Wiet stekken of Wiet zaadjes

Als je wilt gaan kweken en je hebt nog geen wietplanten, dan begin je met het kopen van wietzaadjes. Je zou ook wiet stekken of klonen van een iemand anders kunnen kopen en daar verder mee kunnen kweken. Klonen heeft echter een aantal nadelen.


  • De kloontjes zijn niet steriel en met klonen neem je ook de beestjes en schimmels mee uit de kweekkamer van de ander.
  • Wiet stekken zijn vaak minder sterke planten dan planten uit zaad, ook wordt er gezegd dat planten uit zaad een hogere opbrengst hebben.
  • De beschikbaarheid van stekjes of klonen is er vaak niet of niet op het moment dat je het nodig heb.
  • Het aanbod van wiet stekken is klein en vaak is er nauwelijks keuze uit verschillende soorten. Bij zaden kan je kiezen uit honderden soorten cannabis planten.
  • Wiet stekken van wietplanten zijn illegaal in Nederland.

Voor de opkomst van gefeminiseerde zaden waren klonen en stekjes heel populair. De rede hiervan is dat je met stekjes zeker weet dat je een vrouwelijke planten heb omdat de moederplant ook vrouwelijk is. Sinds de opkomst van vrouwelijke wietzaadjes begin van dit millennium zijn steeds meer kwekers met zaden gaan werken.

Als je online wietzaadjes gaat kopen, dan kun je er tegenwoordig bijna vanuit gaan dat alle zaadjes gefeminiseerd zijn. Zijn ze dit niet, dan herken je dat aan de term “regulier”.

Deel op: