Gebruikers Opgelet: Magic Truffels worden voor Iedereen Duurder

Houd je wel van een lekkere truffel trip? Dan hebben we slecht nieuws voor je. Alle Magic Truffels worden namelijk duurder. Het heeft allemaal te maken met een besluit van de belastingdienst. Zij zien Magic Truffels niet langer als een voedingsmiddel, maar als een genotsmiddel. Dat heeft gevolgen voor de prijs van jouw bakje truffels. Lees waarom!


Verhoging BTW-tarief Magic Truffels

Het besluit van de belastingdienst om Magic Truffels niet langer als voedingsmiddel te zien, heeft gevolgen voor het BTW-tarief van onze space snoepjes. Dat tarief gaat van 9% naar 21%. De verklaring van de belastingdienst luidt als volgt: ‘Magische truffels zijn genotmiddelen. De levering hiervan wordt daarom belast met 21% btw. De levering van magische truffels is, anders dan bij paddo’s, niet verboden. Magische truffels vallen niet in de categorie voedingsmiddelen waarvoor het 9%-tarief geldt. Met voedingsmiddelen bedoelen we eet- en drinkwaren en producten die bestemd zijn voor de bereiding, aanvulling of vervanging daarvan. Magische truffels hebben een hallucinerende werking en zijn dus genotmiddelen. Daarom valt de levering hiervan onder het btw-tarief van 21%.’

Prijsverschil

Of de denkwijze van de belastingdienst nou redelijk is of niet, de verhoging van het BTW-tarief ga jij als consument direct merken in de portemonnee. Ter indicatie: een bakje truffels dat voorheen van 15 euro kostte, zal binnenkort voor ongeveer 17 euro over de toonbank gaan. Een bakje van 22 euro zal binnenkort ongeveer 24,50 gaan kosten. Geen gigantische bedragen gelukkig. Maar, iedere euro is er een teveel.

Magic Truffels Kopen doe je hier!

Trip in het bos

Discussie

Niet iedereen is het eens met de beslissing van de belastingdienst. VLOS, de Vereniging Landelijk Overleg Smartproducten, is tegen het besluit. Als er wordt besloten om Magic Truffels niet meer als voedingsmiddel te zien, dan zouden er heel veel smartproducten niet meer onder die categorie moeten vallen. De vereniging gaat dan ook in bezwaar. Of er gehoor wordt gegeven aan de klacht van de VLOS is nog maar de vraag. Tot die tijd hebben kopers en verkopers het ermee te doen.

Magic Truffels Kopen?

Wil je Magic Truffels kopen? Een goed adres voor allerlei Magic Truffel soorten en goede service? Bekijk de smartshop bij onze partner Dutch-Headshop. Atlantis, Mexicana, Hollandia, High Hawaiians, Dutch Dragons, Tampanensis, MushRocks of Dragon’s Dynamite? Bij Dutch-Headshop vind je alle soorten Magic Truffels voor een eerlijke prijs. Vanaf heden alleen wel een paar euro duurder.

Wij wensen je in ieder geval een fijne en onvergetelijke Truffel Trip toe!

Trip slak en paddenstoel

Wil jij een Gratis artikel plaatsen over wat je maar wilt? Bekijk de link en sla je slag!

Deel op: