Stem tijdens de verkiezingen op een cannabisvriendelijke partij!

Op 15 maart mag Nederland weer naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. Helaas zijn lang niet alle politieke partijen vóór cannabisvriendelijke wetgeving. Dus waar moet je nu op gaan stemmen? 

Om die vraag te helpen beantwoorden is een speciale website opgericht: de cannabiskieswijzer. Op die website staat een overzicht van alle politieke partijen en hun standpunt met betrekking tot drugs.

Standpunten
Per politieke partij wordt een duidelijk overzicht gegeven van de standpunten, maar ook van eerder stemgedrag tijdens moties over cannabis. Zo heeft de PVV in haar één pagina-tellende verkiezingsprogramma niks gezegd over wiet. Toch heeft Geert Wilders een duidelijke mening over cannabis. Dat standpunt is opgenomen in de cannabiskieswijzer.

Alle partijen
Niet alleen de zittende politieke partijen zijn opgenomen in het overzicht. Ook de standpunten van nieuwe partijen, zoals Forum van de Democratie, VNL en JEZUS LEEFT zijn op de website opgenomen.

Website
De website van de cannabiskieswijzer verwijst ook naar regulator.com, waar mensen kunnen toetsen welk systeem van reguleren zij het beste vinden. Dus als je nog twijfelt over op wie je moet gaan stemmen, check dan snel de cannabiskieswijzer hier!

Deel op: