Plagron Wiet Voeding Schema

Als je een wietplant gaat kweken en je wil er alles uithalen wat erin zit, dan moet je gebruik maken van plantenvoeding. Natuurlijk kun je met een goede bodem ver komen, maar de wondere wereld van de plantenvoeding biedt veel extra mogelijkheden. Maar welke wiet voeding moet ik geven? En wanneer? Geen stress, in dit artikel gaan we je helpen! Kom erachter wanneer je welke plagron wiet voeding kunt gebruiken.


Plagron Plantenvoeding

Al sinds jaar en dag zijn wij fan van Plagron. Het merk staat voor hoge kwaliteit plantenvoeding en doet het fantastisch bij wietplanten. Het fijne: ze hebben voor alles wat. Iedere fase van de kweek kun je versterken met één van de plagron plantenvoeding producten.

Het merk plagron maakt al heel lang hoogwaardige voedingsmiddelen, substraten en additieven voor wietplanten. Al 25 jaar zijn ze een bekend gezicht in de wereld van de plantenvoeding. Ze ondersteunen hun producten met kweekschema’s die je kunt vinden op de website. Voeding van plagron kan je gebruiken op alle bodems die je maar kunt bedenken. Voor elke bodem is er een andere lijn producten.

Wiet voeding kopen van Plagron? Dat kan via de link!

Terra, Alga, Coco en Hydro

Plagron heeft allerlei specifieke productlijnen gemaakt om jou zo goed mogelijk te kunnen helpen met het kiezen van je wiet voeding. Het enige wat jij hoeft te doen is bedenken in welke bodem je wiet gaat kweken en Plagron heeft de juiste voeding voor je. Hier de verschillen op een rij:

 • Plagron Alga / Naturel is speciaal voor het kweken op aarde en is 100% biologisch. Wil jij volledig biologisch kweken en doe je niet aan rare fratsen? Koop dan Plagron Alga wiet voeding.
 • Plagron Terra is er eigenlijk voor ieder aardemengsel. Daarnaast is Terra te gebruiken in combinatie met alle additieven en vloeibare meststoffen.
 • Plagron Coco is speciaal gemaakt voor – je raadt het al – kweken op kokosbodem of kokossubstraten. Kenmerken van kweken op cocos zijn een zeer zuiver eindproduct en een altijd stabiele pH-waarde. Gedurende de hele kweek.
 • Plagron Hydro is onmisbaar bij het kweken op alle Hydro substraten
 • Plagron Universal kun je gebruiken voor alles wat je maar wil. Dit zijn soorten plantenvoeding die meestal alleen een bepaalde voedingsstof aanvullen waar jij van denkt dat je die tekort komt.
Plagron producten

Welke Wiet Voeding?

Als je het assortiment van Plagron bekijkt, zie je door de bomen het bos niet meer. Vooral onervaren kwekers zijn ten einde raad als ze alle verschillende namen op de verpakkingen zien. Daarom schiet Wiet-Info te hulp. Wij gaan je een overzicht geven van wanneer je welke wiet voeding moet geven. Dit doen we door onderscheid te maken in de verschillende fases van de kweek. We leggen uit welke Plagron plantenvoeding je het beste kan gebruiken tijdens de zaailing / ontkiem fase, groeifase, bloeifase of de gehele kweek. Lees je mee? 

Ontkiemen & Zaailing

De volgende producten kun je goed gebruiken tijdens de eerste weken van de kweek. Van het zaadje ontkiemen tot de eerste paar centimeters boven de grond: deze plagron plantenvoeding kan je helpen.

 • Seedbox Ontkiemset – Hulp nodig met wietzaadjes ontkiemen? Daar heeft Plagron wat op bedacht. Deze complete ontkiemset bevat alles wat je nodig hebt: een ontkiembakje, ontkiempluggen en seedbooster om haar een klein beetje te helpen. Tot wel 12 zaadjes tegelijkertijd.
 • Seedbooster – Deze booster is speciaal gemaakt voor wietzaadjes ontkiemen. Dat kan normaalgepsroken tot wel een week duren. Met deze booster versnel je het proces met 40% en geef je het zaadje alle essentiële voedingsstoffen mee om groot te groeien! Wietzaadjes ontkiemen gaat stukken beter met dit wondermiddel van Plagron!
 • Power Roots – Ga je stekken? Of wil je graag sterke wortels voor je wietplant creëren? Gebruik dan Plagron Power Roots. Deze wortelstimulator zorgt voor een snellere en betere wortelontwikkeling. Door die sterke wortels profiteert je groene godin van een verhoogde zuurstofopname. Zeer geschikt als je gaat stekken en/of overpotten. Na wietzaadjes ontkiemen de wortels zichtbaar? Start met Power Roots Wortelstimulator! 
 • Pure Enzym – Met Plagron Pure Enzym leg je de basis voor een fantastische kweek. Door de voedingsstoffen in Pure Enzym wiet voeding krijgt de voedingsopname van je plant een flinke boost. Ook zorgt het voor een snellere afbraak van overbodige plantendelen waardoor het meer energie kan steken in de goede delen van de plant. Als klap op de vuurpijl biedt deze Plagron plantenvoeding bescherming tegen ziektes. Gebruik dit in de eerste 5 weken van de kweek en je gaat een goede oogst tegemoet.
plagron producten

Plantenvoeding voor Groei

Nadat je van Plagron hulp hebt gekregen bij wietzaadjes ontkiemen en de eerste weken van je kweek, is het tijd om je wietplant te laten groeien. De groeifase is heel belangrijk, omdat je een sterke, grote plant nodig hebt om toppen aan te laten groeien. Deze producten kunnen je daarbij helpen!

 • Terra Grow & Alga Grow – Deze complete wiet voeding is hét middel tijdens de groeifase van je wietplant. De vloeibare, extra geconcentreerde bio-minerale voeding is het meest complete product voor deze fase van de kweek. Het zorgt ervoor dat je plant gezonde wortels en bladeren aanmaakt. Ze krijgen alle voedingsstoffen die ze nodig hebben waardoor je de basis legt voor een succesvolle bloeifase. Gebruik Alga voor kweken op biologisch kweken op aarde en Terra voor alle andere aardemengsels. Terra is ook te combineren met alle andere soorten plantenvoeding.
 • Power Roots – Daar is die weer! Power Roots kun je niet alleen goed gebruiken tijdens de zaailing fase, bij het stekken of bij het overpotten. Je kunt deze plantenvoeding ook heel goed gebruiken bij de groeifase. Voor een betere en snellere wortelontwikkeling!
 • Vita Race – Plagron plantenvoeding speciaal voor bladeren. Vita Race is biologische bladvoeding die je kunt geven tijdens de groei van je plant. Ook tijdens de eerste paar weken van de bloeifase komt dit middel nog van pas. De wiet voeding bevat allerlei natuurlijke hormonen voor de groei en bloei. Het verhoogd het cytokinine- en chlorofylgehalte in het blad. Het verhoogt de weerstand van je plant en bladeren blijven mooi groen. Meer topgroei! Wat wil je nog meer?

Wiet Voeding Kopen in België? Bekijk de Belgische website van Dutch-Headshop voor een groot aanbod.

Wietplanten scroggen

Plantenvoeding voor Bloei

Na het groeien is het dan eindelijk zover. Het vrouwtje gaat eindelijk vruchten maken. Voor extra veel dikke wiettoppen gebruik je bloeivoeding van Plagron. Haal je een paar van deze producten in huis? Dan is een hoge opbrengst en topkwaliteit wiet gegarandeerd!

 • Terra Bloom & Alga Bloom – Deze Plagron plantenvoedingen voor bloei zijn dé toppers bij uitstek. De complete en zeer geconcentreerde basisvoeding zorgt voor gezonde, stevige planten met een succesvolle bloei. Het zorgt ervoor dat de plant alle voedingsstoffen krijgt die het nodig heeft om de beste oogst te behalen. Ook te gebruiken als bladmeststof. Het verschil tussen Alga en Terra lees je eerder in dit artikel.
 • Green Sensation – Dit is een van de populairste soorten wiet voeding. Plagron Green Sensation is terug te vinden in menig kweekruimte in Nederland en daarbuiten. De bloeistimulator zorgt voor grotere en vollere wiettoppen. Met Green Sensation krijg je een hogere voedingswaarde en minder ballaszouten. Wil je jouw opbrengst een boost geven. Gebruik Plagron Green Sensation in de laatste 4 tot 6 weken van de bloeiperiode en sta verstelt van het resultaat.
 • Sugar Royal – Een biologische bloeistimulator op basis van aminozuren die de productie van bladgroen stimuleert en bijdraagt aan een betere geur en smaak van wiettoppen. Versterkt je plant en verhoogt haar weerstand. Plagron Sugar Royal voor betere geur en smaak. Probeer het om het te geloven.
 • PK 13-14 – Eén van onze eigen favorieten. Wil je compactere, hardere en vooral zwaardere wiettoppen? Dan moet je deze Plagron wiet voeding eens proberen. Uitstekend voor in de laatste fase van de bloei. Bevat fosfor en kalium voor een voorspoedige ontwikkelingen van je groene maatje. Ook goed voor wortelstelsel. Net als Green Sensation een ware topper waarvan je het resultaat een keer gezien moet hebben. Met PK 13-14 heb je simpelweg een betere en grotere opbrengst.

Wiet Voeding Voor De Gehele Kweek

Je kunt voor iedere fase van de kweek een andere wiet voeding nemen. Vooral als je buiten gaat kweken, waar de fases vaak wat langer duren, is dat erg handig. Maar als je niet te moeilijk wil doen en je in één keer goed wil zitten, heeft Plagron ook mooie producten voor je. Deze plantenvoeding kun je namelijk gebruiken gedurende de hele kweek! 

 • Supermix – Deze fantastische bodemverbeteraar verhoogt de kwaliteit van je potgrond. Deze compleet natuurlijke meststof bevat levende schimmels, bacteriën, vitaminen, mineralen, sporenelementen en nog veel meer. Met supermix zorg je er in één klap voor dat de bodem waar je in gaat kweken genoeg voedingsstoffen bevat. Plagron Supermix is er voor een rijk bodemleven en een ijzersterke weerstand! Vervangt alle vloeibare wiet voeding producten.
 • pH min – Dit spul is onmisbaar bij elke kweek. Om de zuurgraad in en rondom je wietplant op pijl te houden, is het belangrijk om altijd water en voeding te geven met een juiste zuurgraad. Doe je dit niet? Dan kunnen er heel veel nare probleempjes komen voor je wietplant. Zorg er daarom voor dat je altijd de pH-waarde checkt en zonnodig bijsteld met pH min van Plagron. Meer weten? Lees onze handige blog over pH-waarde.
Top grow box en Starter set

Complete Wiet Voeding Sets

Om het voor jou nog makkelijker te maken is Plagron plantenvoeding ook in handige complete sets verkrijgbaar. Zo heb je voor elke fase van de kweek een wondermiddel. Dat allemaal in één doos. Ideaal, toch?

 • Starterset Naturel & Starterset Terra – Twee ongekend populaire wiet voeding producten onder hobby kwekers: de startersets van Plagron. In deze voordelige box vind je alles dat je nodig hebt voor het kweken van één wietplant. Dus, ben je bescheiden en houd je het netjes? Dan is dit je onbetwiste keuze. Met één bestelling heb je alles in huis. Inclusief wortel-, groei-, en bloeistimulator!
 • Top Grow Box Bio & Top Grow Box Terra – Wil je het in één keer goed doen? Dan zijn er de Top Grow Boxes van Plagron. Haal je deze in huis? Dan hoef je nergens meer voor naar de winkel. Echt alles zit erin: wortelstimulator, groeistimulator, bladvoeding, bloeistimulator, Green Sensation en wat handige extraatjes. Dat allemaal met extra voordeel. Complete kweek kit kopen? Ga voor een Plagron Top Grow Box!

Deel op: