De gevaren van Wiet

Wiet is lichamelijk niet verslavend, dit is vastgesteld in diverse onderzoeken. Geestelijk kan het verslavend zijn net zoals gokken of chocolade. Mensen met problemen en/of aanleg voor verslaving hebben de kans moeilijk te kunnen stoppen met het roken van wiet. Echter hebben de meeste mensen geen probleem om te stoppen of te minderen met het gebruik van wiet.


Wat zijn de gevaren van wiet?

“Gevaar” betekent verschillende dingen. Is wiet ongezond, verslavend of leidt het gebruik van wiet tot meer criminaliteit?

Verslavend of niet

Wiet wordt in Nederland meestal gerookt in de vorm van een joint met tabak. Hierbij komt er teer en nicotine in de longen wat allerlei gevaren met zich mee brengt. Bij veelvuldig en regelmatig roken van joint is er een verhoogde kans op luchtwegaandoeningen, bronchitis en longkanker. Deze gevaren kunnen voorkomen worden door wiet op een ander wijze te gebruiken, bijvoorbeeld door het te eten of te verdampen.

Als je wiet combineert met het gebruik van alcohol kan je misselijk worden, gebruik dus geen of weinig alcohol bij het roken van wiet.

Bij mensen die gevoelig zijn voor een psychose of deze eerder gehad hebben kan wiet een psychose oproepen.

Wiet Verdampen is Beter dan Roken

Wiet roken kan slecht zijn voor de longen. Daarom is het verstandig om er eens aan te denken om eens te gaan vapen. Dit kan met een vaporizer. Dit is een elektrisch apparaat dat rookwaren zoals wiet verdampt. Hierdoor komen er minder schadelijke stoffen vrij. Bijvoorbeeld teer, koolmonoxide en andere giftige stoffen. Dit gebeurd allemaal tijdens het roken. Met een vaporizer heb je daar geen last van. Probeer eens een vaporizer!

Meer interessante wiet gerelateerde pagina’s? Bezoek ook eens deze partner van Wiet-Info: klik hier

Wiet roken met Tabak

Op de Nederlandse manier joints roken is niet zo slim. Tabak zonder filter is een echte killer. Probeer eens een wietpijpje of een blunt vloeitje. Dit zal stukken beter zijn voor je longen en je algemene gezondheid. En dus minder gevaarlijk. Ga voor puur!

Deel op: