Wiet Soorten (Strains)

Het kiezen van de zaden moet je als eerste bepalen of je binnen of buiten wilt kweken. Vervolgens neem je een wiet soort waarvan je weet dat je die lekker vindt. De belangrijkste wiet soorten staan hieronder op een rij. Per zadenbank en per wiet soort kunnen de eigenschappen afwijken.


White Widow

De eerste van alle witte soorten die in de jaren negentig is verschenen. Groeit snel en heeft dikke toppen en levert veel THC. De white widow heeft over het algemeen een Sativa High. De white widow wordt meestal binnen gekweekt. de white widow wordt door veel seedbanks geproduceerd enkele voorbeelden:

White widow Royal queen
White widow Greenhouse
White widow Huismerk

Skunk

De eerste ware Indica-Sativa kruising. De potentie van deze tak van de cannabis stamboom is zo berucht dat ‘skunk’ dikwijls gebruikt wordt als een naam voor iedere krachtige marijuana. Skunk zelf wordt ook vaak weer gekruist met andere soorten, Skunk is meestal geschikt om in de kas of buiten te kweken gekweekt. Enkele voorbeelden van een skunk zijn:

Skunk #11 Dutch Passion
Skunk XL Royal Queen

Northern Lights

Ook een van de belangrijkste wiet soorten waar later weer mee gekruist is. De Nortern Light is gekweekt in California en heeft zijn overtocht gemaakt in de jaren zestig. Nortern lights is de basis geweest voor de huidige nederwiet. Northern Light is een van de sterkste soorten wiet en er kan wel 29% thc afkomen. Ze wordt meestal binnen gekweekt. De plant blijft redelijk laag en heeft een hoge opbrengst. Voorbeeld van een Northern light is:

Royal queen Northern Light
Autoflower Northern Light

Haze

De haze is afkomstig uit Californië en is een mix van Colombia, Mexican, Thai en Jamican. De haze heeft vaak een lange bloeiperiode. Daarnaast staan ze bekend om hun heavy high effect. Haze heeft meestal een lange bloeiduur (14 weken) en niet een hele hoge opbrengst. De haze is ook bij medicinale gebruikers een populaire soort. Haze wordt ook veel op Jamaica geteeld en staat daar ook bekend als Bob Marley’s favoriet. De haze wordt meestal binnen gekweekt maar er bestaan ook kruisingen welke het buiten goed doen. Enkele voorbeelden van haze wiet soorten zijn:

Amnesia Haze Automatic (Royal Queen Seeds)
Super Silver Haze Huismerk

Meer interessante wiet gerelateerde pagina’s? Bezoek ook eens deze partner van Wiet-Info: klik hier

Deel op: