Dit zijn de Resultaten uit Onderzoeken naar Microdosing

Microdosing is het nieuwe koffiedrinken. Tenminste als je de tech-sector in Californië moet geloven. Is er bewijs voor claims als extra creativiteit, focus en een mystiek gevoel van verbondenheid na een piepklein beetje psychedelica slikken?


Werkt Microdosing wel?

In mei 2019 publiceerde Elsevier een onderzoek naar het gedrag en de subjectieve effecten van LSD microdosing op 20 gezonde vrijwilligers. Interessant is dat doseringen van 13 en 26 microgram (miljoenste van een gram) meetbare subjectieve en fysiologische effecten hadden ten opzichte van een placebo. Zo verhoogde het synthetische middel de bloeddruk, maar niet de lichaamstemperatuur of de hartslag. De deelnemers gaven aan meer energie en minder angst te ervaren en toegenomen gevoelens van gelukzaligheid en verbondenheid.

Zelf aan de gang met Microdosing? Bekijk de vele mogelijkheden!

Menigte

Een ander, systematisch onderzoek uit 2018 naar het microdosen van diverse psychedelica, vroeg 1181 vrijwilligers een vragenlijst in te vullen alvorens stoffen in te nemen zoals LSD, psilocybine, mescaline (peyote en san pedro cactussen) en een enkeling ook LSA zaden. Na afloop werden dezelfde vragen nogmaals gesteld om te achterhalen wat de gemene deler was van deze psychedelische middeltjes. In de vragen werd er vastgesteld of de vrijwilligers een verwachting hadden van de effecten.

Op zoek naar Microdosing in België? Bekijk de Belgische website van Dutch-Headshop voor een groot aanbod.

Microdosing effecten

Het blijkt dat men wel degelijk effecten ervaart, maar verrassend genoeg is het niet de creativiteit die een enorme stijgende lijn laat zien. Het zijn vooral zaken als gelukzaligheid, minder stress en een verhoogde focus die naar voren komen uit het onderzoek. Ook het gevoel dat zaken minder moeite kosten is interessant.

Conclusie: hoewel de resultaten boeiend zijn en er een aantoonbaar verschil ten gunste van microdosing is ten opzichte van placebo’s, is er meer onderzoek nodig. Vooral naar de effecten op de lange termijn.

Starten met microdosing? Het begint met het afwegen. Pak deze super nauwkeurige weegschaal erbij om jouw spulletjes af te wegen!

Bronnen:

“Acute subjective and behavioral effects of microdoses of LSD in healthy human volunteers” beschikbaar: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S000632231931409X

“A systematic study of microdosing psychedelics” beschikbaar: https://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0211023

Deel op: