Hasj Grinder Top 4: Eenvoudig Hasj Verkruimelen

Hasj verkruimelen kan soms best lastig zijn als je alleen je vingers kunt gebruiken. Het blijft onder je nagels zitten of aan je vingers kleven. Als je aan de haal gaat met een aansteker kun je gaten in je kleding branden. Om nog niet te beginnen over die kneiterharde hasj soorten die niet uit elkaar te krijgen zijn. Gelukkig is er voor iedere soort hasjiesj een hasj grinder. In dit artikel testen we er vier uit en we gaan jullie vertellen welke het beste werkt.


Waarom Hasj Verkruimelen?

Voordat we vier hasj grinders gaan laten zien willen we eerst vertellen waarom hasj verkruimelen zo belangrijk is. Je wilt altijd dat je hasj zo klein mogelijk is, zodat het zo goed en efficiënt mogelijk verbrandt. Als je kleine stukjes hasj maakt, heeft het meer oppervlakte. Daardoor komt de hitte bij alle delen van de hasj. Gooi je grote stukjes in je joint? Dan kan het zijn dat de binnenkant niet volledig verbrandt en dat is zonde. Je wordt daar dus niet high van en tot overmaat van ramp valt er een gloeiend puntje op je broek en brandt er een gat in. Dus doe jezelf een lol! Neem hasj verkruimelen serieus en doe het met liefde.

De onderstaande tools gaan je helpen met hasj verkruimelen. Een normale grinder gebruiken wordt niet aangeraden omdat er veel resten in de grinder blijven zitten. Daarnaast kun je sommige soorten hasj, voornamelijk zachte, helemaal niet meer uit je grinder krijgen. Gebruik dus geen wiet grinder voor je blokje hasj, maar bekijk deze top 4.

1: De ZenPen

De ZenPen Hasj Grinder is een handige uitvinding van Hash Grinder Company. Volgens ons misschien wel de eerste echte hasj grinder ter wereld. Het is een 2-delige pen waarmee je heel eenvoudig alle soorten hasj kunt verkruimelen. Deze handige hasj grinder kun je op verschillende manieren gebruiken. Het enige dat je nodig hebt is een aansteker om de kop of staart van de ZenPen te verwarmen. Zo snijdt hij makkelijker door de hasj heen en ben je sneller klaar. Bekijk de video eens om te zien hoe de ZenPen werkt.

Wij hebben de ZenPen zelf ook meerdere malen getest. We vinden het een zeer handige hasj grinder. In tegenstelling tot andere grinders, kun je deze gebruiken voor zowel zachte als harde hasj. Welk blokje je ook voor je hebt liggen: met de ZenPen kun je de hasj verkruimelen. Door de hasj zo fijn mogelijk te maken krijg je meer brand oppervlak en rook je veel efficiënter. Iets waar deze pen je uitstekend bij kan helpen. Hier een paar pluspunten van de ZenPen.

 • Stevige pen; niet kapot te krijgen
 • Handig op meerdere manieren te gebruiken
 • Maakt mooie en kleine brokjes
 • Geschikt voor alle soorten hasj: hard en zacht
ZenPen Hasj Grinder

ZenPen Hasj Grinder | Hash Grinder Company

2: Grinder Board

Een grinder board is zeker geen nieuwe uitvinding. Het is zelfs een old school stuk gereedschap voor de smoker. Niet alleen als hasj grinder te gebruiken, maar eigenlijk voor al je rookwaren. Het is ook zeker geen saaie grinder. Je bent net een chefkok als je bezig bent met het versnijden van je wiet of het verkruimelen van je hasj. 

Een Grinder Board met Wiegemes is niets meer dan een houten plank met een ronde uitsparing. Bij een grinder board zit altijd een wiegemes. Je weet wel, zo’n bol met met twee handvaten dat ze ook gebruiken voor kaas. Je gebruikt het grinder board door je wiet of hasj op de plank te leggen, het wiegemes stevig vast te pakken en door je rookwaren heen te snijden. Door de bolle uitsparing blijft alles netjes op het midden van de plank en valt het eigenlijk steeds opnieuw in de baan van het mes. 

grinder board black leaf

Grinder Board met Wiegemes | Black Leaf

We hebben het grinder board getest en het heeft ons verbaasd. Als je er naar kijkt vraag je je af of het echt gaat werken. Maar eerlijk is eerlijk: het gaat veel makkelijk dan je denkt. Zowel de wiet of hasj valt de hele tijd terug naar het midden, dus je kunt gewoon blijven snijden. Binnen een minuutje is alles wel fijngemaakt en het is nog best leuk om te doen ook. Een groot pluspunt vonden wij dat je hem ook gewoon kunt gebruiken als draaiplank / rolling tray. En iedereen die bij ons over de vloer kwam had er wel wat over te zeggen. Hij valt dus best wel op. Tip: je kunt tegen je schoonmoeder gewoon zeggen dat hij voor de Italiaanse kruiden is. Moet je alleen wel even de aangekoekte hasj resten er vanaf schrapen! 

 • Klassiek grinder board – werkt verbazingwekkend goed
 • Geschikt als hasj grinder, maar ook te gebruiken voor wiet
 • Beter voor hardere hasj – hele zachte hasj blijft soms aan het mes plakken
 • Echte eyecatcher en leuk om te hebben (vinden wij)

3: G-Rasp Hasj Rasp

Het simpelste hulpmiddel dat je kan bedenken voor hasj verkruimelen is bij uitstek de G-Rasp van Hash Grinder Company. Het is niets meer dan een miniatuur rasp. Het kleine formaat van dat ding dat je gebruikt in de keuken. Nooit gedacht dat we onze rookwaren hiermee zouden verkruimelen. Maar het werkt verdomd goed!

De G-Rasp Hasj Grinder is heel eenvoudig te gebruiken. Je pakt hem vast aan de bovenkant, kijkt even welke kant je het beste kunt gebruiken (elke kant maakt een ander formaat hasj brokjes) en je kunt beginnen. Je pakt je blokje hasj goed vast en schraapt hem, net als je blok kaas in de keuken, heen en weer tegen de rasp. Het meeste valt aan de binnenkant van de mini rasp naar beneden. Een klein beetje belandt ervoor. 

g-rasp hash grinder

G-Rasp | Hasj Grinder Company

We vonden de G-Rasp erg fijn om mee te werken. We dachten vooraf dat je misschien op moest passen voor je vingers, maar dat valt heel erg mee. Als je gewoon rustig heen en weer gaat met je hasj of wiet is er niks aan de hand. Zachte hasj verkruimelen hebben we geprobeerd. Dat lukte niet zo goed met de kleine gaatjes. Je kunt wel de grote openingen aan de zijkant gebruiken en het later zelf nog iets kleiner maken. Een groot pluspunt vonden wij de prijs. Voor ongeveer 5 euro heb je er eentje, inclusief een bewaarzakje. Wat ook wel handig is, is dat je hem bovenop je vloei kan zetten. Dan vallen de brokjes hasj meteen in je joint. Mooi product.

 • Meest eenvoudige hasj grinder die er bestaat
 • Lekker makkelijk te gebruiken en ‘finger friendly’.
 • Fijn dat je zelf kunt bepalen hoe groot je hasj moet worden
 • Het meest geschikt voor harde hasj – voor zachte hasj liever een andere
 • Ook voor je wiet te gebruiken, werkt perfect

4: EX Hasj Messen

Als je op zoek bent naar een mooie hasj grinder. Dan moet je de EX Hasj Messen van Hash Grinder Company gebruiken. Als een kind in een snoepwinkel hebben we een half uur over gedaan om er twee van de 8 uit te kiezen. Ze zijn er met houten- of metalen handvat en er zijn 8 verschillende kleuren. We hebben uiteindelijk het zwarte damascus mes met houten handvat én de ‘olie’-kleurige met metalen handvat gekocht (rechts op de foto).

EX hash grinder company

EX Hasj Messen | Hash Grinder Company

Het werkt een beetje hetzelfde als een grinder board. Alleen moet je zelf even een fijne ondergrond zoeken. Dan pak je gewoon je EX Hasj Mes uit de hoes en kun je gaan snijden. Er zit een hele kleine bolling in de mesjes waardoor ze er makkelijk doorheen glijden. Bij de harde afgaan hasj die we hadden liggen, hebben we eerst het mes een beetje opgewarmd met een torch. Werkte prima. Hij ging er zo doorheen. 

Het grootste pluspunt was toch wel de uitstraling. We hebben de EX aan onze sleutelbos hangen, waardoor we hem altijd bij ons hebben. Hasj verkruimelen gaat best makkelijk. Zorg alleen wel dat je het niet de dure tafel van je ouders als ondergrond neemt. Dat wordt geheid ruzie. Verder is de beschermhoes top. Beschermt goed en geen sneetjes of scheuren aan de binnenzak van mijn jas (waar de sleutels altijd bewaard worden). 

 • Moddervette hasj tool
 • Keuze uit allerlei soorten
 • Messen zijn van goede kwaliteit en werken prima
 • Zowel harde als zachte hasj zijn geen probleem
 • Zoek een goede ondergrond en gaan!

Wiet Grinder & Hasj Vapen

Wil je alles weten over wiet grinders? Het beste materiaal, de beste merken, tips voor het schoonmaken en meer? Bekijk deze handige blok voordat je een wiet grinder gaat kopen!

Wist je dat je ook hasj kunt verdampen met een vaporizer? Bekijk onze handige blog over hasj vapen. Hier vind je alle tips & tricks en kun je de hasj vaporizer top 5 bekijken!

Deel op: