Onderzoek Toont Aan: Wiet zorgt voor betere Sportprestaties

Sporten en blowen. In eerste instantie zou je zeggen dat het geen gelukkige en fijne combinatie is. Wiet maakt blowers liever lui dan moe. Tenminste, dat zijn de verhalen die de ronde gaan. En negen van de tien coaches maakt je waarschijnlijk wijs dat blowen en sporten absoluut niet samen gaan. Toch hoeft het niet te betekenen dat je na het roken van een jointje minder gaat presteren. Onderzoekers aan de Universiteit van Colorado bewijzen nu zelfs het tegenovergestelde. Wiet kan wel degelijk leiden tot betere sportprestaties.


Blowers sporten langer dan niet-blowers

Het kan geen toeval zijn dat een groot deel van de bijna 500 deelnemers die 1 tot 4 uur voor een training een joint hadden gerookt, beter presteerden dan de overige 100 deelnemers die geen jointje hadden gerookt. Deze resultaten haalden de onderzoekers uit de vragenlijsten die door de deelnemers waren ingevuld. De cannabisrokers sporten over het algemeen langer en intensiever dan de niet-rokers.

In de vragenlijsten is ook gevraagd of de blowers hun jointje met of zonder tabak rookten. De onderzoekers constateerden opvallend genoeg dat ook de deelnemers die met tabak rookten beter presteerden. Deze groep deelnemers sport gemiddeld 43 minuten langer bij een cardio training en 30 minuten langer bij een krachttraining.

Goedkoop Tip en Vloei Kopen? Tips en Lange Vloei om je jointjes voor het sporten te draaien vind je hier!

3 vrouwen doen een yoga-oefening

Wiet herstelt, motiveert en amuseert

Je zou al snel denken dat je door het roken van een jointje minder gemotiveerd raakt om te gaan sporten, maar de meningen zijn hierover precies verdeeld. 50% van de deelnemers geeft aan dat wiet de motivatie verhoogt. Je kunt je dus nog steeds afvragen of een jointje motiverend werkt. Uit het onderzoek blijkt in ieder geval wel dat wiet goed is voor het herstel na een training. Maar liefst 78% van de deelnemers zegt dat cannabis het herstel na lichaamsbeweging bevordert. Ook heeft 70% van de deelnemers na het blowen meer plezier in het sporten.

Eerste onderzoek

Volgens de onderzoekers aan de Universiteit van Colorado is dit het eerste onderzoek naar het gebruik van cannabis voor het sporten. “Voor zover bij ons bekend, is dit de eerste studie die houding en gedrag onderzocht met betrekking tot het gebruik van cannabis voor en na het sporten. Gelet op zowel de toename van legale cannabis als de lage mate van lichaamsbeweging in de VS, moeten volksgezondheidsfunctionarissen de potentiële effecten leren begrijpen”, aldus de onderzoekers.

Rook gerust een keer een jointje voor het sporten. Misschien bevalt het en ga je als de brandweer. Vind je het helemaal niets? Dan ga je de volgende keer gewoon weer op een nuchtere maag aan de slag.

Bron: Mediwietsite.nl

Deel op: