Linx Gaia Vaporizer Review

Alweer een vaporizer review! Dit keer mochten we van Dutch-Headshop ons suf gaan lurken aan de Linx Gaia Vaporizer. Zeker geen nieuwe, want deze is al een aantal jaartjes op de markt. Maar, hij staat bekend als een vaper van topkwaliteit, dus dat gaan wij eens even testen. Tipje van de sluier: een top vaporizer voor wiet.


Toen we de doos van Dutch-Headshop binnen zagen komen, voelde we de damp al over onze tong de longen in rollen. Het doosje van de Linx Gaia is klein, maar fijn. Ze hebben het letterlijk in de kleinst mogelijke doos gestopt en het ziet er prachtig uit. Houd je van shiny? Dan ga je deze mooi vinden. We lezen op de website van Linx dat de Gaia Vaporizer door High Times bekroond is tot één van de beste portable vaporizers ter wereld… nou… dat maakte ons wel enthousiast.

De Linx Gaia Vaporizer is niet langer verkrijgbaar. Een goed alternatief vind je hier.

Quartz Glas Kruidenkamer en Veel Accessoires

We beginnen maar eens met het vullen van de vaporizer, wat echt super makkelijk gaat met het trechtertje dat ze erbij hebben gedaan. Hebben we nog niet eerder gezien bij een vaporizer. Als we hem vullen zien we dat de kruidenkamer van glas is. Blijkt uiteindelijk quartz glas te zijn. Dit houdt warmte langer vast waardoor je dry herb vaporizer minder energie verbruikt. Hij is groot genoeg en je hebt geen last van screens. Wel fijn en makkelijk dus. Het mondstukje is van glas, wat wel chill is voor de smaak. Schoonmaken is wel sneller nodig. Maar daarvoor hebben ze een borsteltje erbij gedaan. Dat is niet het enige. Wij hebben zelden een vaporizer gezien met zoveel leuke accessoires:

  • De vulhulp
  • USB kabel met uiteinde voor iPhone (lighting) en Android (micro USB)
  • Borsteltje
  • 4 extra screens
  • Mondstuk dopje
  • Super handige tool

Alle vaporizers die een magnetische tool hebben, hebben bij ons al een paar puntjes voorsprong. Dus ook de Linx Gaia Vaporizer. Onderop kun je namelijk een pennetje vinden die magnetisch vast zit. Hiermee kan je alles doen tijdens je vape sessie. Doet ons een beetje denken aan de Zeus Arc GT

Linx Gaia Vaporizer Kabel en vulhulp

Heerlijke Damp van deze Convectie Vaporizer

Deze wiet vaporizer is lekker makkelijk in gebruik. Over het vullen hadden we het al gehad. Toen we hem hadden aangezet, kwam het mooie logo van Linx Vapor op het beeld en ging hij gelijk opwarmen. Er zitten meerdere knopjes op waardoor het allemaal wat duidelijker is dan met een single button besturing. Je kunt deze vape op de graden nauwkeurig instellen. Wel leuk als je eens met effecten en smaken wil gaan experimenteren. We zetten hem gelijk op 190. Gelukkig hoeven we er niet lang op te wachten, want de Linx Gaia is best snel in vergelijking met andere vaporizers. We lezen dat hij een ‘compleet geïsoleerde kruidenkamer heeft’ waardoor de damp van topkwaliteit is. Het is overigens een bijna full convectie vaporizer. Naar onze mening beter dan conductie. 

Bij de eerst haaltjes zijn we zeker niet ontevreden. Mooie dampwolkjes van onze super lemon haze komen eruit. Eigenlijk niets te klagen. We zetten hem al snel wat hoger en nu blijkt dat het echt een monster is. Ondanks de 210 graden, blijft hij toch redelijk soepel over de keel. Hoe ze het doen, weten we niet. Maar de Linx Gaia Vaporizer verrast ons.

We zijn ook een stukje hasj gaan vapen met de Gaia. Hiervoor heb je wel de lava plates nodig en wij raden ook aan de vape wool te gebruiken. Aangezien er met alleen de lava plate toch wat aan de binnenkant bleef zitten omdat we hem er niet gelijk goed uit kregen. De smaak van de hasj was echt top. Je moet de hasj eerst altijd even zacht laten worden en dan op hoge temperatuur vapen. Wij deden hem op het einde op de maximale temperatuurstand en dat was uitstekend.

Linx Gaia Lava Plates

Onze Conclusie na de Linx Gaia Vaporizer Review

Deze convectie vaporizer krijgt van ons een hoog cijfer omdat het gebruiksgemak letterlijk fantastisch is en je er heel veel accessoires bij krijgt. Het unieke kabeltje, vulhulpje, de tool onderin… stuk voor stuk pluspunten.

Qua smaak zijn we ook positief. Het glazen mondstukje heeft geen invloed op de smaak. De damp blijft ook op hoge temperaturen lekker over de keel. De hasj was ook perfect. Het maakte ons uiteindelijk wel iets te stoned door de cocktail van wiet en hasj. Dus je bent gewaarschuwd! Overigens hebben we er 6 á 7 korte sessies mee gedaan. De batterijcapaciteit is daarmee gemiddeld te noemen.

Voor zijn prijs zeker een toppertje. Wil je een goed uitziende vaporizer die vol zit met technologie en extra’s? De Linx Gaia Vaporizer is een goede keuze voor je! Of klik door voor meer vaporizer reviews.

Deel op: