6 Manieren om de Corona Lockdown écht Leuk te Maken

Ja, ook wij gaan het over het corona virus hebben. Maar wel net even anders dan die doemdenkerij van de mainstream. Stel, we mogen een tijd niet zomaar de deur uit? Wat ga je doen met je tijd binnenshuis? Nou, wij hebben wel wat leuke, drugs-gerelateerde bezigheden voor de corona lockdown!


Doemporno of niet: houd je gewoon aan de voorschriften en adviezen die de knappe koppen van het RIVM ons vertellen. Er zijn wel degelijk mensen die de ziekte CoVid-19 beslist niet moeten krijgen en je kunt ze besmetten met een enkele onzorgvuldige handeling. Cool? Dan gaan we het nu over leuke dingen hebben.

1. Wiet Kweken voor Gevorderden

Nu je thuis werkt en je waarschijnlijk veel minder reistijd hebt, kun je die extra tijd misschien wel gebruiken om een mooi plantje te kweken. Probeer je plantje eens met geavanceerde kweektechnieken als ScrOG of LST te laten groeien. Met de Screen of Green (ScrOG) techniek gebruik je een netje, gaas of hekwerkje dat je boven de plant hangt om je wietplant meer in de breedte te forceren. Met LST probeer je hetzelfde te doen door de takken tijdens de groei vast te binden aan de pot of stokjes in de grond. Check onze blogartikelen voor alle ins- en outs over deze kweektechnieken:

Wiet Bonsai
Of wat dacht je van een wiet bonsai kweken? Daar heb je écht een engelengeduld voor nodig, maar je kunt er een prachtige (eenjarige) boom van maken.

2. Eigen Gekweekte Wiet Hamsteren

Heb je die foto’s en filmpjes voorbij zien komen waarbij er enorme rijen voor de coffeeshops staan? De vechtpartijen voor een rol toiletpapier zijn er niks bij. Gelukkig gaat het er bij de coffeeshop gemoedelijker aan toe tijdens Corona.

Voorraadje aanleggen

Een veel beter idee is dus om zelf een voorraadje aan te leggen door zelf te kweken tijdens deze corona lockdown. Maak gebruik van de technieken die we hierboven vertelden of neem speciale wietzaadjes. Kies bijvoorbeeld voor kort bloeiende autoflower wietzaadjes of de nieuwe rage: fast flower. Dat zijn niet-autoflower zaadjes die maar 6 à 7 weekjes nodig hebben om af te bloeien. Die hebben een zeer respectabele opbrengst. Zo kun je met een klein kweekkastje of zelfs buiten meerdere oogsten per jaar kweken en kilo’s voor jezelf kweken. Zo kun je voorlopig blijven genieten van je favoriete wietje en hoef je niet in de rij te staan.

3. Rosin Dabs Maken

Als je wat over hebt of het gewoon erg leuk vind om iets met je wiet of je knipafval te doen, kun je altijd proberen om dabs te maken. Rosin is een van de soorten wiet extracten niet moeilijk is om te maken. Als je natuurlijk weet wat je moet doen en wat je nodig hebt. Voor een uitgebreide cursus rosin dabs maken verwijzen we je naar Dutch-Headshop.

BHO

4. Spacecake Bakken

Edibles zijn in Amerika de geijkte manier om knetterstoned te worden. En welke eetbare wiet is er nu bekender dan de ouderwetse spacecake? Lees hier het recept of ga met je tijd mee en bak een 100% plantaardige spacecake met dit recept. Werkt net zo goed.

Let op dat het effect van het eten van een spacecake langer op zich kan laten wachten dan wanneer je wiet rookt of vaped. Neem binnen anderhalf uur na inname niet nog een stukje, maar wacht geduldig.

5. Kweek eens Paddo’s

Om een domme reden is het zelf kweken van paddo’s niet illegaal. Dus waarom zou je dat niet een keer proberen? Met een kant en klare kweekset heb je binnen een week of drie een prachtige bos psilocybe paddenstoelen. Je kunt zelfs kiezen uit verschillende soorten. Neem de relatief tamme Mexicana, de transcendentale McKennaii of iets ertussenin.

Je hebt geen groene vingers nodig om paddo’s te kweken, maar wel hele schone. Paddenstoelen zijn namelijk tere wezentjes die niet uit de grond komen als ze besmet zijn met een beetje bacteriën. En aangezien je toch al desinfecterende spullen, handschoentjes en mondkapjes hebt (toch?), kun je ze net zo goed gebruiken om iets leuks te doen.

paddo's golden teacher

6. Kleuren of Schilderen onder Invloed tijdens Corona Lockdown

Als je je verveelt door ieder weekend maar binnen te zitten, kun je ook eens flink los gaan met je oogst en een paar vellen papier en viltstiften neer te leggen. Wiet en eerder genoemde paddo’s al helemaal, wakkeren je creativiteit aan. Kijk eens waar toe je (wel) in staat bent onder invloed. Het zal je verbazen als je weer nuchter bent en je kunstwerk later terug ziet. Niet oordelen of analyseren, gewoon een stift of een kwast pakken en gaan met die banaan.

Creatieve wiet toppers:

Kant en klare Magic Truffels (bevatten net als paddo’s ook psilocybine):

psychedelisch schilderij

Met deze dingetjes kun je je voorlopig vermaken. Weersta alleen de verleiding om uit je voorraad softdrugs een slaatje te slaan. Dat is hartstikke verboden. Houd het lekker voor jezelf.

Deel op: