Growshop

Een growshop is een winkel waar je kweek materialen kan kopen. In Nederland zijn het vooral winkels waar je kweek materialen kan kopen ten behoeve van het kweken van Cannabis of wiet. De growshops zijn vaak negatief in het nieuws wat niet altijd terecht is.


Een growshop verkoopt alleen legale materialen ze worden ook vaak gecontroleerd en houden zich daarom ook goed aan de Nederlandse wetgeving. Onder aan de pagina staat een update in verband met de aanpassing van de Opiumwet.

De Eerste Growshop

De eerste Growshop in Nederland is opgericht door Wernard Bruining in 1985 in Amsterdam. Wernard Bruining is ook bekend vanwege het oprichten van de eerste coffeeshop Mellow Yellow in Amsterdam. ook heeft Wernard de politiek partij Groenvrij opgericht in 2006.

Een growshop is niet alleen een plek waar je de kweek benodigdheden koopt maar ook een uitstekende plek om informatie en kennis te delen met mede growers. Ook de verkopers in de growshop weten vaak veel over het kweken van wiet. Uiteraard zijn er ook veel Growshops online op internet. Ook hier kun je vaak vragen stellen.

Update: Sinds 1 maart 2015 is er een wijziging geweest van de opiumwet. Deze wijziging is beter bekend als de Growshopwet. Door deze wijziging zijn veel Growshops gestopt. Enkele zijn verder gegaan als Tuincentrum of Urban gardening shop. Meer weten over de tuin? Bekijk informatie van onze parner.

Deel op: