Het beste voor je Wietblad: uitleg over Bladproblemen bij Wiet

Bij het kweken van wietplanten loop je nog wel eens tegen wat bladproblemen aan. Je wietblad vertelt je immers precies hoe je plant zich voelt en of alles in orde is. Het is dus handig om te weten waar gele bladeren, een kaliumtekort of ziektes als spint vandaan komen. Daarom een overzicht van bladproblemen bij wietplanten.


Er zijn een aantal dingen heel erg belangrijk als je wiet gaat kweken. Eerst: de basis. Voordat er bladproblemen ontstaan, kun je ze natuurlijk beter voorkomen. Een wietblad blijft er altijd goed uitzien, als je maar op de juiste manier wiet kweekt.

Succesvol Wiet Kweken

Er zijn een aantal dingen waar je zeker op moet letten als je jouw wietblad / wietplant gezond wil houden:

Al deze elementen zijn heel erg belangrijk bij wiet kweken binnen of wiet kweken buiten. Gele bladeren? Dat valt vaak te herleiden naar een overschot aan water, een verkeerde pH-waarde, verkeerde luchtvochtigheid of andere bovenstaande zaken. Meer weten? In de blog ‘Bladproblemen: problemen voorkomen’ helpen we je graag verder. Vindt hier de ideale waardes, hoeveelheden, temperaturen en nog veel meer tips voor een gezond wietblad.

Wiet met bladproblemen

Tekorten bij Wiet Kweken

Als een wietblad te weinig voedingsstoffen binnen krijgt, gaat hij er slecht uitzien. Dit kan gele bladeren, ziektes en nog veel meer vervelende gevolgen veroorzaken. Het is dus belangrijk dat je niet tegen de volgende tekorten aanloopt:

 • Stikstoftekort
 • Kaliumtekort
 • Fosfortekort
 • Calciumtekort

Door bijvoorbeeld een calciumtekort of stikstof tekort te voorkomen, weet je zeker dat je wietplant alle ruimte krijgt om dikke toppen vol THC te produceren. Zie je gele bladeren? Dan kan het naast de basiselementen ook aan een tekort aan voedingsstoffen liggen. Zie je paarse steeltjes? Dit zou ook heel goed met een van de bovenstaande tekorten te maken kunnen hebben.

Vermoed je dat jouw wietplant een tekort heeft en dat je wietblad eronder lijdt? Raadpleeg de blog ‘Bladproblemen: tekorten herkennen’. Hier vind je écht alles over voedingsstoffen van wietplanten en hoe je bijvoorbeeld een kaliumtekort of fosfortekort oplost bij wietplanten.

Voedingsstoffen planten

Ziektes: Spint, Bladluis, Wolluis en Meer

Bij wiet kweken is het van belang dat je altijd goed naar de plant en het wietblad blijft kijken. Er liggen namelijk veel ziektes op de loer en daar wordt je plant niet blij van. Spint, bladluis, wolluis, de varenrauwmug, slakken, meeldauw en andere vervelende beestjes en ziektes komen vaker voor dan je denkt. Let er dus op!

In de blog ‘Bladproblemen: levensgevaarlijke ziektes’ vind je alle informatie die je nodig hebt om de volgende ziektes te voorkomen of te bestrijden:

 • Varenrouwmug
 • Spint (bestrijden)
 • Bladmineerder
 • Bladluis
 • Wolluis
 • Slakken
 • Echte én valse meeldauw
 • Trips

We hopen dat we je met al deze informatie genoeg hebben geholpen om van je bladproblemen af te komen. Een gezond wietblad is de basis voor een goede wiet opbrengst! Heb je meer hulp nodig? Bekijk op Dutch Headshop alle blogs over wiet kweken!

Ziek wietblad

Deel op: