Wiet roken zonder Tabak

Om mensen te helpen bij stoppen met roken worden steeds meer hulpmiddelen in het leven geroepen. Apps, medicatie, landelijke campagnes en nog veel meer. Maar wat te doen als je wel wiet wilt blijven roken? Hoe moet je als blower stoppen met tabak? Daar is niets voor bedacht, of wel? Wij zetten alle mogelijke opties van wiet roken zonder tabak voor je op een rij.

1. Vaporizer Kopen

De trend van de afgelopen jaren op rookgebied is de vaporizer. Het elektrisch verdampen van rookwaren blijkt een gat in de markt. Dat is niet zo gek, want het is stukken beter voor je gezondheid dan het daadwerkelijk roken van je rookwaren. Alles wat je verbrandt zorgt er namelijk voor dat teer, koolstofmonoxide en andere giftige stoffen vrijkomen. Dat vergroot de kans op nare ziektes, zoals kanker. Vapen is daarom een heel goed alternatief om toch je wietje te kunnen blijven gebruiken.

Naast de voordelen voor je gezondheid brengt de vaporizer nog meer pluspunten met zich mee:

  • je hoeft niet meer te draaien en hebt dus ook geen tip en vloei meer nodig.
  • je bent met 1 druk op de knop ready to smoke. Onee wacht… to vape natuurlijk.

Meer weten over vaporizers? Check ook onze blog: wiet roken met zo min mogelijk schade: hoe doe je dat?

2. Pure Wiet Roken

Wiet roken zonder tabak in zijn simpelste vorm: een pure joint. Het is een fabel dat je blunt vloei nodig hebt om een pure joint te roken. Iets vaker de aansteker onder je gebruikelijke joint houden is al genoeg. Zijn pure joints toch niets voor jou? Er zijn meerdere manieren om de tabak links te laten liggen.

3. Wietpijpje

Een pijp roken lijkt een beetje old school, maar niets is minder waar. Je ziet ze steeds meer verschijnen op straat. Zo gebruiken niet alleen de tabakspijp-rokers ze, maar ook blowers. Dat is niet zo gek, want het is in vergelijking met een joint een hele gezonde manier van roken. Als je de pijp goed schoon houdt tenminste. Wiet roken zonder tabak doe je dus met een wietpijpje!

Wietpijpjes heb je in vele soorten en maten. Ze worden vooral gemaakt van glas, steen, metaal en hout. Het laatste materiaal zorgt bij veel pijpjes voor een geheel eigen smaak. Leuk feitje: pijp roken staat zelfs op de lijst van immaterieel erfgoed! Houd je wel van een beetje old school en traditie? Dan is een wietpijpje de oplossing als je wilt stoppen met roken van tabak!

Wietpijpje

4. Wietolie

Nog een trend van de laatste jaren is wietolie. Het is veel in opspraak en wordt steeds bekender onder Nederlandse blowers. Zo is er CBD olie, dat je gewoon in de winkel of online kunt kopen, en THC olie. THC olie is helaas nog wel illegaal. Echter, kun je THC olie makkelijk zelf maken. Wil je dus genieten van de effecten van wiet, zonder tabak te roken? Probeer dan eens wietolie. Internetforums staan vol met goede recensies van gebruikers. Zo zou het een genezende kracht hebben en een aangename high.

Meer weten over de verschillende oliën? Klikken!

5. Tabaksvervanger

Heb je vaak genoeg geprobeerd om je jointje puur te draaien, maar nog steeds niet tevreden? Probeer dan eens een tabaksvervanger. Geheel zonder nicotine! Denk jij hierbij aan vieze synthetische goedjes? Dan heb je er geen goed beeld van. De gemiddelde tabaksvervanger smaakt net als echte tabak en je merkt bijna geen verschil. Halen? Coffeeshops liggen er vol mee en het is in veel winkels (ook online) te verkrijgen. Probeer eens Spliff Herbal Mix!

6. Edibles

Wiet verwerkt in voeding. In Amerika is het razend populair. Edibles schieten als paddenstoelen uit de grond en dat is niet zomaar. Het is een hele gezonde manier van wiet consumeren. Geheel zonder tabak! Edibles heb je in allerlei vormen. Denk aan koekjes, chocola, brownies en natuurlijk de welbekende spacecake. Edibles kun je makkelijk zelf maken. Er staan verschillende recepten voor bijvoorbeeld spacecake op internet. Check onze blog of het forum voor de beste spacecake recepten.

7. Wiet Thee

Geen wiet of tabak meer roken of vapen? Drink lekker een bakje wiet thee. Een snelle en makkelijke oplossing. Het enige wat je nodig hebt is wiet, boter en water. Meer weten? Lees meer over wiet thee en hoe je het moet maken.

8. Dabben

Naast het roken van een pure joint, komt dabben het dichtst bij de belevenis van je gouwe ouwe jointje met tabak. Je wordt namelijk net zo stoned (waarschijnlijk nog wel meer ook) en het gevoel in je keel komt overeen. Wat dabben is? Dat is het roken van wiet concentraat door middel van een speciale bong of concentraten vaporizer. Je hebt het in allerlei vormen: wax, butaan hasjolie, shatter, crumble of bijvoorbeeld rosin. De laatste vorm is het makkelijkste thuis te maken. Alles wat je nodig hebt voor dabben kun je gewoon vinden bij de meeste headshops.

Wiet te duur? Kweek het zelf!

Natuurlijk snappen wij ook dat je voor veel van de bovenstaande oplossingen veel wiet nodig hebt. En ja, wiet roken zonder tabak is duur. Helemaal als je het haalt in de coffeeshop. Zelf kweken daarentegen, is stukken voordeliger en je hebt gelijk een grote opbrengst. Ideaal als je pure wiet wilt roken, wietolie wilt maken of wiet edibles wilt maken. Kijk voor veel tips over wiet kweken eens rond op onze website en laat je verbazen over hoe makkelijk het eigenlijk is!

Deel op: