Temperatuur wiet kweken en luchtvochtigheid

Wat zijn de ideale temperatuur en luchtvochtigheid bij wiet kweken?


Temperatuur

Voor kleine cannabisplantjes, zeg maar de eerste drie weken is een temperatuur tussen de 20 en 25 graden ideaal, na drie weken mag de temperatuur best een paar graden oplopen. Het is belangrijk dat de temperatuur niet teveel schommelt. probeer er dus voor te zorgen dat de temperatuur ’s nachts niet teveel daalt, vooral voor kleine plantjes kan dit funest zijn.

Luchtvochtigheid

Een luchtvochtigheid tussen de 40 en 60 procent is ideaal voor de cannabis plant in de bloeifase, dit kun je eenvoudig meten met een goedkope temperatuur en vochtigheidsmeter. In de groeifase (eerste 6 weken) is een zo hoog mogelijke luchtvochtigheid het beste voor de wiet plantjes.

Een te hoge luchtvochtigheid kan budrot of andere schimmels een kans geven. Budrot komt met name voor bij buiten kweken. Het is enigszins te voorkomen door te zorgen voor een constante luchtstroom. Binnen doe je dit door het plaatsen van een ventilator. Buiten is het goed voor de cannabis plant om in de wind te staan. Dit zorgt er niet alleen voor dat de plant steviger en gezonder wordt dit voorkomt ook schimmels en budrot.

Meer interessante wiet gerelateerde pagina’s? Bezoek ook eens deze partner van Wiet-Info: klik hier

Deel op: