Wiet Thee: High Tea voor Beginners

Een High Tea met je oma, moeder, vrienden of vriendinnen is heel populair. Lekker theeleuten onder het genot van een koekje of een stukje cake. Maar, kun je dat niet wat spannender maken? Zo’n High Tea? Wat dacht je van Wiet Thee? Letterlijk high worden van de tea, zullen we maar zeggen. Het is super makkelijk te maken, het smaak goed en je hebt er nog langer plezier van ook! Probeer het eens uit!


Wiet Thee Effect

Het effect van de cannabis in wiet thee houdt veel langer aan dan wanneer je het rookt of vaporiseert. De andere kant van het verhaal is dat het ook langer duurt voordat de effecten merkbaar zijn. Echter, dit is goed, want daardoor is de werking van constante aard en ideaal voor chronische klachten. Bijvoorbeeld voor kankerpatiënten die last hebben van misselijkheid na of tijdens de chemotherapie. Ben je niet gewend aan het gebruik van cannabis, dan is wiet thee een mooie oplossing om mee te beginnen. Liever hennep thee zonder THC? Bekijk de Hennep Thee van Wedihemp.

Wiet Thee Recept

Hoe maak je dan wiet thee? Om ervoor te zorgen dat de werkzame stoffen ook daadwerkelijk in de thee komen heb je vet nodig. THC en cannabinoïden zijn namelijk goed oplosbaar in vet. Online zijn er verschillende soorten recepten te vinden. Zo zijn er recepten die volle melk gebruiken. Volle melk bevat voldoende vet om goede wietthee van te zetten. En er zijn ook recepten die gebruik maken van een halve theelepel boter in klassieke wietthee. Vegan opties als avocodo-olie, kokosolie/vet en olijfolie werken ook hartstikke goed. Het is maar net waar je eigen voorkeur naar uit gaat.

Hier een voorbeeld van klassieke wiet thee:

  1. 1/2 gram wiet
  2. 1/2 theelepel boter
  3. 360 ml water
  4. Eventueel suiker of honing
wiet thee

Wiet Thee Zetten

De wiet thee zetten doe je als volgt. Maal de wiet fijn en vermeng het met de boter tot een dun laagje alle wiet bedekt. Neem een thee-ei en doe daar het mengsel in. Heb je geen thee-ei neem dan een koffiefilter waar je het mengsel in doet, zo maak je je eigen thee zakje. Breng in een pannetje water aan de kook en hang het thee-ei in het kokende water. Laat het 30 minuten in het kokende water trekken. Laat het daarna een beetje afkoelen voordat je jouw eigen gemaakte wietthee gaat drinken. Je kunt er eventueel suiker of honing bij doen, maar dat hangt van je eigen smaak af.

Liever een kopje hasj melk of chocolademelk? Ook daarvoor hebben we natuurlijk een recept.

Tot slot – Laatste tips voor High Tea

Wanneer je zelf wiet thee maakt kun je zelf het proces in de hand houden en experimenteren met het standaard recept dat je hebt. Zo kun je in de nog warme wietthee ook een ander theezakje hangen, zo geef je het je eigen smaak mee. Je kunt wietthee langere tijd bewaren (tot 5 dagen) dus een grotere hoeveelheid maken is een optie. Let wel op dat je per dag 1 kop wiet thee drinkt. De effecten zijn merkbaar na 30-90 minuten, maar houden ook tot wel 4-8 uur aan.

Heb je moeite met het bepalen van de hoeveelheid? Pak dan deze handige calculator erbij. Dan weet je precies hoeveel wiet je veilig kunt gebruiken voor maximaal effect van wiet thee. Het maakt niet uit of je spacecake, brownies of wietthee maak; de dosering is hetzelfde omdat je gelijk hoeveelheden THC binnen krijgt.

Deel op: