Wietzaadjes kopen

Er is tegenwoordig een enorme keus bij wietzaadjes kopen. In Nederland alleen al zijn meer dan 10 seedbanks of zaden leveranciers. Elke seedbank heeft weer tientallen soorten zaden in zijn assortiment. Bij elkaar zijn er in Nederland dus al honderden soorten cannabis zaden verkrijgbaar. Voordat je gaat zoeken naar de juiste zaden moet je eerst nagaan wat voor jouw de meest geschikte plant is. Denk hierbij aan de volgende aspecten bij het kweken.


De beste wietzaden KOOP JE HIER

Binnen of buiten kweken ?
Binnen kan je in principe elke soort kweken maar voor buiten moet je een soort hebben welke het goed doet in ons klimaat.

Grote plant of wil je een kleine plant ?
Heb je veel ruimte of is je ruimte beperkt. Tegenwoordig zijn er een aantal soorten welke slechts 40 – 60 cm groot worden. Andere soorten halen buiten makkelijk 2 of 3 meter.

Wil je snel resultaat of mag het langer duren ?
Er zijn wiet planten welke binnen 6 weken bloeien klaar zijn andere hebben 10 of zelfs 12 weken nodig. Sommige vinden de wiet kwaliteit beter bij een langere bloeitijd.

Welke wiet vind je lekker
Niet onbelangrijk is dat je natuurlijk een wiet soort kweekt die jezelf lekker vindt qua smaak en effect. Let hier bijvoorbeeld ook op het THC gehalte.

Als je deze vier vragen voor jezelf beantwoord dan wordt de keuze bij het kopen van zaadjes al een stuk makkelijker. Hieronder een paar tips.

Weinig ruimte

Heb je weinig ruimte of wil je gewoon niet dat je buren je planten snel ontdekken, ga dan voor een autoflower zaden. Dit zijn wiet planten welke automatisch gaan bloeien zonder eerst een periode te gaan groeien. Doordat deze wiet planten direct gaan bloeien worden ze niet zo groot en blijven ze meestal zo`n 60 tot 80 cm groot. Zijn geschikt voor zowel binnen en buiten kweek. Voordeel is ook dat je binnen 8 weken helemaal klaar ben en kan oogsten. Zeer geschikt voor starters en toch geliefd bij ervaren kwekers.

Autoflower White Widow
RQ Autoflower automatic
RQ Autoflower Quick one

Meer interessante wiet gerelateerde pagina’s? Bezoek ook eens deze partner van Wiet-Info: klik hier!

Buiten kweken

Heb je wel voldoende ruimte om een paar planten van 1.50 meter te plaatsen dan heb je geen autoflower zaden nodig en kan je gaan voor een wietplant die wel de normale hoogte bereikt (1,50 tot 2 meter). In dit geval adviseer ik de vrouwelijke zaadjes van Green House of Kulu. Dit zijn de goed betaalbare vrouwelijke zaden. De onderstaande soorten zijn sterke planten die je in Nederland buiten kan groeien.

Liberty Haze Barney’s Farm
Critical Royal Queen Seeds
Northern Lights Royal Queen Seeds
Jack Herer Greenhouse Seeds
Meer wietzaden geschikt voor buiten kweken
Informatie over kuip planten in de tuin.

Binnen kweken

Ga je binnen kweken met een goede lamp dan kun je in principe elke soort zaad kiezen. je kan immers zelf de perfecte omstandigheden nabootsen. Beginners raad ik aan een soort te kiezen met een korte bloeitijd.

White Widow Greenhouse Seeds
Skunk #1 Royal Queen
Power Plant Dutch-Headshop Huismerk

Kwekers die al wat ervaring hebben kunnen zich wagen aan de wat exclusievere soorten. De zaadjes van Barney’s Farm, Humboldt en Dutch Passion zijn van zeer goede kwaliteit en hebben ook al veel prijzen gewonnen.

Barney’s Farm Seeds
Dutch Passion Seeds
Humboldt Seed Organization

Succes met de keuze en het kopen van je wiet zaadjes!

Deel op: