Verkoudheid en Keelpijn door Roken van Wiet

Heb je het wel eens meegemaakt? Je steekt een joint op, neemt een aantal trekjes en begint te niezen. Even later heb je flinke keelpijn en het roken is op z’n zachts gezegd geen pretje meer. Komt het door de wiet of het blowen? Of heeft het een andere reden? Verkoudheid en keelpijn door roken komt vaker voor. Dit is waarom.


Prikkel

Verkoudheid door roken van een joint kan meerdere redenen hebben. Vaak komt het niet direct door het roken. De meest waarschijnlijke reden: je verkoudheid was al aan het opkomen. Op dat moment zijn de eerste symptomen nog niet zichtbaar. Echter, door het roken van een joint raakt je keel en de bovenste luchtwegen extra geprikkeld. Hierdoor kun je gaan niezen en een loopneus ligt op de loer. Daarnaast prikkelt het roken van een joint meer dan het roken van een gewone sigaret. De combinatie, helemaal wanneer je geen filter gebruikt, zorgt voor extreme prikkels in je keel. Dus: sta je op het punt verkouden te worden? Door het roken zal het proces sneller gaan. Wordt je verkouden door roken? Nee. Roken tijdens je verkoudheid, dat kan. Je kunt dan wel last krijgen van flinke hoestbuien. En of je het lekker vindt, daar moet je zelf over oordelen.

Een meer onwaarschijnlijke reden is een lichte grasallergie. Toch willen we je erop duiden. Als we het internet afspeuren naar oorzaken, blijkt ook dit een mogelijkheid. Maar zoals gezegd is dit zeer onwaarschijnlijk. Elke keer als je in contact komt met een allergeen reageert je lichaam namelijk agressiever. Wat dus neerkomt op een verhoogde allergische respons. Als je na de verkoudheid bij het roken opnieuw deze symptomen vertoont heb je reden om je zorgen te maken.

Dan is een nog een voordehandliggende reden. Het blowen met anderen. Als je rookt van dezelfde joint met vrienden die ziek zijn of verkouden, kan het zo zijn dat je aangestoken wordt. Draai voor de zekerheid je eigen joint, dan weet je zeker dat het goed zit. Wil je het écht goed doen? Draai je joint met ongebleekte, natuurlijke vloei. Smaakt beter en is gezonder!

Nies

Slechte Wiet

Keelpijn na het roken van wiet kan ook goed te maken hebben met slechte gedroogde wiet. Wanneer wiet niet goed uitgehard is of nog veel vocht bevat, kan dat voor irritatie zorgen. Rook voelt wat hardnekkiger of ruwer aan over de keel, waardoor je ook sneller een droge keel krijgt. Natuurlijk helpt dan een glaasje water of iets anders te drinken. Maar zo ver was je zelf ook al, nemen we aan.

Het drogen van wiet is dus een oorzaak voor keelpijn na het roken. Maar in jouw topje cannabis kunnen ook andere vervelende stofjes als pesticiden of additieven zitten die voor keelpijn of zelfs lichte verkoudheid symptomen kunnen zorgen. In wiet zitten namelijk zware methalen en gifstoffen, die in grotere getalen niet fijn zijn voor je keel. Berichten over glas of stukjes steen in wiet van coffeeshops kun je in de meeste gevallen met een korreltje zout nemen. Tuurlijk, bepaalde kwekers zullen niet 100% biologisch te werk gaan. Wil je er zeker van zijn dat wiet zuiver is? Kweek je eigen wietplant. Met wietzaadjes en plantenvoeding kan iedereen het.

Keelpijn door Roken Voorkomen

Keelpijn door roken van wiet kun je voorkomen op verschillende manieren. Hoestbuien zijn niet nodig, zolang je maar de juiste voorzorgsmaatregelen treft, of je manier van roken aanpast. Een aantal voorbeelden:

  • Lichtere hijsjes nemen tijdens het blowen verkleind de kans op keelpijn na het roken aanzienlijk. Dikke hijsen van een grote joint staan bij veel mensen garant aan hoestbuien en tranen in de ogen. Doe jezelf een lol en rook wat rustiger, dan is fijner voor je luchtwegen.
  • Gebruik een vaporizer! Wanneer je een gevoelige keel hebt of gewoonweg gezonder wil genieten van je wiet, hasj of olie, raden we je aan te vapen. Een vaporizer verbrandt geen wiet of hasj, maar verwarmt het door middel van hete lucht. Omdat er geen verbrandingsproces plaatsvindt, komen stoffen als koolmonoxide, teer of andere giftige stoffen niet vrij. Je keel zal hier erg blij mee zijn, net als de rest van je gezondheid. Keelpijn door roken is verleden tijd! Vapen is daarnaast ook super makkelijk. Het enige wat je hoeft te doen is wiet in je apparaat stoppen, aanzetten en genieten. Bekijk het ruime aanbod met alle informatie die je nodig hebt in deze Vaporizer Shop!
  • Rook zonder, of met minder tabak! Tabak is een echte killer als het gaat om keelpijn. Veel Nederlanders zijn gewend om sigaretten tabak in een joint te gooien en het zonder filter op te roken. Dat is heel slecht! Rook puur. Bijvoorbeeld in een vaporizer, met (hennep) blunt vloei of op vele andere manieren. Je kunt ook tabaksvervanger gebruiken. Dit is een stuk minder schadelijk en het smaakt nagenoeg hetzelfde.
  • Rook je van blunts en krijg je daardoor last van verkoudheid of keelpijn? Probeer eens blunt vloei gemaakt van hennep! Juicy Jay’s blunt vloei is niet gemaakt van tabaksbladeren en daardoor een stuk minder scherp voor je keel. Ze zijn er in verschillende smaken.
  • Gebruik goede vloei! Vloei is er in allerlei variaties. Wil je keelpijn door wiet voorkomen? Gebruik ongebleekte vloei. Dit is minder prikkelend voor je keel en daarentegen gezonder. Er bestaat ook 100% natuurlijk vloei. Hier zitten geen additieven of pesticiden in verwerkt die slecht zijn voor je gezondheid. En het rookt nog lekkerder ook! Er bestaat zoveel lange vloei, probeer eens wat nieuws.
Biologisch organic

Deel op: