Wolkenkraft Äris Vaporizer Review

Het Duitse WOLKENKRAFT™ is met haar brede scala aan convectie vaporizers neergestreken in Nederland. Is het een aanwinst voor de vape-wereld of kun je beter iets anders kiezen voor je geld? Dat is de vraag die wij in deze vaporizer review gaan beantwoorden. De Wolkenkraft Äris is voorzien van een nieuwe technologie, genaamd de ECA™ Easy Care Technology. Eens kijken wat we daarvan gaan merken.


Vrijdagavond 19:30 en het weekend kan beginnen. We zijn zoals bij elke vaporizer review weer met twee man sterk. Een paar grammetjes lekkere wiet en hasj liggen voor ons op tafel, net als het doosje van de Wolkenkraft Äris. Wat ons opvalt is dat ze hun nieuwe ECA Easy Care Technology flink promoten op de voorkant. Ook lezen we: “Release the power of clouds”. Het water loopt je gelijk in de mond. Alles is weer netjes verpakt en ziet er keurig uit. Gelukkig is hij opgeladen, dus we kunnen meteen beginnen.

De Wolkenkraft Äris vind je bij Dutch-Headshop!

Convectie Vaporizer met ECA Technology

Na een beetje onderzoek kwamen we erachter dat alle modellen van Wolkenkraft convectie vaporizers zijn. Dus ook de Äris. Toch heeft deze als enige de nieuwe technologie. Wat houdt dat nou precies in? Wolkenkraft beweert dat dit de zevende generatie convectie vapes is. De technologie zit hem in de luchtgang en de magnetische klep onderop de vaporizer. De Air Duct Cover. Die zorgen er samen voor dat alleen de meest schone en frisse lucht door je wiet, hasj of dabs heen gaat stromen. Hierdoor zou de damp die van je grammetje wiet afkomt extra lekker smaken. Als we reviews op het internet opzoeken, is iedereen zeer te spreken over de smaak van deze vaporizer. Dat zal dus wel met die ECA Technology te maken hebben. Goed dat we mierzoete super lemon haze hebben gehaald in de shop. Die gaan we hopelijk extra goed proeven.

wolkenkraft convectie vaporizer

Zo zit de Äris Vaporizer én de nieuwe ECA Technology in elkaar.

Wat kan de Wolkenkraft Äris Vaporizer Allemaal?

Voordat we beginnen met vapen willen we eerst even kijken wat de Wolkenkraft Äris in zijn mars heeft. Om te beginnen zien we dat je alles kunt verdampen dat je wil. Dat komt omdat er speciale concentraten pods bij zitten. Stalen pods met een soort watje erin, waardoor je eenvoudig hasj of concentraten kan vapen zonder dat alles aankoekt: handig! Die pods zitten trouwens in een soort sleutelhanger, genaamd de Capsule Caddy. Dat is wel uniek en ook erg functioneel. Als je de pods vooraf vult, kun je onderweg heel snel vapen zonder gedoe. Lijkt een beetje op de dosing capsules van Storz & Bickel.

Verder heeft hij een relatief sterke batterij. Namelijk 2300 mAh. Daar kan je ongeveer 8 goede sessies mee doen als je zoals ons (meestal) op hoge temperatuur verdampt. Je kan hem instellen van 160 tot 221 graden Celsius en er staat dat hij binnen 25 seconden de maximale temperatuur bereikt (dat hebben we natuurlijk getest en het klopt). Als we hem aanzetten zien we een mooi en overzichtelijk display. Je kunt de temperatuur, batterijstatus en de tijdsduur van je sessie aflezen. Die tijdsduur kan je instellen. Hij staat automatisch op 5 minuten. Daarna schakelt hij automatisch uit. Een soort hulpje om je batterij te sparen als je zelf te stoned bent om hem uit te zetten na de sessie! Verder zitten er netjes schoonmaaktools, vervangende afdichtringen, screens en een oplaadkabel bij. Er ontbreekt niets, zoals het hoort!

Wolkenkraft Äris Werkt Simpel en Smaakt Goed

Tijd om te stomen! We doen eerst allebei een sessie super lemon haze. 

De vaporizer is verre van ingewikkeld. Je kijkt ernaar en weet precies wat je moet doen. Je kan het zwarte mondstuk blokje naar boven schuiven en dan zie je de kruidenkamer zitten. Die is net zo groot als bij de gemiddelde vaporizer. Er gaat ongeveer 0,25 gram in (luchtig gevuld en niet aangedrukt). Eenmaal gevuld doen we het blokje met het mondstuk er weer op en zetten hem aan door vijf keer te klikken. Het display is overduidelijk en zoals altijd zetten we hem eerst op ongeveer 160 graden, om vervolgens verder op te bouwen naar 190 en 210 of hoger. Dat werkt voor ons gewoon het beste.

Ik schrik me een hoedje! Ik had even niet op het felle trilsignaal gerekend. Die kwam al na 10 a 15 seconden. Hij staat nu op 160 graden en ik kan gaan vapen. Wanneer ik inhaleer hoor ik heel duidelijk de lucht aan de onderkant in de vaporizer gezogen worden. Meer dan bij andere vaporizers. Daar doet de ECA technologie zijn werk dus. Bij de eerste haaltjes komt er niet enorm veel damp vanaf, maar je proeft hem extreem goed. De mierzoete super lemon haze pruttelt wat op mijn tong. Over de smaak zeer tevreden dus! Na een paar haaltjes ga ik over naar de hogere temperaturen. Al snel komt er veel meer damp vrij. Op de hoogste 221 graden stoomt hij flink. Gewoon zoals het hoort. Je kunt er overigens nog een water bubbler bij kopen als je van die enorme stoomwolken wil uitblazen. Beetje koud water doet wonderen!

Ik geef de vaporizer door aan mijn buurman, die de lagere temperaturen overslaat. Hij zet de vape gelijk op 205 graden en begint na het tweede hijsje een klein beetje te hoesten. Release the power of clouds, zoals op het doosje stond, is zeker niet gelogen. Deze convectie vaporizer kan zeker door voor een krachtige vape! We zijn het er beide over eens dat hij prima geschikt is als wiet vaporizer. De smaak is goed, hij werkt eenvoudig en je hoeft tussendoor niet lang te wachten. 

Wolkenkraft Äris Vaporizer

Ook Geschikt als Hasj Vaporizer

Natuurlijk is een vaporizer review niet compleet zonder ook hasj te proberen. We halen de concentraten pod uit de sleutelhanger (capsule caddy) en doen er een paar kleine brokjes hasj op. Om er zeker van te zijn dat de hasj niet aan de pod gaat kleven na afloop, zorgen we dat de vaporizer zoveel mogelijk rechtop blijft staan, waardoor het netjes op het watje blijft liggen. Je kan trouwens ook vape wool gebruiken als je hasj gaat vapen. Dat is smaakloze ontgomde hennepvezel en doet hetzelfde als het watje in de concentraten pod.

Voor de hasj zetten we de vaporizer gelijk op 200 graden. We weten namelijk dat je hoge temperaturen nodig hebt om de hasj goed te laten smelten. Bij de eerste paar hijsjes proef je de hasj duidelijk, maar zie je nog niet heel veel damp. Maar bij ieder hijsje wordt dat steeds meer. De laatste haaltjes doen we weer op 221 graden celsius. Dit raden we zeker aan om alles uit de hasj te halen als je vaped om lekker high of stoned te worden.

Na de sessie laten we de pod heel even afkoelen voordat we hem legen. Je kunt het er dan gewoon netjes uit tikken. Er bleef bij ons een heel klein beetje aan de binnenkant van de pod zitten. Met het borsteltje halen we dat er zo snel mogelijk uit, voordat het helemaal uithardt. 

We hebben nu allebei 2 sessies gedaan (4 in totaal) en de batterij is volgens het schermpje nog iets meer dan de helft opgeladen. Hij gaat dus ongeveer net zo lang mee als dat er op de website wordt vermeld!

Het Kleinere Broertje: De Wolkenkraft FX Mini

Nu je hier toch bent: Wolkenkraft heeft een vergelijkbaar model voor je voor een iets zachter prijsje. Namelijk de Wolkenkraft FX Mini Vaporizer. Het stijlvolle kleinere broertje van de Äris is ook een convectie vaporizer, maar heeft geen ECA Technology. De batterij heeft iets minder capaciteit en je krijgt iets minder accessoires (geen capsule caddy bijvoorbeeld). Je kunt er net zoals met de Äris vaporizer alles mee verdampen (wiet, hasj, dabs) en hij ziet er nagenoeg hetzelfde uit. Hij is alleen een stukje kleiner dan de Äris. 

Een leuke bijkomstigheid is de blauwe LED-verlichting die je ziet bij de cirkel onder het mondstuk. Als je gaat vapen wordt de vaporizer mooi blauw verlicht. Een pluspuntje voor het design. De Wolkenkraft FX Mini vind je ook bij Dutch-Headshop.

Wolkenkraft Vaporizer

Conclusie: Waar voor je Geld

Al met al zijn we zeer te spreken over de Wolkenkraft Äris Vaporizer. Als het je om de smaak te doen is, is het zeker een goede keuze. De ECA Technology proef je echt! Dat maakt het al een aanwinst voor de vape-wereld.

Je krijgt een zeer complete unit met veel mogelijkheden en accessoires. De Duitse degelijkheid spat er vanaf. Hij is voor ieder type smoker geschikt omdat je alles kunt vapen en hij makkelijk mee te nemen is voor onderweg. Ook de prijs-kwaliteitverhouding is goed. Een leuke bijkomstigheid is de capsule caddy. Als je op pad gaat is dat gewoon super handig.

  • Betrouwbare convectie vaporizer voor een goede prijs
  • Blinkt uit als het gaat om de smaak van je rookwaren
  • Zeer eenvoudig te gebruiken: kind kan de was doen
  • Genoeg accessoires
  • Een kleine versie (FX Mini) voor de budget vaper

Wil je na het lezen van deze review meer specificaties bekijken of de Wolkenkraft Äris Vaporizer kopen? Dan verwijzen we je graag door naar de website van Dutch-Headshop. Of bekijk andere reviews van bijvoorbeeld de AirVape Legacy of de Utillian 722.

Deel op: