Veel gestelde vragen over wiet kweken

Wiet kweken is niet moeilijk. Maar het is heel begrijpelijk als je direct al vragen hebt. Daarom pakken we de meestgestelde vragen over wiet kweken er even bij in dit korte en krachtige artikel. Wiet-Info weet raad!


1: Komen alle wiet zaadjes uit bij het ontkiemen ?
Bij de meeste soorten komt minimaal 75 % van de zaadjes uit, bij de betere merken ligt dit percentage rond de 90 %. Het is wel belangrijk dat je de zaadjes laat ontkiemen op de juiste manier!

2: Wanneer kunnen mijn stekjes in de zon of onder lampen ?
Als de stekjes een tweede of een derde vertakking heeft zijn ze sterk genoeg om zonlicht of het licht van lampen te doorstaan. Houdt altijd 50 cm afstand tussen de plant en de kweek lamp. Werk je met zaden, dan is het verstandig om te kijken welke wietzaden geschikt zijn voor binnen en buiten.

3: Hoe kan ik mijn wiet zaadjes bewaren ?
De zaadjes kan je het best droog, koel (4 graden) en in het donker bewaren. De koelkast is een prima plek hiervoor maar dan welin een luchtdichte verpakking. De zaadjes mogen zeker niet vochtig worden.

4: Hoe lang kan ik wiet zaadjes bewaren ?
Twee jaar is geen enkel probleem daarna zal de kans op ontkiemen per jaar afnemen.

5: Hoe weet ik wanneer ik kan oogsten ?
De rijpheid van de vrouwelijke cannabis plant kan je het beste zien aan de kleuren van de haartjes bij de bloem van de plant. Deze haartjes beginnen wit en eindigen rood of oranje. Als 75 % van deze haartjes van kleur is veranderd is de plant klaar om geoogst te worden. Meer weten over mannelijke en vrouwelijke wietzaden?

6: Is wiet kweken legaal ?
Nee het kweken van cannabis is niet legaal, zelf minder dan 5 planten niet. Het kweken op kleine schaal voor eigen gebruik wordt afhankelijk van plaatselijk beleid wel of niet toegestaan.

7: Vanaf wanneer kan ik buiten wiet kweken ?
Nadat er geen nachtvorst meer is, meestal is dat vanaf 15 mei na de zogenaamde ijsheiligen.

Meer over de tuin? Bekijk de informatie bij onze partner.

8: Wanneer gaat de wiet plant bloeien ?
De Wiet plant gaat bloeien als ze merkt dat het herfst gaat worden. Als je binnen wiet planten kweekt kun je dit zelf bepalen als je buiten kweekt is het meestal rond eind augustus. De wiet plant reageert op de nachten die langer worden. Nadat de nachten langer worden duurt het nog ongeveer twee weken voordat de bloei echt zichtbaar is.

9: Welke seedbanks raden jullie aan ?
Wij zelf hebben goede ervaringen met Dutch Passion en met Barneys Seeds, beide winnen ook vaak prijzen met hun wiet soorten.

10: Ik heb een andere vraag, waar kan ik deze stellen ?
Stel je vraag bij de klantenservice van onze sponsor , alle vragen worden beantwoord door ervaren kwekers.

Deel op: