De Beste Wietzaden uit Amerika

Hot from the States. Dit zijn de beste wietzaden die in Amerika over de toonbank vliegen. Nu ook in Nederland verkrijgbaar bij de betere online zaden shops. Maak kennis met de meest populaire wietsoorten van het moment: Dosidos, Runtz, Wedding Cake, Gelato en meer!


Amerikaanse Wiet

Sinds de slag om legalisatie in Amerika, hebben de Verenigde Staten ons kikkerlandje qua volume wietzaadjes flink ingehaald. Daardoor ontstaan trends, lifestyle en vooral ook nieuwe soorten. Aan de andere kant van de oceaan zie je vooral dat zoetere wietsoorten heel populair zijn. Hieronder lichten we de meest populaire strains van het moment uit.

De Beste Wietzaden van het Moment

Dosidos

Dosidos is uitgeroepen tot strain van het jaar 2021 op het Amerikaanse platform Leafly. Uit deze wietzaden komen indica-dominante wietplanten die glinsteren van de harsen. Daarin vind je 20 tot 28% THC en een flinke hoeveelheid limoneen. Dat zorgt samen voor een smeltende body stone, vergezeld door een korte energieke stroom van positieve gevoelens. Een diepe ontspanning overkomt je gewoon. Je wilt even niks anders meer dan genieten van het moment.

Dosidos onder een scrog rek

Dosidos is verder een plaatje om te zien. Knalgroene en pimpelpaarse bladeren in combinatie met oranje bloeiharen zorgen voor kermis in de tuin of kweekruimte. Met een bloeiperiode van slechts 9 weken worden de meeste Dosidos strains niet langgerekt, maar de opbrengst van deze Amerikaanse topper is niet normaal hoog. 750 gram per vierkante meter als je binnen kweekt, of een kilo per plant als je haar in een zonnige tuin zet. Dat soort getallen zijn meestal voorbehouden aan de grootste sativa’s!

Probeer eens Dos Si Dos 33 wietzaadjes van Barney’s Farm!

Durban Poison: Beste Outdoor Wietzaden?

Over torenhoge sativa’s gesproken; Durban Poison is zo’n unit. De Zuid-Afrikaanse genetica van deze favoriet zorgt ervoor dat ze reikt tot aan de hemel. De wietplant kan drie tot vier meter bereiken bij genoeg zonlicht. De uitdaging met het kweken van zo’n wietplant zit hem in het daadwerkelijk geven van voldoende licht, maar ook ondersteuning. Als zo’n wietboom te weinig (zon)licht krijgt, zal ze al vroeg na ontkiemen gaan strekken. Dan zijn de vezels die een wietplant haar veerkracht geeft uitgerekt en wordt ze slap. In Nederland en andere gematigde klimaten kun je haar prima buiten kweken. Maak bijvoorbeeld gebruik van een trellis of stokken om haar te ondersteunen.

Durban poison wiet in de tuin

Het effect van Durban Poison is volop sativa: een langdurige, euforische high. Afhankelijk van de kweekomstandigheden kan ze 15 tot 26% THC produceren. Genoeg om een glimlach op je gezicht te toveren! Waar ze in haar thuisland wel 2 kilo of meer per plant kan produceren zien we echter in west-europa opbrengsten van rond de 550 gram per plant. Check deze tips om de opbrengst alsnog te verhogen.

Durban Poison bevat ook van nature relatief veel THCV. In recente jaren wordt geprobeerd om het percentage van deze cannabinoïde op te krikken door planten met elkaar te kruisen. En Durban Poison heeft een groot aandeel gehad in de opkomst van THCV-rijke wietsoorten.

Wedding Cake

Indica strains domineren de Amerikaanse markt de laatste tijd. Wedding Cake is ook bekend onder de namen Triangle Mints #23 en Pink Cookies. Dat komt omdat ze een sterke component heeft geërfd van Girl Scout Cookies. Ook het effect is vergelijkbaar, maar dan nog sterker! Wedding Cake was in 2019 de koningin onder de beste wietzaden. Binnen heeft ze maar een bloeitijd van 7-9 weken nodig om 650 gram per vierkante meter op te leveren en buiten kan ze tegen het einde van september onder ideale omstandigheden 1500 gram per plant opleveren. Niet mis voor een bruidstaart!

Wedding cake wietplant

Ze is resistent tegen schimmel en insecten, waardoor ook beginnende kwekers prima Wedding Cake kunnen kweken. De wiet smaakt zoet en herbergt een vleugje vanille. Heerlijk spul, maar pas op met 24% THC; die stijgt snel naar je hoofd. Eerst ervaar je een zinderende euforische high die pas later overgaat in een ontspannen stoned gevoel. Medicinale gebruikers vinden haar te gek als wiet tegen pijn, slapeloosheid en verlies van eetlust.

Runtz

Runtz is van origine een kruising tussen Zkittlez en Gelato, waarover we straks meer vertellen. Deze fruitige wiet was één van de beste wietzaden uit Amerika in 2020. Dat is niet zo gek, want deze kleurrijke krachtpatser laat menig stoner wankelen op zijn voeten. Barney’s Farm hebben met hun eigen Runtz Muffin een strain op de markt gebracht die de bovengrens van het THC-percentage opzoekt: 29% THC! En kweek je deze schitterende wietplant in de tuin? Dan kun je half oktober een kilo wiet van haar paarse en gifgroene toppen plukken. Runtz Muffin maakt je knetterstoned, voorafgegaan door een relatief kortdurende, maar knallende high.

Runtz is een populaire wietsoort. Misschien wel een van de beste wietzaden die je kunt kopen.

Gelato

De smaak van Italiaans ijs terwijl je in de schaduw een zonnesteek probeert te voorkomen: Gelato neemt je mee naar ongekende hoogte. De populairste soort wiet uit 2018 is nog steeds zeer geliefd. Deze sterke en evenwichtige indica/sativa biedt 17 tot 20% THC en wordt in een kweekruimte vaak niet groter dan anderhalve meter. Maar dankzij haar sterke stam en veerkrachtige takken, kun je haar met LST-technieken als ScrOG goed trainen. Daarmee bereik je binnenshuis opbrengsten tot 550 gram per vierkante meter. Zet je één plant buiten in de volle zon? Dan is dat getal zelfs te verdubbelen. Gelato staat ook bekend onder de naam van legendarische basketballer Larry Bird. Misschien wel omdat ze in de tuin net zo lang kan worden als die gespierde slungel!

Auto Pineapple Express: Beste Autoflower Wietzaden?

Grote pineapple express wiet top

Dat er een vage stonerfilm vernoemd is naar deze razend populaire Amerikaanse strain, is geen toeval. Auto Pineapple Express brengt je met zo’n 20% THC in hogere sferen. Het ontspannende en dromerige effect van één van de beste wietzaden wordt niet alleen gewaardeerd onder medicinale gebruikers, maar ook onder stoners die ‘s avonds op de bank de zorgen opzij willen zetten bij een goede film. Deze zelfbloeiende topper biedt 600 gram per vierkante meter. Hoezo, autoflowers geven minder wiet?

Ze smaakt naar rijpe ananas en haar kleverige toppen zijn perfect om hasj of andere extracten van te maken. Misschien wel de beste wiet om te roken of vapen als je wat gaat ondernemen. Maak een wandeling, ga aan het werk of gewoon lekker naar buiten na een hijs van Pineapple Express.

Deel op: