Zeus Smite Wiet Vaporizer Review

Na het succes van de Zeus Arc GT is nu ook zijn kleinere broertje gearriveerd in Nederland: de Zeus Smite Vaporizer. Een stukje Duitse degelijkheid dat (helaas) tot voorheen alleen beschikbaar was in de VS. Maar dankzij Dutch-Headshop is hij nu ook in Nederland verkrijgbaar en konden wij hem eindelijk testen. De wiet vaporizer, die onder de magische grens van 100 euro ligt, heeft ons alles behalve teleurgesteld. Lees er alles over in deze review.


Om te beginnen zijn we erg blij dat ook dit model van Zeus Arsenal is overgewaaid van Amerika naar Europa. Reviews van verschillende Amerikaanse vape connaisseurs verklapte al dat ook dit een toppertje is. Het werd dus hoog tijd dat we dit in Nederland, België, Duitsland en de rest van Europa ook mochten ervaren.

Zeus Smite Vaporizer Kopen? Dat kan bij Dutch-Headshop!

Als we de doos openmaken zien we gelijk dat alles er netjes uit ziet. Wat opvalt aan de vaporizer, is dat hij erg lijkt op de populaire Flowermate V5 Nano. Die hebben we hier ook liggen, maar we verklappen alvast. De Smite heeft meer voordelen. Maar in ieder geval: bij beide vaporizers moet je eerst even goed zoeken naar het mondstuk, omdat die in de vaporizer zelf verborgen zit. Je kunt de vape open en dicht doen door de schuifbare dekseltjes aan de boven- en onderkant. Grappig, handig, niets mis mee in ieder geval. Verder zien we dat alle noodzakelijke benodigdheden erbij zitten: handleiding, oplaadkabel, schoonmaaktools en extra screens.

Zeus Smite tools

Wiet Vaporizer met Fantastische Batterijcapaciteit

Deze draagbare vaporizer van Zeus ziet er robuust uit en is redelijk op gewicht. Als we kijken naar de specs zien we gelijk waar dat vandaan komt. Er zit een enorme batterij in de Zeus Smite, die ervoor zorgt dat je tot wel 20 (!!!) sessies kan doen met een volledig opgeladen batterij. En ja, we hebben het getest. Er leek geen einde aan te komen. We konden aan het einde geen puf meer zeggen, of nemen.

Deze vape is net als de Arc GT alleen geschikt voor wiet en droge kruiden. We hebben door dat Zeus zich echt richt op de kwaliteit van wiet damp en niet uitwijkt naar concentraten. Voor Nederland is dat ook helemaal niet erg, omdat concentraten toch nog niet zo heel populair zijn. Zeus is eigenlijk gemaakt voor Nederland, denken wij. Jammer dat ze er zo lang over gedaan hebben om Nederland te bereiken.

Gebruiksvriendelijkheid

Het is een hele fijne vaporizer om ‘mee te werken’. Je moet hem even doorkrijgen, maar de besturing met één knop is eigenlijk super handig. De vooraf ingestelde temperaturen zijn ook prima. Je kunt hem instellen op 196, 204 en 212 graden. Misschien wat hoog als je verschillende soorten kruiden wil vapen. Maar voor wiet is het helemaal perfect. Hij warmt trouwens erg snel op. Dat zal wel te maken hebben met de batterij. Hij staat binnen 20 seconden makkelijk op de hoogste stand. Dat is als je het vergelijkt met veel duurdere vaporizers (zoals de Arc GT) heel erg snel. Wel zo lekker, want wij houden niet van wachten op een hijsje.

Als je wil gaan vapen moet je eerst de wiet een beetje brokkelen, net zoals bij elke wiet verdamper. Je kunt daarna het bovenste klepje open schuiven. De vulkamer, die gemaakt is van keramiek, komt dan tevoorschijn. Vul de kamer, maar niet helemaal aandrukken. Daar gaat de damp niet op vooruit zullen we maar zeggen. Als je hem gevuld hebt kun je het onderste klepje open schuiven. Het glazen mondstukje komt dan tevoorschijn. Je kunt hem zo op de bovenkant draaien, hem aanzetten en beginnen met vapen. Het handige aan het mondstukje is 1: je hebt hem altijd bij de hand. En 2: hij gaat veel minder snel stuk. Als je de vaporizer laat vallen zit hij namelijk goed opgeborgen, in plaats van dat hij uitsteekt.

Zeus Smite

Zeus Iceborn

We hebben een tijd geleden de Zeus Iceborn geprobeerd met de Zeus Arc GT. Dat is een IJsfilter dat je aan kunt sluiten op het mondstukje van je vaporizer. Dat vonden we helemaal fantastisch. Dikke rookwolken en eigenlijk 0,0 irritaties in de keel. Wij zijn dan ook erg blij dat je hem ook met deze vaporizer kan gebruiken. Het was opnieuw een hele belevenis, die veel weg had van het avontuur met de Arc GT. Weer eens rondjes maken met de damp uit je vaporizer. Heel speciaal. Echt een leuke tool! Je hoeft bij de Zeus Smite gelukkig niet een koppelstukje extra bij te bestellen. De luchtslangen passen gewoon op het glazen mondstuk.

Onze Conclusie

Zoals we net al zeiden, hebben we hem heel erg lang getest. Dat kwam eigenlijk door de batterij, maar het heeft ons wel een goed beeld gegeven van de kwaliteit van de vaporizer. Conclusie: wat hem uniek maakt is zonder twijfel de lange batterijduur. De smaak van de damp is goed. Omdat het een conductie vape is en de vulkamer goed afgesloten is, krijg je veel damp uit je vaporizer. Dat is voor veel mensen erg belangrijk. Het glazen mondstukje voelt ook lekker aan, maar moet je wel elke keer goed schoonmaken. Wij hebben hier altijd pijpenragertjes en zogenaamde Grime Sticks van Zeus liggen. Als je die er even doorheen haalt is hij weer goed schoon.

Het binnenshuis opbergen van het mondstukje is een leuke bijkomstigheid. Je kunt hem in ieder geval niet stukmaken of vergeten. Hij ziet er ook erg mooi uit. Het materiaal is stevig en geeft ons het gevoel dat hij lang mee gaat. De LED lampjes zijn leuk en alles werkt naar behoren. Ja, als je hem vergelijkt met de Arc GT, die 120 euro duurder is, zien we natuurlijk wel verschil. Maar wij denken dat je voor deze prijs weinig betere alternatieven vindt. Zoals Dutch-Headshop zelf ook zegt: ‘Een prima instapmodel’. Daar zijn wij het helemaal mee eens.

Ga je beginnen met vapen? Dan is dit een toppertje om kennis te maken met verdampen. Hij is niet duur en je krijgt er toch heel veel voor terug. Hij werkt eenvoudig en je kunt hem makkelijk schoonmaken. De grootste voordelen voor ons:

  • Heel snel opgewarmd
  • Hele sterke batterij
  • Goede damp, best veel ook
  • Handige opbergplaats voor je mondstukje

De Zeus Smite Vaporizer is voor minder dan € 100,- te koop bij Dutch-Headshop. Geen geld voor een vaporizer met deze prestaties, vinden wij.

Zeus Smite

Deel op: