15 Adembenemende voordelen van Hennepeiwitten

Hennep zit niet alleen boordevol met gezondheidsvoordelen, het is ook nog eens milieuvriendelijk, het kan worden geteeld zonder gebruik van pesticiden en neemt tevens koolstofdioxide op. Wist u dat hennep een van de beste bronnen uit de natuur is voor plantaardige eiwitten? vergeet ook niet de vele voordelen van hennepzaadolie.

Eiwitpoeder van hennep wordt gemaakt door de zaden van de hennepplant te malen en zit vol met essentiële vetten en vitamines. In werkelijkheid bevat hennepeiwit alle 20 aminozuren, inclusief alle 9 essentiële aminozuren.

In tegenstelling tot eiwitten van planten, is hennep een bron van hoge kwaliteit voor aminozuren. Dat is de reden waarom hennep wordt gezien als een “compleet” plantaardig eiwit. Daarnaast voeden hennepzaden het lichaam met vezels en vitaminen.

Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel de volgende 15 ongelooflijke voordelen van hennepeiwit.

#1) Geeft een boost aan het immuunsysteem
Het consumeren van hennepeiwit is een simpele doch zeer effectieve manier om het lichaam te voorzien van een voedzame stimulans.

Hennepzaden bevatten de bolvormige eiwitten edestine en albumine. Waarom is dat belangrijk? Enzymen, antilichamen, hormonen, and fibrinogeen zijn allemaal gemaakt van bolvormige eiwitten.

Daarnaast zijn edestine en albumine ook onderdeel van de vloeistof in een deel van het plasma van het bloed. Daarom zijn deze eiwitten essentieel voor het onderhouden van een gezond immuunsysteem.

#2) Verhoogt energieniveau
U voelt zich slaperig? Wat zegt u ervan om u dagelijkse dosis aan cafeïne te vervangen voor hennepeitwit?

Hennepeiwit bevat alle essentiële vetzuren. Als vetzuren worden ingenomen, produceren ze twee keer zoveel energie als carbohydraten. Daarnaast hebben eiwitten meer tijd nodig om te worden afgebroken in het lichaam. Hierdoor wordt energie langzamer vrijgegeven.

Hennep zorgt dus niet alleen voor een hoger energieniveau, maar het houdt energie ook op peil gedurende de dag.

#3) Vermindert ontsteking
Wist u dat hennep een ideale verhouding van vetzuren en andere voedingsstoffen heeft om ontstekingen te verminderen?

Een onderzoek gepubliceerd in het Journal of Arthritis and Rheumatism liet zien dat het innemen van GLA-eitwit (gamma-linoleenzuur) in hennep de klachten van artritis deed afnemen met 20%.

GLA beperkt in wezen chronische ontsteking door het beïnvloeden van het vermogen van het lichaam om ontstekingsbevorderende moleculen aan te maken.

#4) Versterkt het haar
Hennepeiwit zit vol met omega 3 vetzuren, omega 6 vetzuren en omega 9 vetzuren. Deze superhoge concentratie van gezonde vetten draagt bij aan een gezonde haargroei.

Daarnaast voegen omega 3 vetzuren glans en kleur toe aan het haar. Sommige onderzoeken suggereren zelfs dat omega 3 vetzuren helpen om verlies van haar ongedaan te maken. Omega 3, 6 en 9 vetzuren dragen bij aan haargroei en -verdikking.

#5) Verbetert stofwisseling
Conventionele eiwitpoeders zoals wei zitten vol met dierlijke producten zoals lactose.

Hoewel veel eitwitproducenten beweren dat hun producten minimale hoeveelheden lactose bevatten, kan zelfs een kleine hoeveelheid leiden tot een kettingreactie, in het bijzonder bij mensen met een lactose-intolerantie. Daarom kunnen sommige mensen een opgeblazen gevoel, winderigheid of andere interne ongemakken krijgen van de consumptie van lactose.

Hennepzaden, daarentegen, helpen de stofwisseling. Dankzij de hoge concentratie van oplosbare vezel, zorgt hennepeiwit ervoor dat het spijsverteringskanaal goed functioneert.

#6) Repareert spieren
Hennepzaadproducten hebben een eiwitkwaliteit die gelijk aan of zelfs beter is dan bepaalde granen en noten. Als het aankomt op het herstellen van spierweefsel gaan bodybuilders en atleten voor eiwitpoeders. Uiteindelijk is eiwit de sleutel tot gezonde spiergroei.

Wat veel mensen echter niet beseffen is dat hennep een volledige eiwitbron is. Het bevat alle essentiële aminozuren waardoor hennepeiwit helpt bij herstel van weefsel.

Als plantaardig eiwit voedt hennep het lichaam met voldoende eiwit, maar is tevens hypoallergeen en geschikt voor mensen die gevoelig zijn voor soja, gluten, ei of zuivel.

#7) Verzorgt hoofdhuid
Heb je last van een droge, jeukerige of geïrriteerde hoofdhuid? Hennepeiwit verzorgt de hoofdhuid op een natuurlijke manier. Omdat hennepzaden zowel vitamine E als een hoge concentratie van essentiële vetzuren bevat, is hennep geweldig voor het verzorgen van de hoofdhuid. Het eiwit kan zowel in tablet- als poedervorm worden geconsumeerd.

#8) Strijd tegen hartziekten
Hartziekten is doodsoorzaak nummer één wereldwijd. En hennepeiwit heeft laten zien dat het risico op hartziekten vermindert.

Hennep zit vol met vezel, gezonde vetten en een groot aantal vitale voedingsstoffen.

Daarnaast bevat hennepeiwit ook grote hoeveelheden van het aminozuur arginine. Arginine wordt gebruikt voor de productie van stikstofoxide. Stikstofoxide is een gasvormige stof in het lichaam die ervoor zorgt dat de bloedvaten van het lichaam zich verwijden. Dit leidt op zijn beurt tot een lagere bloeddruk, waardoor het risico op hartziekten afneemt.

#9) Bouwt spiermassa op
Hennepeiwit wordt beschouwd als een van de superfoods die de natuur rijk is. Hennep biedt niet alleen een volledig profiel aan aminozuren, het bevat ook alle aminozuren voor opbouw van spiermassa, zoals BCAA (vertakte keten aminozuren).

BCAA verhoogt de snelheid van synthese van spiereiwit, terwijl tegelijkertijd het verlies van spierweefsel wordt voorkomen. Daarnaast bevat hennep ook globuline, albumine en edestine, twee van de meest veel voorkomende eiwitten in het menselijk lichaam.

BCAA’s ondersteunen het vermogen van het lichaam om te herstellen na training.

#10) Remt gevoel van honger
Weerstand bieden aan de drang om er even op uit te gaan voor een avondsnack kan soms erg lastig zijn. Hennep kan hier een uitkomst zijn, het remt het gevoel van honger en geeft een vol gevoel voor een lange tijd.

Het geheim? Hennep bevat veel vezels. Vezel draagt niet alleen bij aan een gezonde spijsvertering, maar het zorgt ook voor een vol gevoel. Koop nu je hennepeiwit bij onze sponsor Dutch-Headshop

Daarnaast heeft vezel laten zien dat het gevoel van honger vermindert en gewichtsverlies in stand houdt. Aan de hoge concentraties vezels in de hennepplant worden ook eigenschappen als het voorkomen van chronische ziekten zoals diabetes, hartziekten en zelfs kanker toegeschreven.

#11) Helpt bij eczeem
Wist u dat hennep ongelooflijk effectief is voor het tegengaan van droogheid en irritatie die verband houdt met eczeem.

De met essentiële vetzuren volgepropte hennepeiwitten functioneren als een interne bevochtiger. Om die reden helpt hennepeiwit tegen een droge en gebarsten huid door het verminderen van irritatie.

Een in Finland uitgevoerde studie gepubliceerd in het “Journal of Dermatological Treatment” vond opvallend gereduceerde droogte en irritatie bij eczeempatiënten gedurende een periode van 20 weken.

#12) Verminderd risico op Osteoporose

Osteoporose is een verlammende aandoening die wordt gekenmerkt door een afname van de botsterkte. Meer dan 75 miljoen mensen leiden aan osteoporose in Europa, de Verenigde Staten en Japan. Veel mensen ontdekken pas na jaren dat ze deze aandoening hebben ontwikkeld, op het moment dat ze een bot breken of kneuzen.

Er is een groot aantal factoren dat het begin van osteoporose kan beïnvloeden. Onderzoek wijst er echter op dat mensen met een gebrek aan essentiële aminozuren (in het bijzonder GLA en EPA) een grotere kans hebben op botverlies vergeleken met mensen met normale niveaus.

Nogmaals, hennepeiwit zit boordevol met deze essentiële vetzuren. Een studie onder vrouwen van boven de 65 die GLA en EPA innamen gedurende een periode van drie jaar, hadden minder botverlies dan zij die het placebo innamen. Bij veel vrouwen trad zelfs een toename in botdichtheid op.

#13) Reinigt de dikke darm
Hennep wordt eenvoudig opgenomen door het lichaam dankzij de hoge concentratie vezels. Met oplosbare en oplosbare vezels zorgt hennepeiwit voor natuurlijke reiniging van de dikke darm.

In feite kan hennepeiwit constipatie verminderen en schadelijke stoffen uit het lichaam verwijderen. De voordelen houden hier niet op. Naast het beschermen van de darm, verlaagt de hoge concentratie aan vezel in hennep ook het risico op het ontwikkelen van diarree of aambeien.

Het is waarschijnlijk overbodig te zeggen dat het geen kwaad kan een beetje hennepeiwit aan je ochtend-shake toe te voegen. Het zal op zijn minst je darm in goede conditie houden.

#14) Verhoogt de stofwisseling
Wist u dat zonder de juiste inname van eiwitten het ontzetten moeilijk is om gewicht te verliezen? Inname van eiwit is vitaal voor uw gezondheid. Het aanhouden van gezonde hoeveelheden eiwitten verhoogt de stofwisseling en het vermogen tot het verbranden van vetten. Het eiwitrijke henneppoeder voorkomt eiwittekort.

#15) Reguleert het cholesterolniveau
Als u uw cholesterolniveau moet reguleren of verlagen, is hennep eiwitpoeder een fantastisch middel. Hennepzaden zitten vol met gezonde vetten die onze lichamen niet aanmaken.

De essentiële vetzuren in hennep zorgen voor verlaagde hoeveelheden van ongezonde vetten. Tevens verminderen ze de opbouw van plaque in de slagaders. Het eenvoudig aan drankjes of maaltijden toe te voegen hennepeiwit kan bijdragen aan gezonden cholesterolniveaus voor een optimale gezondheid.

Deel op: