Voeding voor wietplanten

Een wietplant kan worden volgroeid zonder voeding. Echter is de kans groot dat de plant problemen krijgt. De meeste soorten potgrond die je koopt in de bouwmarkt of tuinwinkel bevatten niet voldoende voedingsstoffen voor de gehele kweekperiode.


De groeifase komt de plant meestal wel goed door maar de behoefte aan bepaalde voedingstoffen verandert in de bloeifase. In de bloeifase heeft de plant meer Kalium en Fosfor nodig. Geef je dit niet dan heb je kans op blad problemen.

Het voordeel van het gebruik van voeding voor wietplanten is dat je plant groter en gezonder wordt. Het geld dat je investeert in voeding verdien je ruimschoots terug. Pokon of andere algemene plantenvoeding is niet geschikt voor wietplanten. Er staan diverse verhalen op internet over mislukte oogsten of hoofdpijn gevende wiet bij het gebruik van pokon. Ons advies is om altijd voeding te gebruiken welke speciaal geschikt is voor cannabis planten. De twee bekendste merken zijn, Plagron en Canna.

De voedingsleveranciers hebben schema`s waarop precies is aangegeven wanneer welke voeding gegeven kan worden. Op de voedingschema staan de groeifase, bloeifase en het aantal weken. Daarbij wordt dan de aanbevolen voeding weergegeven.

Zoek je topkwaliteit voeding voor wietplanten? Bekijk dat van Plagron eens. Het is te koop bij Dutch-Headshop!

Hierboven een foto van twee planten waarbij de linker plant goede aarde en voeding heeft gekregen en de rechter plant universele aarde en geen voeding heeft gekregen. De planten zijn hier 7 weken oud en ongeveer halverwege de gehele kweektijd.

Deel op: