Eenvoudig Hasj Brownies Recept

Zeg nou zelf: brownies zijn toch veel lekkerder dan een droog stukje cake? Als je deze mening met ons deelt, wil je natuurlijk eerder knetterstoned worden van een hasj brownie dan van een plakje spacecake. Dat komt mooi uit, want op deze pagina gaan we je haarfijn uitleggen hoe je zelf de beste en sterkste space brownies kunt maken. Een eenvoudig hasj brownies recept met een mix én eentje met hasj boter!


Hasj Brownies Recept

Hasj brownies worden ook wel space brownies genoemd. Het lijkt verdomd veel op spacecake. Je vervangt eigenlijk alleen de wiet voor de hasj en de cakemix voor de browniemix. Tenminste, als je het meest eenvoudige hasj brownies recept volgt. Wil je alle ingrediënten zelf samenstellen en hasj brownies maken met hasj boter? Dan moet je iets meer aanpassingen doen ten opzichte van het spacecake recept. Maar wees gerust: het is allemaal super eenvoudig. En wist je dat je ook wiet brownies kunt maken?

In dit artikel vind je twee hasj brownies recepten. Een eenvoudig recept waarbij je gebruik maakt van een standaard browniemix. En een recept waarbij we zelf het space brownies beslag gaan maken inclusief hasj boter. Het voordeel van het recept met hasj boter is dat je de smaak van de hasj minder proeft. Voor ieder recept heb je ongeveer 3 gram hasj nodig. Dit is genoeg voor 4 tot 10 personen. Afhankelijk van hoe stoned je wilt worden en waar je grenzen liggen. Alvast een tip: neem zo’n brownie niet met een korreltje zout. Je kunt er tot wel 10 uur lang knetterstoned van worden.

Hoeveel wiet heb je eigenlijk nodig voor een hasj brownies maken? Pak onze Spacecake Calculator erbij! Altijd de gewenste effecten en geen overdosis wiet. Of je nu een hasj brownies recept voor je hebt liggen, wiet gummies of andere edibles zoals een spacecake.

Met welke Ingrediënten maak je Hasj Brownies?

Voor hasj brownies maken heb je, naast een oven, nog een aantal ingrediënten nodig. Beslis eerst welk hasj brownies recept je gaat volgen en haal dan de volgende ingrediënten in huis.

Eenvoudig recept:

 • 1 pak brownies bakmix (bakvorm meestal inbegrepen)
 • Een grote beslagkom
 • 50 gram boter of margarine
 • 100 ml water
 • 3 gram hasj
 • (Optioneel): stukjes mars, twix, caramel of noten
 • Bakvorm niet inbegrepen? Regel er zelf één!

Recept met hasj boter:

 • Bakvorm
 • 2 pannetjes
 • Een grote beslagkom
 • 150 gram boter of margarine
 • 2 eieren
 • 150 gram suiker
 • 150 gram bloem
 • Bakpoeder & Zout
 • 200 gram pure chocolade (tip: chocolade chips smelten beter)
 • 3 gram hasj
 • (Optioneel): stukjes mars, twix, caramel of noten

Wil je wiet brownies maken? Gebruik dan wiet in plaats van hasj. En pak er een keukenzeef bij. Lees meer over wiet brownies onderaan dit artikel.

space brownies

Hasj Brownies Maken op Twee Manieren

Iedereen kan hasj brownies maken. Het is nog makkelijker dan spacecake. Dat komt omdat je spacecake maakt met wietboter. Nadat je de wiet mengt met boter moet je het plantmateriaal eruit filteren en de boter laten uitharden. Bij hasj brownies maken is dat niet nodig. Wanneer je hasj boter maakt, lost de hasjiesj nagenoeg helemaal op. Je hoeft dus niets uit de boter te filteren. Handig, he? Hieronder vind je twee hasj brownies recepten. Volg de instructies stap voor stap.

Eenvoudig Hasj Brownies Recept (Met de Mix)

 • Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius. Belangrijk: gebruik geen hogere temperaturen om te voorkomen dat de THC vervliegt. Doe je dit wel? Dan is de kans groot dat je niets van de space brownies zult voelen.
 • Zorg dat de boter op kamertemperatuur is. Maak het niet té warm.
 • Pak een kom. Mix of roer de boter tot een crème. Voeg daarna de browniemix uit de verpakking én 100 ml water toe. Meng alles goed door elkaar.
 • Brokkel nu de hasj in hele kleine stukjes (zo klein mogelijk). Gooi de hasj vervolgens bij het beslag en mix het geheel helemaal glad.
 • Voeg eventueel karamel, noten of kleine stukjes mars / twix toe en roer het er kort doorheen.
 • Pak de bakvorm uit de verpakking en druk wanneer nodig de randen naar beneden. Verdeel al het beslag gelijkmatig over de bakvorm en zet het in de oven. Kijk goed of de temperatuur niet boven de 170 graden Celsius uitkomt. Staat hij goed? Bak de hasj brownies in ongeveer 45 minuten gaar.
 • De brownies zijn klaar als de bovenkant er glanzend uitziet en de binnenkant licht vochtig is. Laat de space brownies even afkoelen en snijd ze in stukken. Klaar!

Hasj Brownies Recept met Hasj boter

Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius. Belangrijk: gebruik geen hogere temperaturen om te voorkomen dat de THC vervliegt. Doe je dit wel? Dan is de kans groot dat je niets van de space brownies zult voelen.

 • Zet een pan op met kokend water en zet er een kleiner pannetje in (au bain marie). Zorg dat het water niet te hard kookt om te voorkomen dat er water in het bovenste pannetje komt.
 • Brokkel nu de hasj in hele kleine stukjes (zo klein mogelijk).
 • Doe de boter, chocolade en hasj in het bovenste pannetje en laat het smelten. Roer voortdurend door het pannetje. Zorg dat het pannetje niet té heet wordt en wacht tot de hasj helemaal is opgelost.
 • Haal het pannetje van het vuur en laat het afkoelen totdat het niet meer heet is. Je kunt het in de koelkast zetten om het proces te versnellen.
 • Pak een grote beslagkom. Doe de chocolade- en hasj boter erin en voeg de eieren en het suiker toe. Mix het geheel goed door.
 • Voeg nu het meel toe en naar smaak de zout het en bakpoeder (een snufje is vaak al voldoende). Voeg eventueel ook stukjes karamel, noten of kleine stukjes mars / twix toe en roer het er kort doorheen.
 • Giet het beslag in een bakvorm. Check de temperatuur van de oven. Zet de bakvorm in het midden van de oven en bak de space brownies in ongeveer 40 minuten gaar.
 • Snijd de hasj brownies in ongeveer 9 stukken. Dit zijn mooie porties.

Een tip: hasj brownies smaken ontzettend goed in combinatie met een kopje Hasj Melk of Chocolademelk. Bekijk het recept!

hash brownies beslag

Beslag van hasj brownies

Het Hasj Brownies Effect 

Zie je wel! Hasj brownies maken is hartstikke makkelijk. Nu je weet hoe je ze moeten maken, is het tijd om je wat te vertellen over het effect van hasj brownies. 

Wiet of hasj eten geeft een heel ander effect dan wanneer je het rookt. Het effect is vaak heftiger en het duurt veel langer. We willen iedereen adviseren om slechts één stukje hasj brownie te eten en het vooral niet met alcohol te combineren. Wacht in ieder geval tot het effect inwerkt voordat je meer neemt. Je zult merken dat een ander stukje niet nodig is. Zelfs voor de ervaren stoner. Het kan trouwens tot wel twee uur duren voordat je effect van hasj brownies voelt. Denk dus niet na een half uurtje: “Ik voel niks dus ik neem er nog één.” Als je teveel neemt en je voelt je daarna slecht, duurt het heel lang voordat het over is. Houd het bij één stuk!

Het effect van hasj brownies kan 4 tot 10 uur duren. Je voelt je ontzettend stoned en een lachkick ligt op de loer. Ga een leuke film kijken of doe spelletjes met vrienden. Dat wordt gegarandeerd geweldig. Op het internet lees je berichten van mensen die zeggen dat ze gaan hallucineren van space brownies. Dat is een onmogelijk. Wil je meer weten over het hasj brownies effect? Lees dan deze blog. Hier leggen we de verschillen tussen wiet of hasj roken en eten haarfijn uit.

Slecht Gaan op Space Brownies

Voel je je niet lekker na het eten van spacecake of hasj brownies? Bedenk dan dat er niets fout kan gaan. Vraag een vriend om hulp en ga naar een rustige omgeving. Neem iets te drinken. Zoete drankjes, suikerwater of fruit werkt goed tegen slecht gaan op space brownies of spacecake. Laat het effect rustig bezinken en wees je ervan bewust dat het vanzelf weer over gaat. Je kunt ook een paar goeie druppels CBD olie nemen om het effect van de THC wat te verminderen. Geen paniek!

Hasj Brownies Bewaren

Waarschijnlijk heb je nog een paar hasj brownies over na het bakken. Je kunt ze tot een week in de koelkast bewaren. In de vriezer kun je ze tot een half jaar bewaren. Daarvan verliezen ze niet aan kracht. Let er wel op dat je ze niet opwarmt in de oven of magnetron, maar langzaam op kamertemperatuur laat komen. Nogmaals, anders vervliegt de THC.

Spacecake of Wiet Brownies Maken

Je kunt in plaats van hasj brownies ook wiet brownies maken. Het verschil ligt voor de hand: je gebruikt wiet in plaats van hasj. Je kunt wiet brownies maken door de wiet gelijk door het beslag heen te gooien, maar dit komt de smaak niet ten goede. Je kunt het beste wiet brownies maken met wietboter. Hoe je dat doet lees je in dit uitgebreide artikel.

Deel op: