Hasj en Wiet

hash-wiet

Zoals je waarschijnlijk wel weet zijn hasj en wiet niet hetzelfde, wel komt het van de zelfde plant. Hieronder leg ik uit hoe wiet wordt gemaakt en hoe hasj wordt gemaakt. Ook geef ik de verschillen aan in de effecten van hasj en wiet.

Hoe maakt men Wiet
Wiet is afkomstig van de bloem van de cannabis sativa of de cannabis Indica plant. Door de bloemen ook wel toppen genoemd te plukken, te drogen en te knippen maakt men wiet.

Hoe maakt men Hasj
Hasj wordt gemaakt door delen van de cannabisplant te verzamelen. Deze worden dan gemixt, gezeefd en geperst tot er een stevige blok ontstaat. Bij het zeven wordt de hars gescheiden van de bloemen en de bladeren. Hasj kan je maken van de bloemtoppen maar ook van de bladeren of van het knipafval wat ontstaat bij het knippen van de wiet. Doordat het residu wordt gezeefd ontstaat er olie rijke hars wat hasj genoemd wordt.

 

Wat is het verschil in effect tussen Hasj en Wiet.
De effecten van hasj en wiet verschillen per persoon ook kan de manier van roken, puur of met tabak verschillen en als laatste kunnen ook de verschillende soorten wiet planten (indica of sativa) een verschillend effect hebben.

Ondanks deze verschillen kunnen we over het algemeen zeggen dat hasj een hoger THC gehalte heeft en daardoor een zwaarder effect heeft. Ook wordt vaak gezegd dat men van hasj meer stoned wordt. Ook heeft hasj vaak een hoger cannabidiol gehalte dit zorg ervoor dat de werking van THC afgeremd wordt waardoor het effect meer als stoned wordt omschreven.

Naast de concentratie van THC en CBD spelen ook de eigen verwachtingen, ervaringen, gemoedstoestand en de omstandigheden waarin gebruikt wordt een rol in de manier waarop men de effecten van hasj en wiet ervaart.

Waar wordt hasj van gemaakt?

Hasj kan gemaakt worden van alle delen van de cannabis plant die trichomen bevatten. De bloemen of toppen maar ook de meeste bladeren bevatten trichomen. De bladeren zonder zijn dus niet geschikt voor het maken van hasj. Bladeren die vlak rond te toppen zitten bevatten vaak de meeste trichomen.

Reageer
Vorige «
Volgende »

Sponsor

Laaste berichten

Aanbieding!

Facebook