Denver Neemt voorsprong op Decriminaliseren Paddo’s

In mei van dit jaar werd positief gestemd op het decriminaliseren van bezit en gebruik van paddo’s in de Amerikaanse stad Denver. Het is een stap in de richting van volledige legalisatie, maar voor nu vallen magic mushrooms onder een soort gedoogbeleid.


Denver, de hoofdstad van de liberale Staat Colorado, heeft met een meerderheid besloten om zowel het bezit als het gebruik van paddo’s te decriminaliseren. Dat houdt in dat voor iedereen die 21 jaar of ouder is, “vervolging de laagste prioriteit krijgt”, aldus het wetsvoorstel.

Niet legaal, ook niet Verboden

Psilocybine, de werkzame stof in paddo’s en magic truffels, wordt niet gelegaliseerd. Ook worden paddenstoelen niet verkocht bij dispensaries. De wijziging houdt in dat politie en openbare aanklagers niet tot vervolging over zullen gaan bij bezit en gebruik door personen boven de 21 jaar. Denver zal een groep opzetten die alle kanttekeningen in kaart brengt om de wijziging in goede banen te leiden.

paddo kweekset

Op het Nippertje

Een meerderheid van 50,6% stemde voor het voorstel. Vanzelfsprekend houdt dat in dat niet iedereen in Denver het eens is met het feit dat het (medicinaal) gebruik van paddo’s door de beugel kan. Toch staat Colorado bekend om zijn progressieve houding ten aanzien van softdrugs. De Staat was de eerste in de V.S. die recreatief gebruik van cannabis goedkeurde.

Waar Paddo’s bij kunnen Helpen

Voor velen is de wijziging in de Wet groot nieuws. Een minderheid die tegen hadden gestemd, spraken zorgen uit over het recreatief gebruik van de hallucinogene paddenstoelen. Toch is de reden dat gebruik en bezit plotseling oke is, niet de recreatieve eigenschap. Campagnevoerder Kevin Matthews wijst op de krachtige effecten tegen depressie. “Hoewel het niet iets is dat je iedere dag moet nemen, hebben (paddo’s en magic truffels, red.) wel degelijk langdurige positieve effecten die weken, soms zelfs maanden aan kunnen houden”, verklaart Matthews.

Reden voor de campagne voor paddo’s is het medicinale gebruik. Uit onderzoek blijkt dat Paddo’s en Magic Truffels:

Volgens de campagne wegen de voordelen van het gebruik van paddo’s niet op tegen de aanvaardbare en lage risico’s. Wegens de directe opbouw van tolerantie zijn paddo’s en magic truffels niet lichamelijk verslavend. Ook de psychologische kans op verslaving is gering. Paddo’s laten je kleuren en geometrische patronen zien, maar ook confronterende emotionele beelden. Deze hebben nu eenmaal een periode van verwerking nodig, waardoor je niet snel nog een paar gram paddenstoelen zal eten.

Paddo's Denver Legaal

In 2018 heeft de Johns Hopkins Universiteit aangegeven dat psilocybine verwijdert dient te worden van de lijst van verboden middelen.

Zelf Paddo’s kweken in Nederland

In ons land is het kweken van paddo’s niet illegaal. Het bezit en het gebruik ervan wel. Magic Truffels, die net als paddo’s ook psilocybine en psilocine bevatten, vallen niet onder het verbod op paddo’s uit 2008. Paddo kweeksets en verse magic truffels zijn te koop bij de betere online smartshop.

Deel op: