Spacecake maken met Wietboter

Altijd al eens spacecake willen eten maar geen flauw idee hoe je er een moet maken? Het is helemaal niet moeilijk. Wij hebben een simpel recept voor je samengesteld. Eenvoudig een lekkere en krachtige spacecake maken op basis van wietboter? Dat doe je zo!

Ingrediënten Spacecake:

Dit spacecake recept is bedoeld voor 6 personen. Dit recept is op basis van wietboter. We vertellen je eerst hoe je de wietboter maakt voordat je daadwerkelijk aan de cake begint. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn voordat je ermee aan de slag gaat. Je hebt nodig:

 • 6 gram wiet (Hoeveel wiet voor spacecake? Gebruik deze spacecake calculator!)
 • 150 gram roomboter
 • Half pak cakemix (meel, suiker en zout kan ook)
 • 2 eieren
 • 25 ml melk
 • Een half pakje vanillesuiker

Met een grote groep vrienden? Voor een grotere cake kun je de hoeveelheid verdubbelen. Zorg dan wel voor een grote cakevorm.

Wietboter maken

 • Voor deze fase heb je alleen de wiet en de boter nodig.
 • Verpulver de wiet zo fijn mogelijk. Laat ondertussen de boter in een pannetje smelten. Dit kun je doen door het pannetje in een ander pannetje met water te zetten (let op de hoeveelheid water in het onderste pannetje, zodat het niet overstroomt). Laat het water koken. Niet te hard, anders stroomt het over en/of brandt de wiet aan.
Au bain marie smeltende boter
 • Zodra je boter gesmolten is en je wiet helemaal gebrokkeld, doe je de wiet in het pannetje boter. Roer eventjes en laat het 2 uur staan. Tijdens deze twee uur is het belangrijk om na elke paar minuten eventjes te roeren. Let op! Het water in het onderste pannetje zal gedeeltelijk verdampen dus houdt tijdens het roeren ook het waterpeil in de gaten!
 • Als de THC opgelost is na 2 uur, haal je de wiet eruit door een vrij dichte zeef te gebruiken. Een handig alternatief is een theedoek of kaasdoek die niet al te strak geweven is. Deze span je strak over het pakje waar je de boter in gaat gieten. Een goede zeef boven de bak houden werkt ook prima, maar dan moet je deze wel in de kast hebben liggen.
 • De boter zal er redelijk donker uitzien als alles goed gegaan is. Laat dan de nog vloeibare boter afkoelen in de koelkast tot het net zo hard is als de roomboter die je gebruikt hebt. Neem de tijd, want het afkoelen is belangrijker dan je denkt. Na het afkoelen zal de boter er lichtgroen uit gaan zien. Verwacht geen donkergroene kleur, het is niet zo donker als je wiet zelf. Nu is het tijd om gewoon het recept van cake te volgen!
Gestolde wietboter

Spacecake maken

Voor een goede spacecake hoef je, na het maken van de wietboter, geen speciaal spacecake recept meer te volgen. Voor onze cake hebben we een half pak ‘Mix voor Cake’ van Honig gebruikt en het recept op de achterkant gevolgd. Wel met een paar kleine aanpassingen!

Gebruik je geen mix, maar gewoon meel, dan zal je suiker en een snufje zout moeten toevoegen. Zorg er dan wel voor dat je niet te veel suiker toevoegt, want daar wordt het effect van de cake minder van. Tenzij je natuurlijk een hele zoete cake wil hebben, maar als het gaat om het effect raden wij het niet aan. Voor de smaak kun je net zo goed een normale cake maken.

Tip: Voordelige wietzaadjes kopen? Of een topkwaliteit Vaporizer? Check Dutch-Headshop!

Volg de volgende stappen:

 • Verwarm de oven voor op een iets lagere temperatuur dan die aangegeven wordt op je cakemix doosje. Zo voorkom je dat de THC in de cake verbrandt en het effect minder wordt.
 • Mix alle bovenstaande ingrediënten tot een luchtig geheel. Vet je cakevorm goed in met boter of olie. Een tip: gebruik de restjes wietboter die je niet meer van de mixer of andere gebruikte voorwerpen kan krijgen. Zo gaat er niks verloren. Giet vervolgens de cakevorm tot ongeveer 2/3 vol en zet het in de voorverwarmde oven.
 • Houdt de spacecake in de gaten gedurende het bakken. Draai hem ook eens 180 graden rond op ongeveer de helft van de baktijd, zodat beide kanten van de cake er hetzelfde uit komen te zien.
 • Als de cake klaar is krijgt hij een lichtbruine kleur. Als hij iets aan de groene kant is, geen paniek. Ga niet verder bakken, dan kun je de hele cake verpesten. Houd je in, want de cake zal heeeeerlijk ruiken!

Spacecake eten

Wiet eten is net even anders dan wiet roken. Als je wiet rookt, voel je het effect vrij snel. Bij wiet eten, zoals met de spacecake die je gaat bakken, duurt het langer voordat je het effect voelt. Eet daarom niet gelijk de halve cake! Hierdoor kun je veel te veel THC binnen krijgen, waardoor je draaierig en misselijk wordt en niet anders kunt doen dan op de bank blijven zitten tot het over is. Dat is zonde. Eet rustig een plakje cake (bij dit recept dus ⅙ van de cake) en laat het 45 tot 60 minuten inwerken. Je zult merken dat je de spacecake nu wel voelt. Voel je na vijf kwartier nog niets? Neem dan nog een klein stukje, maar nooit te veel. Eet met mate!

Met of zonder wietboter

Je kunt spacecake op verschillende manieren maken. Het kan door je wiet gewoon door het beslag heen te gooien, of door eerst wietboter te maken. Wij zijn fan van wietboter omdat de smaak van de cake dan behouden blijft en je geen stukjes wiet hoeft te eten. Als je wietboter maakt volgens dit spacecake recept wordt alle THC opgenomen in de vetten van de boter. 100% effectief en geen verspilling dus!

Heb jij een recept voor spacecake of hasj brownies dat je graag met ons wil delen? Laat het ons weten via redactie@wiet-info.nl 🙂

Deel op: