gezet, werd het pas echt leuk. Prima hasj smaak, echt erg lekker. Naar onze mening kun je hem voor beide prima gebruiken. Wiet vaporizer of hasj vaporizer… het maakt niet uit.

Zorg wel dat je hem goed schoonmaakt als je hasj hebt gevaped. Doe het gelijk. Zoals met elke vape blijft er altijd wel wat plakken en als het nog warm is gaat het er makkelijker af. Het borsteltje werkte ook prima, al kan je daar niet zoveel fout aan doen denken wij.

Meer weten? Lees onze handige blog over hasj vapen!

Utillian Vaporizer

Onze Conclusie over de Utillian 722

We hebben de Utillian 2x volledig opgeladen. Je kunt met een volle batterij ongeveer een uur vapen. Als je dit tekort vindt, kun je hem trouwens ook gewoon met een powerbankje opladen. Ons eindoordeel is goed! De smaak was prima door het convectie gebeuren. Hij is lekker makkelijk in gebruik en je kunt hem goed schoonmaken. We vinden het mat zwarte trouwens er ook heel vet uitzien. 

De besturing is net als bij bijna elke moderne vaporizer met 1 knop. 5x klikken om hem aan te zetten. 2x klikken om tussen de temperaturen te wisselen. Dit wordt mooi aangegeven op de bovenkant met de gekleurde lichtjes. De booster is het mooiste op deze zeer lekkere vaporizer. Het knopje even ingedrukt houden en je krijgt er een flinke schep bovenop. Precies waar je naar op zoek bent.

De uitstraling is top, de extra spulletjes ook. Al met al denken wij dat je voor deze prijs een zeer goede vaporizer koopt. Je krijgt een jaar garantie… maar hij voelt betrouwbaar aan dus we denken niet dat je die nodig zult hebben. Wat ons betreft de grootste voordelen:

  • De unieke booster en daarmee in totaal 5 verschillende temperaturen maakt voor ons het verschil. Top dingetje dat tot 225 graden kan is uniek. Alleen hierom al een aanrader.
  • Hij ziet er gewoon heel erg vet uit. Hij heeft hetzelfde design als een Crafty, wat natuurlijk gewoon het beste is. Goed gedaan van Utillian.
  • Chill dat je alles ermee kunt vapen. Hasj ging prima, denk wel aan de hennepvezel. Wiet was ook gewoon perfect. Niets meer aan doen :p

De Utillian 722 is nu alleen nog verkrijgbaar bij Dutch-Headshop. Hij komt iets boven de 100 euro uit maar is het geld zeker waard. Meer info vind je op de site van de winkel. Wij bedanken onze vrienden bij Dutch-Headshop opnieuw voor het testen!

Deel op: