AirVape Legacy Vaporizer Review

Er is weer een masterlijke vaporizer over de oceaan naar Nederland gevlogen. Niet zomaar een simpele unit, maar een Amerikaanse vaporizer die door kenners bestempeld wordt als één van de beste van de wereld. De AirVape Legacy is een 100% convectie vaporizer met bijna alle mogelijk features. Hoog tijd om hem vol te proppen en even goed te testen toch? Gelukkig dacht Dutch-Headshop er ook zo over en mochten wij het klusje voor hen klaren. Vape je mee?


Niet de minste, die AirVape Legacy Vaporizer. Als we hem opzoeken zien we dat er een leuk prijskaartje aanhangt. Maar dat is ook niet gek. Gemaakt van ‘veganistisch leer’ (bestaat dat?), hennep textiel (nice!) en er zit zelfs goud in verwerkt. Om nog niet te beginnen over alle functies. Binnen 15 seconden op 240 graden, een huge batterij, allerlei extra inzetstukjes en tools. Voordat hij bij ons binnen was hadden we er al zin in.

Doordeweeks binnengekomen, maar bewaard voor de vrijdagavond. Langs de coffeeshop geweest en voorzien van een paar grammetjes wiet zitten we er klaar voor. Een lijp doosje met een soort draaiende psychedelische kaart erop ziet er tof uit. We maken hem open en de portable unit ligt mooi verpakt en klaar voor gebruik. Hij is met een formaat van ongeveer 12 centimeter hoog en 5 centimeter breed lekker compact en hij ligt prima in de hand. Ook klein genoeg om in je zak te bewaren. Te vergelijken met een smartphone! Naast de vaporizer vissen we ook een kabeltje, screens, extra ringen, een gouden inzetstuk en een paar andere tooltjes eruit. We hoeven er in ieder geval niets bij te pakken voordat we kunnen beginnen!

De AirVape Legacy Vaporizer is niet langer verkrijgbaar. Bekijk vergelijkbare vaporizers.

airvape vaporizer

Snelle en Gebruiksvriendelijke Convectie Vaporizer

We gaan beginnen met een paar wiet sessies. We maken de vaporizer open door de volledige voorkant als een soort deurtje open te klappen. Wat ons opvalt is dat hij wat weg heeft van de Firefly 2 Vaporizer, ook een prachtige vaporizer. Maar één ding springt ook duidelijk in het oog. De kruidenkamer met 24-karaats gouden coating. Dat doet weer denken aan de Zeus Arc GT. Dat belooft wat!

We vullen de kruidenkamer met ongeveer 0,25 gram wiet. Er past misschien ietsje meer in maar wij vinden dit wel genoeg. Zo blijft er voldoende ruimte voor de hete lucht. We gebruiken de handige packing tool die in een soort houdertje altijd voor je klaar ligt aan de binnenkant van de vaporizer. Handig! We drukken drie keer op de knop en de display aan de zijkant gaat aan. We knallen hem eerst op 175 graden Celsius. Je moet beide knopjes tegelijk indrukken om hem te verwarmen. We knipperen één keer met onze ogen en de vaporizer begint te trillen. Binnen minder dan 10 seconden was hij klaar en konden we vapen. 

Zoals altijd neem ik lange, rustige hijsjes van langer dan vijf seconden. Het chille mondstuk aan de bovenkant voelt goed aan wanneer ik de damp inhaleer. Eigenlijk kan ik niks anders zeggen dan: perfect. Het proeft gewoon natuurlijk. Geen teken van verbranding. Puur convectie is toch wel erg lekker! Na drie hijsjes klap ik de vaporizer weer open. Uit ervaring weten we dat je tussendoor altijd even door de kruidenkamer moet roeren voor het beste resultaat. De vaporizer gaat weer dicht en we zetten hem op 200 graden celsius. Ik begin weer met een flinke hijs en begin bijna te hoesten. Er zit behoorlijk wat power in dit ding! Haast bang voor wat er komen gaat zet ik hem voor het laatste beetje op 220 en neem dit keer een iets rustigere hijs. Top!

Hasj vapen zonder problemen

Met ogen die steeds roder worden paas ik de Legacy door naar mijn compagnon aan de overkant van de tafel. De hasj- en vape liefhebber die hij is, staat hij te popelen om er wat kush block in te stoppen. Daarvoor pakt hij eerst de concentraten pad uit het doosje. Alleen daarmee kun je hasj vapen zonder je kruidenkamer en vaporizer te beschadigen. Gelukkig kost het niet veel moeite want je legt hem er zo in. Vervolgens brokkelen we er samen wat hasj op en kan het feest beginnen. We zetten de vaporizer gelijk op 190 omdat we weten dat de temperatuur hoog moet zijn om de hasj goed te proeven. Na een paar hijsjes gaan we verder naar 205 en daarna naar 220. Hij kan nog hoger, maar de kush blok smaakt heerlijk en er komt genoeg damp uit de Legacy. Prima geschikt voor hasj vapen dus.

Na de hasj-sessie halen we de concentraten pad eruit en maken hem gelijk schoon met het borsteltje. Dat gaat gelijk na de sessie het makkelijkste en zo is hij gelijk weer klaar voor de volgende. Meer weten over hasj in een vaporizer? Lees de blog!

convectie vaporizer airvape legacy

Praktische features op de AirVape Legacy

We zijn het dus met elkaar eens. Met de smaak van de damp is helemaal niets mis. Prima zelfs! De vaporizer is ook echt razendsnel, misschien wel de snelste die we ooit geprobeerd hebben. Hij werkt heel eenvoudig. Mijn oma zou hem nog aan de praat kunnen krijgen!

  • Eens kijken wat de AirVape Legacy Vaporizer verder allemaal te bieden heeft. Om te beginnen het gouden microdosing inzetstuk. Iets dat je bij geen enkele andere vaporizer ziet. Wil je microdosen met wiet? Dan is de AirVape Legacy echt een aanrader. Het inzetstuk zit apart verpakt. Je haalt hem zo uit het doosje en legt hem op de kruidenkamer. Er past precies genoeg in voor een microdosis. Je hoeft niet af te wegen en omdat er een holle ruimte onder het inzetstuk ontstaat krijg je nog extra airflow ook. We hebben het geprobeerd en de smaak is nóg beter! Het effect kunnen we niet echt bepalen aangezien we al aardig high zijn geworden van de voorgaande sessies.
  • Het materiaal van de AirVape Legacy is zonder twijfel ook uniek te noemen. Wat wil een stoner nu het liefst op zijn vape? Juist: hennep textiel. Zeer bijpassend, ziet er leuk uit, voelt lekker aan als hij in je hand ligt en is milieuvriendelijk! Net als het veganistische leer aan de zijkanten van de vaporizer. AirVape claimt de eerste te zijn met deze materialen op vaporizers. Milieuvriendelijk en gewoon heel origineel!
  • De uitneembare batterij en glazen luchtgang zijn ook zeker het vermelden waard. Als je de vaporizer hebt opengeklapt vind je nog een klepje in het midden van de vaporizer. Als je deze open doet vind je de 3600 mAh batterij en de luchtgang. Je kan ze er met het touwtje dat er onderdoor loopt eenvoudig uit krijgen. Handig als je de luchtgang wilt schoonmaken. En onze mastertip: haal een tweede batterij in huis en laadt ze allebei op voordat je weg gaat. Dan kun je dubbel zolang vapen. Ideaal! Normaal kun je ongeveer 1,5 uur vapen (8 sessies). Met een tweede batterij dus tot wel 16 uur! Je kunt de batterij trouwens draadloos opladen, maar er zit ook een USB-C kabeltje bij.
  • Een aanzienlijk voordeel dat we nog niet genoemd hebben is het grote temperatuurbereik. Je kan de vaporizer instellen van 100 tot 240 graden celsius. Dat is zowel voor de medicinale gebruiker als de recreatieve gebruiker ruim voldoende. Je kunt er alle soorten kruiden en stoffen met wat voor kookpunt dan ook mee verdampen. Alleen al daarom willen wij er één hebben.

Conclusie: Waar Voor Je Geld

Al met al denken we dat de AirVape Legacy Vaporizer zijn prijskaartje zeker waard is. We hebben er het hele weekend van mogen genieten en we kunnen niets anders zeggen als dat het een fijn apparaat is om lekker stoned mee te worden. Maak je hem na elke sessie goed schoon? Dan blijft hij het gewoon perfect doen. Wil je meer schoonmaaktools dan er in de verpakking zitten? Zoals een speciale reiniger? Dat vind je trouwens hier

Convectie, brede temperatuurrange, mooi design en duurzaam materiaal, veel extraatjes, sterke batterij, lekker compact en razendsnel! Meer heb je als vape liefhebber niet nodig. De AirVape Legacy Vaporizer is niet meer verkrijgbaar. Een goed alternatief kun je vinden bij Dutch-Headshop.

Deel op: