Wietplant Water Geven

water cannabis

Wietplant Water Geven

Geef je planten eenmaal per dag water, voel gewoon met je vinger aan de aarde of het droog of vochtig is, is het vochtig sla het dan voor die dag over en geef ze een dag later weer water, de potgrond aan de oppervlakte van de pot is altijd droger dan de aarde onderin. Geef ze niet teveel water maar dus ook niet te weinig.

Een klein stekje verbruikt ongeveer 0,2 liter per dag en een volwaardige plant kan makkelijk een liter per dag gebruiken. Je kan ook nog voeding toevoegen aan het water om zo je plantjes nog sneller te laten groeien. Dit is dus niet noodzakelijk maar verhoogt wel de oogst.

Te veel water

Te veel water geven is de meest gemaakt fout bij beginnende kwekers. Bij te veel water geven raken de wortels doorweekt en kunnen niet genoeg zuurstof opnemen, de plant zal hierdoor langzaam sterven. De symptomen die de plant vertoont zijn de volgende: niet vitaal, droopy look, hangende bladeren, gele en dode bladeren, vallende bladeren. Je geeft de plant teveel water als er water uit de onderkant van de pot komt. Ook geef je teveel water als je water geeft en de oppervlakte van de aarde is nog nat.

Wiet planten houden niet van natte wortels en het kan geen kwaad om na het water geven de plant 1 of 2 dagen geen water te geven. Het gebeurd dan ook vaker dat men teveel water geeft dan dat men te weinig water geeft. Om te bepalen of je plant water nodig heeft kun je het best je vinger een paar centimeter in de aarde doen. Als je vinger dan bijna droog aanvoelt heeft je plant water nodig. Het is gebruikelijk dat de bovenkant van de aarde uitdroogt tussen het water geven door. Er bestaan ook vocht meters voor in de aarde deze geven aan hoe vochtig de aarde is. Hieronder planten die last hebben van teveel water:

wietplant-te-veel-water

Bron: Rolling Stoned

Te weinig water geeft ongeveer dezelfde symptomen als te veel water, de plant ziet er minder vitaal uit en de bladeren gaan hangen daarbij komt nog wel dat de aard oppervlakte hard en droog is. Om dit te voorkomen kan je eens in de zoveel tijd de planten wat extra water geven, wat meer dan normaal. Hiermee zorg je ervoor dat alle wortels water krijgen zowel de bovenste als onderste wortels. Te weinig water geven komt ook voor bij beginnende kwekers welke bang zijn om de planten teveel water te geven. Bij te weinig water geven gaan de bladeren nog meer hangen dan bij te veel water geven. Te weinig water is eenvoudig op te lossen door wat meer water te gaan geven. Hieronder een plant met symptomen van te weinig water:

te-weinig-water

Bron: Rolling Stoned

Reageer
Vorige «
Volgende »

2 Comments

  1. Er staat in deze sectie “Hieronder een plant met van te weinig water. Je verwacht dan een foto, maar er staat niets. SVP foto toevoegen.
    Met vriendelijke groet,
    Wim

Comments are Closed.

Sponsor

Laaste berichten

Aanbieding!

Facebook