Glazen Bong Review – Onze Top 10

Als je een glazen bong wilt kopen, moet je goed kunnen kiezen. Er zijn zo ontzettend veel verschillende soorten. Wil je een ice bong of eentje met percolators? Is een kickhole echt nodig of toch liever een lift-off bowl? Wat betekent dat eigenlijk allemaal? Er zijn zoveel vragen. Om het makkelijk te maken hebben wij 25 bongs getest. We hebben er een tijdje over gedaan, maar dit is onze top 10!


Glazen Bong

Als je aan een bong denkt, zie je vaak zo’n enorme glazen pijp voor je. Het is de meest bekende bong die er is. Bij een glazen bong kun je de rook zien ontwikkelen en als je inhaleert zie je het voor je ogen gebeuren. Op het gebied van glazen bongs is de meeste keuze en bij glas heb je de meeste opties. Daarom gaan de meeste mensen voor een bong van glas. De nadelen? Je moet hem schoonmaken en als hij valt is hij gebroken. Over bongs schoonmaken hebben wij al een artikel geschreven. Check hem hier!

Weet je nog niet zoveel over bongs? In deze review gebruiken we veel lastige termen. Kickhole, percolator, diffuser, bowl… ga zo maar door. Wil je weten waar al deze termen voor staan? Pak het lijstje in dit artikel erbij. 

glazen bong kopen

Glazen Bong Top 10

Wij worden gesponsord door Dutch-Headshop. Zo nu en dan mogen wij nieuwe producten testen. Het leek ons leuk om een Glazen Bong Top 10 samen te stellen. Daarom hebben wij de afgelopen maanden allerlei bongs getest en onze bevindingen opgeschreven. Zo kun jij een glazen bong uitkiezen waar je ook echt iets aan hebt. Aanschouw onze top 10!

10. Hanuman Beaker Bong (Black Leaf)

Op plek 10 vind je de Hanuman Beaker Bong van het merk Black Leaf. Hij heeft zijn plek in de top 10 voornamelijk te danken aan de stabiliteit en het design. Vind je het vervelend als een bong niet stabiel staat? Met een diameter van 10,5 cm heb je daar bij deze glazen bong geen last van. De godheid in het hindoeïsme is mooi afgebeeld op de hals wat van deze bong een klein kunstwerkje maakt. Deze bong heeft een diffuser slit adapter en een kickhole met plug. De smaak is goed. Onze tip: doe er ijskoud water in. Dan blijft hij ook lekker smaken.

9. Percolator Mini Bong

We waren oprecht verrast door deze kleine jongen. Van alle bongs die we geprobeerd hebben, is deze de compactste met de meeste functies. Hij is vrij klein maar je kan er toch ijsklontjes in doen. Er zit een tree percolator in en hij heeft een kickhole. Hij rookt super chill omdat hij zo klein is. Daarom kan je de Percolator Mini Bong lekker vasthouden en gewoon chillen op de bank. Ondanks het kleine formaat blijft de smaak echt fantastisch. Hij kan door zijn formaat gewoon niet op tegen de grote jongens. Maar het is wel de king onder de kleintjes! Wij hebben uit de zwarte gerookt, maar hij is er ook in rasta kleuren.

mini bong

8. Glass Bong Two Ways (Black Leaf)

Naast wiet hebben we ook onze eigen rosin gerookt met de bongs die daarvoor geschikt waren. Eén van de uitschieters op dat gebied was de Two Ways bong. Een joekel van 39 centimeter met extra dik glas. Voelt gewoon veilig en stabiel. Met een normale wiet bowl een een dabbing nail met koepeltje. We hebben gemerkt dat we fan zijn van honeycomb filters. Die zat ook nog eens onderin. Verder niets speciaals, maar de bong hits die hieruit komen, zijn echt ongekend. We hebben zowel wiet als onze rosin hiermee gerookt. Ondanks dat er geen kickhole op zit, hebben we echt super dikke rookwolken uit deze bong gekregen. Als je van krachtige hits houdt, moet je deze hebben. Het dabben ging ook super makkelijk. De nail is stukken sneller heet dan de meeste bangers. Je zet vervolgens die koepel erop en schermt hem af met een carb cap. Het gaat allemaal heel makkelijk en je wordt zo stoned als een aap. Wij denken zeer geschikt voor beginnende dabbers!

7. Mini Bong Drum Perc (Black Leaf) 

Nog een klein pronkstukje van Black Leaf is de Mini Drum Perc bong. Hier hebben we heel wat lol mee beleefd. Allereerst toen we het doosje open deden. We wisten dat hij klein was, maar dit was toch wel een verrassing. We snapte er helemaal niks van. En we moesten nog beginnen. Deze glazen mini bong is maar 15,5 cm groot en heeft een drum percolator. Er zit een kleine banger bij waarmee je kan dabben en dat hebben we gedaan. Alleen al om het feit dat je met zoiets kleins ontiegelijk stoned kan worden, moest en zou hij de top 10 halen. Hij is te vergelijken met de mini percolator bong op nummer 9. 

Het voordeel aan deze bong is dat je hem makkelijk met één hand kan vasthouden en binnen no-time vol hebt me rook. Eerlijk is eerlijk: het is wel een beetje heet. Maar met ijskoud water is het goed te doen. Zorg wel dat je de banger laat afkoelen en maak hem direct schoon.

We lazen op internet dat je ook een titanium dabbing nail op deze mini bong kon zetten. We waren benieuwd en hebben de proef op de som genomen. De banger werd vervangen voor onze eigen nail. Het resultaat was intens. Als je de kleinst mogelijk bong wil en toch dikke hits. Neem dan deze mini drum perc bong!

glazen dab bong

6. Siliconen / Glazen Percolator Bong

Toegegeven: wij zijn ontzettend fan van siliconen bongs. Bijna ons hele team heeft er eentje. Die dingen kun je gewoon in je tas mikken zonder dat ze stuk gaan. Daarom vonden we het gruwelijk om deze bong te proberen. Het is een siliconen bong in twee delen. Je krijgt er een glazen buis bij met een dikke percolator erin. Die kun je tussen de twee delen in zetten, waardoor je eigenlijk alle voordelen van een glazen bong heeft. Hij hoort eigenlijk niet helemaal thuis in dit rijtje, maar vonden hem zo chill dat hij er wel in moest. Wij deden de glazen percolator in onze vaporizer hoes, waardoor die goed beschermd was. Eenmaal aangekomen op de plaats waar we gingen smoken, zat hij met enkele seconden in elkaar. Hij wordt na het roken ook weer goed schoon en dat is wel echt een super groot voordeel. Check deze Siliconen / Glazen Percolator Bong zeker uit als je van gemak houdt.

5. Copper Archimedes Reactor Ice Bong (Black Leaf)

Wil je een bong puur voor het uiterlijk? Dan spant deze ongetwijfeld de kroon. Design bong nummer 1 bij uitstek is deze Copper Archimedes Reactor. Als je deze op tafel hebt staan zal iedereen je vragen wat je in hemelsnaam aan het brouwen bent. De gekke vloeistof aan de zijkant, de roestige koperen tandwieltjes en de kernreactor uitstraling. Het is echt een uniek plaatje. De bong rookte erg lekker. Eerlijk is eerlijk: er zit niet veel speciaals op. Geen lift-off bowl of kickhole. Het is wel een ice bong van 40 centimeter die je helemaal vol kunt zuigen met rook. Het is sowieso hoesten geblazen. Het voordeel van weinig extraatjes: je kan hem goed schoonmaken. Let wel op dat je de buitenkant niet met schoonmaakmiddelen behandelt. Daar kan de coating niet tegen.

glazen bong ice

4. Triple Turbine Bong & Dab Rig (Black Leaf)

Op 4 hebben we een bong van de hoogst mogelijke kwaliteit gezet. Bij deze Triple Turbine Bong van Black Leaf krijg je een titanium dabbing nail, waarmee je hem moeiteloos ombouwt naar een dab rig. Deze grote jongen is 38 centimeter hoog en wat opvalt zijn de drie turbine filters. Als je een hijs neemt zie je het water als een orkaan rondwervelen in de mooie blauwe bong. Ziet er niet alleen vet uit, maar heeft merkbaar effect op de smaak en de temperatuur van de rook. Zowel de nail als de bowl doen het perfect en zijn van dik glas gemaakt. De T2 titanium nail wordt snel heet als je een goede torch lighter gebruikt. Stukken beter dan die budget nails. Het is een ice bong en hij heeft een flinke voet van bijna 7 cm. Een toppertje die niet mag ontbreken in onze top 10. 

3. Tree Percolator Ice Bong (Black Leaf)

We hebben erg getwijfeld over onze top 3. Eigenlijk horen ze allemaal op dezelfde plek. Op een mooie zonnige dag namen we deze Tree Percolator bong mee. We kregen hem in een grote doos met een chillum, normale bowl en een nail. Allemaal precies gepast in zacht foam, dus we konden hem gewoon op de fiets meenemen. Dit ding heeft echt alles: het is een ice bong. Er zitten meerdere tree percolators in. Hij heeft een diffuser slit adapter, kickhole en plug. Hij is lekker groot en je kan hem snel opbouwen tot dab rig. Eigenlijk heb je gewoon alles waar je voor kan wensen, behalve lift-off bowl. Maar door de kickhole met plug heb je die niet perse nodig. 

Wij hebben een prachtige dag gehad met deze topper. Na meerdere grammen wiet smaakte hij nog prima. Thuis hebben we de nail geprobeerd. Die is wel voor kleine hoeveelheden, maar werkt ook super goed. De volgende ochtend zag hij eruit als op de foto. De schoonmaak heeft ons wel even moeite gekost. Je moet er wat voor over hebben, maar dit is met recht één van de beste bongs die we ooit gerookt hebben.

tree percolator

2. Ice Bong | Alchemie Flask (Blaze Glass)

Wij zijn een beetje verliefd geworden tijdens het opstellen van onze glazen bong top 10. De vonk sloeg al over toen we de doos zagen van deze Alchemie Flask Bong van Blaze Glass. Die gasten bij Blaze weten wel echt wat ze doen. Kijk de onderkant van dit geweldige apparaat. Het zit helemaal in het glas. Gewoon gruwelijk om te zien. Wat voor ons echt een groot pluspunt is, is het formaat en de sterkte van dit ding. Hij is 38 centimeter hoog en heeft 7 mm dik glas. Dat is echt heel erg dik voor een glazen bong en dat voel je ook echt. We merkte dat het fijn is om een stevige pijp in je handen te hebben. Daarbij komt dat de Alchemie Flask letterlijk alles in huis heeft dat je je kunt wensen. Een ice bong met plus, lift-off bowl en een diffuser slit adapter. Het enige wat ontbreekt is een percolator, maar die vangt de slit adapter op en wij merkte het totaal niet. Van alle bongs hebben we deze uiteindelijk gekozen om te houden. Geweldige ervaring met de alchemie flask. Hij staat hier nog steeds in de kast en wordt dagelijks gebruikt.

blaze glass bong

1. Button Double Honeycomb 16 Percolator Bong (Tsunami Glass)

Als je een beetje thuis bent in de bongs, weet je dat Tsunami Glass een merk is voor de elite. En wij kunnen er ook gewoon niet omheen. Als je uit een Tsunami bong hebt gerookt, weet je waar het topje van de ijsberg is. De Button Double Honeycomb 16 bong was een hele ervaring. Als eerste: je krijgt deze niet omver. Hij staat als een huis en dat wil je ook wel met een bong waar dit prijskaartje aan hangt. Alles ziet er gelikt uit en ijs massief sterk. We hebben het al een aantal keer gezegd. De heftigste bong hits komen uit de Button Double Honeycomb 16 Percolator Bong. Zonder twijfel. Gooi er gewoon ijsblokjes in en vul met koud water, leg wat goede wiet op de ruime lift-off bowl en steek hem aan terwijl je inhaleert. 

Deze glazen bong is onze nummer 1 geworden omdat de smaak simpelweg ongeëvenaard is. Alle features op deze bong lijken wel samen te werken als één machine. Je proeft echt de meest pure smaak van de wiet. Ook het schoonmaken viel ons alles mee. Hij kreeg van iedereen die eruit heeft gerookt een cijfer boven de 8. Dat is geen enkele andere bong gelukt. Aanschouw de winnaar van onze bong review: de Button Double Honeycomb 16 Percolator Bong van Tsunami Glass.

tsunami glass

Deel op: