Alles wat je wil weten over Hasj in een Vaporizer

Vaporizers worden constant vernieuwd met allerlei nieuwe functies en verrassende mogelijkheden. Toch blijft hasj vapen een lastig karwei. Dat is vervelend, aangezien veel blowers en stukje hasj verdampen wel zien zitten. Als je niet goed voorbereid bent kun je jouw vape onherstelbaar vies of in het ergste geval zelfs kapot maken. Dat willen we natuurlijk niet op ons geweten hebben. Daarom vertellen wij je in dit artikel alles over hasj in een vaporizer. Read & Enjoy!


Wat maakt Hasj Vaporizen lastig?

Veel lezers zullen denken: “Hasj vapen een lastig karwei? Hoezo dan? Gewoon een stukje erin stoppen en vapen maar, toch?” Nou, als je zo denkt raden we je aan aandachtig te lezen. Als jouw vaporizer namelijk niet geschikt is voor hasj, is de kans groot dat je m’ al na een enkele ‘hasj vape sessie’ kunt weggooien. Er zijn namelijk een aantal zaken die hasj verdampen zo lastig maken:

  • Lekkage in je vaporizer. Wanneer je hasj in een vaporizer stopt lopen de temperaturen hoog op en gaat de hasj smelten. Veel vaporizers zijn niet bestand tegen vloeibare substanties. Als hasj te vloeibaar wordt, kan het door je vaporizer gaan lekken. Komt de hasj bij het verhittingselement of de batterij? Dan kan je apparaat stuk gaan. Deze vorm van schade valt vaak buiten de garantie.
  • Hoge temperaturen. Waar wiet al vanaf ongeveer 160 graden verdampt kan worden, is dat bij een blokje hasj wel anders. Als je hasj wil verdampen heb je hoge temperaturen nodig. Theoretisch gezien zou je al vanaf 180 graden hasj kunnen laten smelten en de potente damp eruit kunnen krijgen. Maar voor het beste effect is 200 graden een aanrader.
Hasj
  • Schoonmaken is niet te doen. Stop je hasj zonder hulpmiddelen in een vaporizer? Dan is de kans groot dat je jezelf opzadelt met een flinke schoonmaakbeurt. Gesmolten hasj dat opdroogt, is zeer hardnekkig te verwijderen. Kleine kruiden kamers kunnen zelfs onherstelbaar vies raken. Screens zijn na een hasj vape sessie vaak ook gelijk aan vervanging toe. Maar, gelukkig hebben wij daar iets op bedacht!

Vape Wool + Vaporizer = Hasj Vaporizer

Wil je geen hardnekkige hasj resten in je vaporizer? Gebruik dan ontgomde hennepvezel van Black Leaf. De zogenaamde Vape Wool stop je in je kruidenkamer voordat je er hasj in stopt. Je maakt als het ware een bedje, waar je de hasj vervolgens op kunt leggen. Vape Wool is smaakloos, verbrand niet en zorgt ervoor dat je hasj niet overal aan vast plakt. Na je hasj vape sessie, pluk je het stukje Vape Wool (met gesmolten hasj) uit je kruidenkamer en je bent klaar. Geen vervelende schoonmaak klusjes meer! Vape Wool kopen doe je hier.

Stoppen met roken? Wiet of hasj roken zonder tabak? In dit artikel noemen we tal van alternatieven!

Vape wool

De beste Vaporizer Hasj

Naast het kiezen van een goede hasj vaporizer, moet je ook een goede hasj uitkiezen als je deze wil gaan verdampen. Sommige soorten zijn niet of minder geschikt voor een vaporizer. De beste hasj voor een vaporizer is het type ‘pollen hasj’. Deze vorm van hasj is niet zo kleverig als andere soorten en is ook wat brokkeliger. Dit maakt het minder compact waardoor het beter te verhitten is. Hele compacte en kleverige hasj wordt niet helemaal goed verhit, waardoor je eigenlijk een deel van je kostbare stukje rookwaar weggooit.

Tip: brokkel je hasj zo goed mogelijk voordat je het in je kruidenkamer doet / op je Vape Wool legt.

De Beste Hasj Vaporizer

Wil je een vaporizer kopen die geschikt is voor jouw favoriete blokje hasj? In de blog: “Hasj Vapen voor Beginners: Hasj Vaporizer Top 5” vind je de 5 beste vaporizers voor hasj en leer je meer over verschillende soorten hasj! Hasj vapen als een prof? Check de blog!

Deel op: