Hoe moeten we cannabisteelt gaan reguleren? (video)

Nu de Wet Gesloten Coffeeshop is aangenomen in de Tweede Kamer, blijft de vraag nog over: hoe moeten we cannabisteelt gaan reguleren? Bekende cannabisactivisten kwamen in Amsterdam samen om die vraag te beantwoorden.


Pakhuis de Zwijger was vrijdagavond het toneel voor een oplossing van het gedoogbeleid. Onder meer initiatiefnemer Vera Bergkamp (D66) en Michiel van Nispen (SP) zochten naar een beter alternatief voor de huidige situatie in ons land. Daarbij kwamen verschillende problemen aan de orde. Bijvoorbeeld het gebrek aan medicinale cannabis, de vrees voor het verdwijnen van Marokkaanse hasj uit de coffeeshops, en de voorwaarden waaronder ondernemers cannabis mogen gaan telen.

Het debat werd onder andere georganiseerd door De Correspondent. In samenwerking met het Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod (VOC) en stichting Legalize, werd de avond ook opgenomen en live uitgezonden. ‘Hokjesman’ Michael Schaap presenteerde de avond.

Kijk in de video hieronder de volledige live-stream terug:

Cannabis Reguleren

Het reguleren van wietteelt en gebruik zal de eerste stap zijn in de legalisatie van cannabis in Nederland. Dat zien we bijvoorbeeld ook in de Verenigde Staten, Canada, Uruguay en Zuid-Afrika. Vind je ook niet dat het tijd wordt om van de dubbele moraal van de Opiumwet af te stappen?

Het is een moeilijke kwestie omdat de materie zo complex is. Aan de ene kant richten we met het reguleren op minder criminaliteit. Aan de andere kant is het lastig om zo’n project in goede banen te leiden. Maar goed. Een eerste stap dient gezet te worden. Anders blijft de situatie zoals hij is; onduidelijk, gedoogd en eigenlijk gewoon illegaal.

Wil je meer weten over de Wet Gesloten Coffeeshop, ook wel het wietexperiment genoemd? Lees dan het overzicht van feiten omtrent het wietexperiment.

Deel op: