Eerste legale Nederlandse wietmerk in aantocht

Het eerste legale Nederlandse wietmerk is al in ontwikkeling. De Amsterdamse organisatie Tree of Life, die eerder een cannabis social club in de hoofdstad wilde oprichten, is al druk bezig met de promotie van hun wietmerk Masterly Dutch.

Tree of Life wil een non-profitorganisatie opzetten die legaal gekweekte cannabis op een verantwoorde manier aan gebruikers verstrekt. Maar om dat goed te kunnen doen, heeft de organisatie een ontheffing van de Opiumwet nodig. De organisatie zet nu vol in op het verkrijgen van zo’n vergunning voor wietkweek.

Wetgeving

Masterly Dutch loopt natuurlijk voor op eventuele wetgeving. Zoals je ongetwijfeld gehoord hebt, heeft de Tweede Kamer de Wet Gesloten Coffeeshopketen aangenomen. Die wet moet het voor wiettelers mogelijk maken om legaal cannabis te kweken onder strenge voorwaarden.

Er is nog één probleem: de Eerste Kamer moet de initiatiefwet nog goedkeuren. Of dat gaat gebeuren, en wanneer, blijft nog onduidelijk. In principe is er een meerderheid tegen legale cannabis in de Eerste Kamer. Dus het zou zo maar kunnen dat legale wietteelt alsnog niet doorgaat.

Er zijn alvast drie strains geselecteerd die gekweekt moeten gaan worden: Kosher KushGorilla Glue #4 en Girl Scout Cookies. Dat zijn alledrie wietsoorten met een hoog THC-gehalte, en een kenmerkende ‘couch-lock’ high. Afgaande op de website masterlydutch.nl, zal de wiet verpakt worden in steriele blikjes waarop de precieze inhoud vermeld zal staan.

Ontheffing

Toch durft Tree of Life alvast in te zetten op legalisering van cannabisteelt. Volgens de organisatie is gedoogde teelt niet voldoende om alle doelstellingen voor verantwoorde cannabishandel te behalen. “Na veel juridisch onderzoek en deskundig advies zijn we uiteindelijk tot de conclusie gekomen dat de grootste uitdaging voor de Tree of Life, CSCA niet het opzetten van een “illegale” plantage is, en daardoor eventueel een rechtszaak uit te lokken”, laat de organisatie op de website weten.

Geïnteresseerden kunnen zich alvast inschrijven voor de komende cannabis social club. Inschrijving kost in ieder geval vijftig euro. Er geldt een maximumaantal van 1.500 inschrijvingen. Mensen die voor 30 juni inschrijven krijgen gratis 10 gram cannabis, zo belooft de organisatie.

Inschrijven

Geïnteresseerden kunnen zich hier alvast inschrijven.

Deel op: