Wat zijn de Effecten van Wiet?

High. Stoned. Dit is het effect van wiet dat je kent en misschien zelf wel ervaren hebt. Maar de effecten van wiet gaan dieper. Er gebeurt meer in je lichaam en je hoofd als je wiet gebruikt dan je denkt.


Je lichaam wil niet anders dan in balans zijn en zal er dus alles aan doen om in balans te zijn. Maar met de voeding van tegenwoordig en het soort werk dat veel mensen hebben moet je lichaam hard werken om dat te bereiken.

Met CBD-olie kun je dat proces al ondersteunen. Maar wat als je dat nou niet wilt?

De THC in wiet brengt je juist uit balans en dat is wat voor het gros van de wietgebruikers het effect is dat ze willen bereiken. Lekker high worden. Chillen met een joint, lekker zweven en loom zijn van de wiet.

5 lekkere effecten van wiet

Wiet is een softdrugs en na een uur zijn de heftigste effecten al verdwenen. Het verschilt ook wanneer je wiet rookt, drinkt (als thee) of eet (bijvoorbeeld spacecake). Dan kan het juist langer duren voordat je iets merkt en het effect kan ook langer aanhouden.

Laten we de 5 lekkere effecten van wiet eens op een rijtje zetten:

Het ontspant

Van wiet krijg je een loom gevoel en je spieren worden slapper. Je raakt er lekker ontspannen en relaxt van.

Smaakbeleving wordt intens

Eten smaakt ineens anders en je zult smaken een stuk intenser ervaren.

Prikkelt de fantasie

Door de wiet kun je ineens een stuk creatiever zijn. Dat wil niet zeggen dat je ineens kunt schilderen, maar het prikkelt de fantasie een stuk meer.

Lachkick

Je bent een stuk vrolijker. Je kunt er de slappe lach van krijgen.

Intens contact

Contact maken gaat gemakkelijker, je bent immers meer ontspannen. Lichamelijk contact ervaar je ook, net als smaak, een stuk intenser.

Merkbare wiet effecten nadien

Na het gebruik van wiet is het te zien aan je ogen. Die zijn dan wat rood doorlopen. En het gebruik van wiet wek meestal een vreetkick op.

Je krijgt ook een droge mond en je spraak kan slomer klinken. Doordat wiet emotie versterkt, kan het ook een somber gevoel versterken.

Slechte combi

Drank en een joint zijn geen goede combinatie. Je kunt er misselijk van worden en flauwvallen. Beter is het om alleen wiet te gebruiken. Daarnaast alcoholvrij drinken is ook niet verkeerd, want van wiet gebruik krijg je dorst.

Dosering voor wiet effecten

THC in wiet is een psychoactieve stof. Het beïnvloedt dus je hersenen, hoe je dingen ziet en beleeft, net zoals alcohol in bier of wijn.

Let op de dosering, zeker als je een beginnen recreatief gebruiker bent.

Beslis ook of je wilt roken, drinken of eten en bekijk dan voor jezelf wat een goede dosering is.

Bij een spacecake is dosering lastig, omdat je niet weet hoeveel er in één stuk zit. Op de lange termijn geldt, hoe meer je gebruikt, hoe meer je nodig hebt om high te worden.

Let op: je kunt wel degelijk verslaafd raken, zowel geestelijk als lichamelijk.

Een goede plek om meer info te krijgen is in de coffeeshop. Daar helpen ze je ook graag verder.

Meer interessante wiet gerelateerde pagina’s? Bezoek ook eens deze partner van Wiet-Info: klik hier

Deel op: