De Beste Magic Truffels Dosering

Ben je naast een wietje niet vies van een portie Magic Truffels of wil je het een keer proberen? Zoek dan eerst even uit wat voor jou de beste truffels dosering is. Want neem je te weinig? Dan is de kans groot dat je er weinig van voelt. Maar neem je te veel? Dan ligt een bad trip op de loer. Daarom gaan we samen op zoek naar de beste truffels dosering voor jou!


Waarom Truffels Dosering Bepalen?

Magic Truffels zijn psychedelische drugs met een hallucinerende en bewustzijnsveranderende werking. De schimmels bevatten de werkzame stoffen psilocine en psilocybine. Afhankelijk van de dosis kun je er licht op trippen of helemaal out of this world gaan. Een lichte trip kunnen je nieuwe inzichten en vooral een fijn gevoel geven. Bij een zware trip kan je bewustzijn sterk veranderen. Kleuren en geluiden ervaar je intenser, je ziet overal patronen, je gedachten veranderen en je kunt zelf gaan hallucineren. Bij een te hoge dosis kun je te diep in de trip raken en daardoor in een bad trip verzeild raken. Dat is beslist geen een leuke ervaring! Daarom is het belangrijk dat je de juist truffels dosering kiest.

Magic Truffels Soorten

Er zijn heel veel magic truffels soorten. Ze bevatten allemaal een andere hoeveelheid werkzame stoffen. Neem bijvoorbeeld de Psilocybe Tampanensis, een van de magic truffels soorten voor beginners. Ze bevatten een relatief lage hoeveelheid psilocine en psilocybine. Dat wil niet zeggen dat je er niet flink van kunt trippen. Je hebt er alleen meer van nodig.

Aan de andere kant van het spectrum heb je Odin’s Jewels, een van de sterkste magic truffels soorten die verkrijgbaar zijn in smartshops. Van een relatief lage dosis kun je al in een flinke trip belanden. Bij dit soort magic truffels soorten is het dus extra belangrijk dat je een goede dosering zoekt. Tussen de Tampanensis en de Odin’s Jewels zijn nog veel meer varianten te vinden. Magic truffels zijn in Nederland legaal verkrijgbaar voor meerderjarigen. Zolang je er verantwoord mee omgaat en je de juiste dosering kiest, zijn de tripmiddelen 100% veilig. Zelfs in sommige Amerikaanse Staten zijn truffels legaal verkrijgbaar.

Verschillende magic truffels soorten uitgestald in de vitrine van een smartshop

Verschillende magic truffels soorten uitgestald in de vitrine van een smartshop

Beste Magic Truffels Dosering Berekenen

Als je een plezierige ervaring wilt na het nemen van magic truffels wordt het sterk aangeraden om de juiste dosering tot je te nemen. Gelukkig is er een handige Paddo’s & Truffels Dosering Calculator die precies voor je uitrekent hoeveel truffels jij nodig hebt. De calculator houdt rekening met een aantal factoren:

  • Lichaamsgewicht: een van de belangrijkste factoren voor het bepalen van welke dosering dat ook. Vaak geldt de regel: hoe zwaarder je bent, hoe groter de ideale truffels dosering. Weeg je bijvoorbeeld 100 kilo? Dan heb je meer magic truffels nodig dan iemand van 80 kilo. In de praktijk blijkt dat het niet altijd aan het lichaamsgewicht ligt. Daarover zometeen meer.
  • Magic truffels of paddo’s: bij de calculator zal je zien dan je ook kunt kiezen voor paddo’s. Dat komt omdat magic truffels en paddo’s precies dezelfde werkzame stoffen bevatten. Paddo’s in gedroogde vorm zijn echter wat sterker dan truffels. Kies dus het soort tripmiddel dat je wilt gebruiken om de juiste dosering te berekenen.
  • Paddo en magic truffels soorten: zoals eerder besproken verschilt de potentie van de magic truffel of paddo per soort. Bij de uitgebreide Paddo’s & Truffels Dosering Calculator kun je daarom aankruisen welke soort je wilt gaan nemen. Dit maakt de dosering alleen maar nauwkeuriger en de trip plezieriger.
  • Vers of droog: zowel magic truffels als paddo’s kun je vers eten (vochtig) of eerst laten drogen. Paddo’s worden doorgaans gedroogd, terwijl magic truffels meestal vers worden genuttigd. Wanneer je magic truffels koopt krijg je ze namelijk vaccuum verpakt in een doosje of zakje. Hoe dan ook: vink in de calculator aan wat bij jou van toepassing is.
  • Het gewenste effect: misschien wel de belangrijkste factor. Wil je eerst eens een lichte trip proberen? Of ga je gelijk voor een hoge of heroïsche dosis? Beginners raden we aan om eerst een lichte of normale dosis nemen. Zo kom je op een rustige manier te weten hoe je lichaam reageert op truffels of paddo’s. Ben je bekend met de psychedelische drugs? Ga dan een stapje hoger!

Set & Setting

Niet alleen de bovenstaande factoren beïnvloeden je trip. Ook de zogenaamde set en setting. De set is de gemoedstoestand waarin jij je begeeft op het moment van de trip. Ook hoe je verder met de trip omgaat speelt mee. Als je gezond bent, geen narigheid aan je hoofd hebt en gedachten op orde hebt. Dan is de set goed en kun je lekker gaan trippen. Heb je echter veel aan je hoofd, ben je moe of ziek en ben je bang voor een bad trip? Dan is de set niet goed en beleef je een minder leuke trip. Houd hierbij ook rekening met eten. Neem twee tot drie uur voordat je truffels inneemt geen maaltijd of (zoete) snacks). Die zorgen er namelijk voor dat de tripknolletjes minder goed hun werk kunnen doen.

De setting is de omgeving waar je gaat trippen en de mensen met wie je bent. Zorg dat je er comfortabel bij zit, dat je alles binnen handbereik hebt en dat je mensen om je heen hebt waar je je fijn bij voelt. Dan kan de trip haast niet slecht verlopen. Zit je echter in een donkere, grauwe en koude kamer op een houten kruk met mensen die je niet kent? Heb je geen uitweg als je wel in een bad trip komt? Dan is de setting verkeerd en heb je een grotere kans op een bad trip. Meer tips voor veilig trippen vind je in deze blog.

Deel op: