West-Virginia is 29e staat die medi-wiet legaliseert

De legalisering van medische cannabis in de Verenigde Staten gaat in een steeds rapper tempo. Afgelopen week besloot het bestuur van de staat West-Virginia om medi-wiet te legaliseren. Daarmee is cannabis al in 29 staten toegestaan voor medisch gebruik. 


Nog altijd staat cannabis als een zogenaamde ‘Schedule One drug’ geclassificeerd onder de Amerikaanse federale wet. Daarmee ontkennen de Verenigde Staten officieel dat cannabis geneeskrachtige werking zou hebben. Tegelijkertijd is medische cannabis dus in meer dan de helft van de staten legaal verkrijgbaar.

Recreatieve wiet blijft verboden in West-Virginia

Hoewel het bovenstaande als fantastisch nieuws klinkt, is er nog wel het een en ander op af te dingen. Zo blijven gedroogde bloemen van de cannabisplant verboden. West-Virginia vereist dus dan de cannabis in verwerkte producten moet zitten alvorens het aan patiënten mag worden voorgeschreven.

Meer weten over roken? Bekijk de informatie bij onze partner.

Kosten en baten

Gek genoeg waren het niet de rechten van burgers, of hun gezondheid, die de doorslag gaven voor legalisering. De senaat vond vooral het kostenplaatje interessant. Volgens een rapport dat vorig jaar werd gepubliceerd zou er 45 miljoen euro extra aan belastinginkomsten binnenkomen, en zou het besluit ongeveer 17 miljoen dollar aan politie-inzet schelen.

Deel op: