Autoflower zaden

autoflower zaden

Autoflower zaden

Ooit afgevraagd hoe autoflower zaden ontstaan zijn?  Ergens in het begin van dit millennium zo rond 2003 is het bedrijf Seedman uit Engeland als eerste op de markt gekomen met een cannabisplant welke klein blijft. Deze kleine cannabisplant wordt ook wel een autoflower genoemd. De eerste autoflower van Seedsman was de Lowryder #1, later is deze opgevolgd door de Lowryder II, de Easyryder en de Dieselryder.

De Lowryder #1 is de eerste autoflower zaden soort en dus ontwikkeld door Seedsman. Hij zag in dat er behoefte was aan een kleine cannabisplant welke eenvoudig te kweken zou zijn op een balkon, op een vensterbak of in een kleine ruimte. Seedsman heeft er 10 jaar over gedaan om de eerste Lowryder soort te maken en te optimaliseren tot een stabiele en betrouwbare soort.

De Lowryder #1 is ontstaan door het kruisen van drie soorten; William’s Wonder, Northern Lights No. 2 en Mexican Ruderalis. Deze experimentele kruising heeft er toe geleid dat de zaailing de groeifase overslaat en direct begint te bloeien. Hier komt de naam autoflower dan ook vandaan. Het bloeien begint dus 2 tot 3 weken na het zaaien van het zaad.

Met ander woorden, je plant het zaadje, deze ontkiemt, er ontstaat een klein plantje en nadat er enkele takjes en blaadjes zijn ontwikkeld zal de plant automatisch gaan bloeien. Volgens de website van Seedsman gaan autoflower mannetjes bloeien na 17 dagen en de vrouwtjes gaan bloeien na 20 dagen.

8 weken later is de plant slechts 50 cm groot en uitgebloeid en kun je oogsten. Deze eigenschappen maken de lowryder de snelst groeiende en meest compacte cannabis plant. Hierdoor is de lowryder zeer geliefd bij kwekers met weinig ruimte of bij kwekers die de guerrilla methode hanteren. (wietplantjes kweken op plekken in de natuur waar niemand komt)

lowryder 1autoflower

Tegenwoordig zijn de lowryder soorten ook verkrijgbaar als feminized soort. Hiermee is het kweken van cannabis nog eenvoudiger geworden. Deze feminized autoflowers zijn dus altijd vrouwelijk en gaan vanzelf in de bloei daarbij duurt de hele cyclus hooguit 10 weken.

In 2009 zijn ook andere wiet zaden leveranciers op de markt gekomen met autoflower zadenRoyal queen Seeds met de Easy bud, Royal Automatic en de Quick one en Greenhouse met de Green-O-matic. Ik vermoed dat deze allen afkomstig zijn van de Lowryder maar dit weet ik niet zeker. Tegenwoordig hebben alle seedbanks of zadenleveranciers wel autoflower zaden in het assortiment.

Reageer
Vorige «
Volgende »

Sponsor

Laaste berichten

Aanbieding!

Facebook